reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
To ja opowiem jak to u mnie jest:)
Mała przeważnie grzeczna. Wstaje około 9 i je, idziemy na spacer, po 10 ma około 30minutową drzemkę, o 12 kolejne karmienie i spanie aż do 16, więc mam wtedy czas dla siebie. Jak sie budzi to je, później zabawy, spacer, około 19 kolejne karmienie i między 20 a 21 Lilianka już śpi na noc. W nocy budzi się róznie, czasem karmie ją przez sen jak ja kłądę się spóźniej.
Byłam już drugi raz na bioderkach i teraz już jest dobrze, u neonatologa też byliśmy i mała dobrze sie rowzija.
W weekend muszę zostawić Lilę z moją mamą a później z M bo mam zajęcia na uczelni - w sobotę od 8-18 i niedzilea 8-16.

Aaaaaaa zamknęła drzwi za dostawcą z Auchan po czym zdałam sobie sprawę, że mam bluzkę rozpiera tak by móc sxybko cyca podać. Cały stanik na wierzchu! Jedyny ratunek w tym, że ten akurat nie wygląda do końca jak stanik. Powiedzcie, że tak ☺

Załączniki

• 1443615645254.jpg
    1443615645254.jpg
    12,9 KB · Wyświetleń: 61
lucalew w sumie to tylko chyba standardowo szerokie noszenie nam zalecono, a mała miała jeszcze nie do końca wykształcone lewe bioderko. Ale po 5 tygodniach już wszystko sie unormowało, teraz kolejna wizyta dopiero w grudniu.

Lunera, cinamona - właściwie tez podejrzewam skok.. Z dnia na dzień duża zmiana zachowania. A było tak dobrze.

Kruszka - wcale nie wygląda że to stanik!

Borysiatko - ale macie cudowny plan dnia :-) i super że stały :-)

reklama
Kruszka ja bym się nie zorientowała :)

Borysiątko, ale super plan dnia. A z warzywami, tak jak radzą dziewczyny albo do piwnicy w przewiewnych opakowaniach albo pomrozić(tylko pamiętaj o odpowiednich opakowaniach do zamrażarki) albo zrobić zupki i te zamrozić już po porcjowane. Fajnie,że o tym napisałaś, może w pt.skoczę na rynek i kupię trochę warzyw.

A mnie chyba jesień dopada... Znowu czuję się kiepską matką, zazdroszczę m, że chodzi do pracy i na treningi i spotyka się z ludźmi i w ogóle ma jakąś swobodę...Chciałabym ustalić małej jakiś konkretny tryb dnia, ale nie potrafię. Pokarmu mam za mało, zwłaszcza wieczorami, młoda jest w sumie nieodkładalna i w zasadzie jak jesteśmy same to nic nie mogę zrobić w domu, a do tego nadal wyglądam jak wielkie monstrum. No przepraszam, że znów tak o sobie, ale nawet nie mam z kim pogadać.

Ostatnia edycja:
Do góry