reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Chyba przyszła kolej na mnie żeby się pożalić :( Tymcio ma katarek i przez to charczy w nosie i wydaje denerwujący mnie dzwięk i jeszcze oczko mu ropieje. Nie byłam z tym u lekarza bo boję się, że w przychodni złapie coś gorszego (póki co tylko sól fizjologiczną stosujemy i ściągam katar). Mąż zmienił pracę i ciągle pracuje najpierw 8h w firmie a potem przyjeżdża je obiad i dalej pracuje aż do wieczora (jedyne w czym mi pomaga to kąpanie dzieci) weekend cały spędził przed kompem a ja z dzieciakami sama :( Ja wiem, że początki w nowej pracy są trudne i musi się wdrożyć ale dopiero kilka dni minęło a ja już mam dość. Próbuję od 3 dni do sklepu po buty pojechać ale nie mogę się z domu wyrwać bo mąż pracuje (więc trochę nie mam serca zostawiać mu jeszcze dzieciaków) a z dzieciakami to bardziej się umęczę na zakupach niż coś obejrzę.

Ufff.. już mi trochę lżej :)

Tymcio ma teraz trochę problemy z zasypianiem.. długo mu z tym schodzi ale w końcu się udaje i śpi w swoim łóżeczku i w dzień i w nocy. Nocne karmienia też nie najgorsze bo od razu małego siup do łóżeczka i całkiem ładnie śpimy do rana :) no ale 3 pobudki w nocy są :/

Pozdrawiamy :)

reklama
Lucalew nir ma co robic diety na zapas. Mleko tworzy sie z krwi annie tresci zoladka. Kupke robi rzadziej bo trawie nirmal bezresztkowo. Jest tak u wiekszpsci dzieci kp. W pewnym momencie przesyaja robic kupki codziennie a pozniej znowu robia czesciej. Ogolnie przy wylacznym kp uznaje sie za norme kiedy jest kilka kupek dziennie lub jedna na tydzien. Aczkolwiek jesli dziecko zachowuje sie jak zwykle to dluzej tez jest ok (u emilka 14dni to rekord)

Cp do budzenia to ja nigdy nie budzilam.
Emil szybko przesypial cale noce tzn z 7 godzin na pewno.

Lunera a w jakim oni sa wieku ze szczepiebia teraz wypadaja ?
Moj emil powinien dpstac poerwsza dawke na ospe itd.. ale poczekam jeszcze chyba.

Suwina jeslo karmisz piersia to zakrop oko mlekiem. U Ali po 2 zakropienoach minelo. Do noska na katar rowniez mozna mleczkiem zakropic ;)

Blerka szkoda ze w coazy tak szybko czad nie lecial co ? A teraz by zwolnilnyak jak ostatni miesiac ciazy ;p
Nim sie obejrzysz Vinvi pojdzie do szkoly !

M wrocil jak juz uspilam emila.. musial mi Alex pomoc-bujal ale w salonie i udawalo mu sie ja uspokoic bo ona o tej porze nie spi ;/

Jutro m znowu rano jedzie i moze byc tak ze bedzie musial na noc zostac ;/;/ i wtedy wroci wieczorem pojutrze ;/ no samotna matka sie robie !

Pieke juz obiad na jutro zeby m mogl dp pracy wziasc przez co nie moge isc spac a poszlabym z mila checia.

Akuku,
ospa jest dodatkowa, ale szczepilam, bo przy takim maluchu to niebezpieczne, a u nas w przedszkolu jeszcze nie bylo, wiec statystycznie szanse wieksze :-)
Maly dostal standard na ten okres a starszy mial dostac swoja szczepionke w 6tym r.z. wiec jestesmy dobrych kilka mcy do tylu (to sa 2 rozne szczepionki of course).
Uwazam, ze jak na cala 3ke razem to niezle to ogarnelismy bez wiekszych wrzaskow.

Ja jeszcze nie wiem ile bede z malym, najchetniej jak najdluzej, ale czas pokaze kiedy bedzie dobry moment na powrot.
A z czasem to jest tak, ze ja przestalam sie orientowac w datach. Tylko kiedy mamy wizyte u lekarza albo jakies swieto. W srodku tygodnia to czasem sroda z czwartkiem mi sie myli :-)

Lunera ja chyba nie szczepilam na nic w 6 rz ? Kurde nie wiem.

No emilek jeszcze do przedszkola nie poszesl a ja odwlekam szczepienie bo to tez wirusy i tak tez moze zarazic ;/ sama nie wiem co robic.

reklama
Lunera czasem myślałam czy myślę o pracy ale wiele się zmieniło więc też trochę z obawa myślę co to będzie ale teraz staram się nad tym nie zastanawiać. A z dziewczynami trochę się kontakt urwał ale myślę że teraz trochę spokojniej w pracy to kontakt będzie częściej. Aaa i ja robiłam zakupy w Lidlu i jeszcze ostatnie szt małych rozmiarów znalazłam :-)

Suwina zdrówka dla Tymonka.
Współczuję sytuacji z M. Może poprostu jeszcze trochę czasu i się z nową pracą m ułoży a jak nie to koniecznie porozmawiaj z nim szczerze.

Panikara heh dobry patent :-)

Blerka sto lat dla Leonardo :-) Dokładnie niech ten czas zwolni!!!

Akuku i znowu sama ale dasz radę. Chciałabym żeby Ci było lżej ale niestety nie mogę pomóc :-(

Do góry