reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Akuku dołączyłem do tej grupy na fb ale nie pisałam jeszcze tylko czytałam kilka postów i to co mi wysłałaś.
Dzisiaj byliśmy w laboratorium i w sumie rano udało mi się za pierwszym razem złapać siuski ale musiałam jeszcze raz go nakarmić i złapać jeszcze raz z godz później bo musiałam mieć dwa pojemniki. Jedynie to jak krew pobierali to chwilę przed obudzil się i zaczął strasznie płakać podczas pobierania. Poszłam z nim potem do pracy na śniadanie bo ja też sobie odrazu zrobiłam badania i byłam na czczo bo w pon idę do endokrynologa. Mały u szefowej na rękach zrobił wielka kupke hehehe a mnie omelal po jedzeniu no a potem pojechaliśmy do Lidia i domu. Trochę rzeczy mu kupiłam bodziaki, bluzki z długim rękawem, rajstopki, sweterek, komplet dresowy i grzechotko maskotke :-) Jutro będzie miał usg brzuszka.

No ja też odstawilam espumisan i w sumie różnicy nie zauważyłam. Michas teraz co 4 dni robi chociaż dzisiaj minęło 3 dni od ostatniej ale niech robi nawet codziennie wtedy lepiej mu w brzusiu. Myślisz że dietę jakąś zastosować np zrezygnować lub ograniczyć np cebulę, paprykę, mleko itd?

Cina super ze sam zrobił chyba domyślil się co się świeci :-)

Martuszka ooo no to super i że chrzciny udane i że Tymek tak ładnie od pukac śpi. A prezentu zazdroszczę i też myślę o takiej sesji ale jak zwykle zawsze kasy brak no nic może się uda uzbierać :-)

Loveboiled wow no to pięknie spał. Mój dzisiaj też długo pewnie by spał ale w nocy na śpiocha go przystawialam żeby trochę pojadę a mi rano piersi nie pekly.

Borysiatko na szkole rodzenia położna nam mówiła że takie noworodki to budzić a większe niemowlaki już nie trzeba ale też z tego co pamietam jakąś przerwa długa nie była.

Lunera, Blerka dziękuję kochane :-*
Blerka i prawidłowo to nie zabawka a o tej kuzynce M nie komentuje w skrócie powiem biedne dziecko :-( Super ze chrzciny się udały i Vinci dał radę :-)

Fioleczka a gdzie chcesz się wyprowadzić?

Kruszka no i super a torty smakowicie wyglądają :-)
Z seksem to jeszcze poprobujecie i będzie dobrze. Mnie nie bolalo chociaż trochę się obawiałam bo to było jakieś 2 tyg po cc.

Lunera ja też tak śpię że mały coś pomruczy a ja już oczy jak 5 złoty a mały smacznie śpi :-) Mnie się ostatnie 2 noce udało odłożyć do łóżeczka chociaż w nocy już go biorę do łóżka na karmienie i zostawiam do rana. A w dzień nie ma na razie opcji żeby spał w lozeczku bo jak go próbuje odłożyć to za chwilę oczy jak 5 złoty więc śpi głównie na kanapie w drugim pokoju i czasem w bujaczku albo w łóżku.

Zuzagk no to odwazna jesteś ale rozumiem ze jest grzeczny i zasypia?

Fioleczka o kurcze no to nie fajnie. A praca jakąś online albo jednak u kogoś może by się trafiła. Życzę żeby się Wam wszystko poukładalo ale szczerze to ucieczka M to tylko wymówka a Ty gdzie masz uciec? I to mieszkanie z treściami też zależy od teściów czy rodziców. Wszystko zawsze ma swoje plusy i minusy. Ja z jednej strony bardzo się cieszę że nie mieszkam z mamą i reszta rodzinki a z drugiej brakuje mi czasem właśnie żeby z kimś pogadać, pomoc itd.

Kasietta ja już dostałam i za sierpień w połowie września i za wrzesień ostatniego września a bałam się że będę długo czekać bo okazało się że muszę dowieść oryginalny akt urodzenia a to było na początku września. Dzwoń koniecznie do Zusu. Oni niby mają 30 dni na wypłatę ale coś długo to trwa.

Amor no to super ze Ci lepiej i pij dalej soczek.
A u nas ubranka dalej większość za duże aż muszę kupić jakieś mniejsze żeby na teraz miał.

lucalew- tak, klade go do lozeczka a on zasypia. tak sie chyba przyzwyczail. ogolnie to jestem zdziwiona bo Filip placze tylko jesli musi mu sie odbic a nie moze. wiec wlasciwie poki co to jest bezproblemowy.

reklama
Lucynko,
to sie wszystko wyrowna, nic sie nie martw!

Mysle, ze kazda z nas sie tym denerwuje troche, niezaleznie od tego ile by maluszek nie przybieral.
Ja wlasnie sprawdzalam im w ksiazeczkach, i najstarszy w tym czasie wazyl juz 600 gr wiecej... Chyba z wiekiem moje mleczko traci moc! Szkoda, bo wtedy ja mniej wazylam, same plusy byly, hahaha. No i na zdjeciach wyglada na najwiekszego pupleta z calej trojki, a na ostatnim bilansie to na 3cim centylu byl z wzrostem. Teraz po wakacjach troche odbil i juz jest 10-25. Wiec skokowo wszystko, skokowo.

Akuku,
sredniak mial druga dawke ospy (nie chcialam, zeby malego zarazil gdyby cos przywlokl) a pozostali obowiazkowe szczepionki (dtp, polio, hib i zoltaczka).

Fiolka,
a m jak sie decydowaliscie na to wspolne mieszkanie to co mowil?
Ja jestem ogolnie za praca. Taka niezaleznosc daje mi lepsze samopoczucie, swiadomosc kontroli to cos, bez czego mi bardzo trudno dobrze sie czuc. Chociaz teraz kiedy zajmuje sie tylko domem to chetniej dbam o mojego m.

Lucynko,
i jak w robocie? Poczulas jakas tesknote za 'tamtym' swiatem czy niekoniecznie? Ja to z dziewczynami jestem na biezaco, mam super zespol i bardzo dobre relacje, takze troche mi ich brakuje na codzien.

Zapomnialam was zapytac, czy ktoras dzis cos kupila maluszkom w Lidlu? Moja mama upolowala bluzeczki, ale narzekala, ze w wiekszosci same duze rozmiary byly z tego co nas interesowalo. A byla chwile po otwrciu sklepu...

Wlasnie zapanowala bloga cisza w mieszkaniu, tylko slychac jak sunia chrapie :-D:-D:-D

Do góry