reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Akuku, po wyciagnięciu z nosidła i tak się obudziła. Poza tym ja jestem zwolenniczką codziennych kąpieli :) tzn gdyby się nie obudziła to bym ją zostawiła, no ale się rozdarła. A w kąpieli przysypiała już :p i oczywiście przy okazji karmienie.

Beata, 6 lat brałam hormony, już nie chcę, więc tylko gumki.

Ostatnia edycja:
reklama
My jeszcze nie działaliśmy, ale będziemy używać prezerwatyw. Wcześniej też tylko gumki. Wiele lat miałam spirale i polecam. Teraz mi się nie opłaca, bo pewnie w ciągu roku czy dwóch będziemy się starać o drugie [emoji4]

My właśnie na gumach poszalelismy i teraz się boje;-) nie ufam im. Dostalam właśnie tabletki od ginekologa tylko czekam na okres. O spirali tez myslalam ale nigdy nie stosowalam wiec zwyczajnie się boje i nie wiem jak z jej skutecznościa? Czy mozliwa jest na niej wpadka?

Beata możliwa jak z każdym zabezpieczeniem, nic nie daje 100% skuteczności. My póki co gumki, ale jak pójdę do gina to poproszę o receptę na nuvaring. tabletki jakoś do mnie nie przemawiają, zresztą jestem sklerotyk żeby brać codziennie, a krążki to dla mnie strzał w dziesiątkę. Może później też pomyślę o spirali ale jakoś się boję.

Dziewczynby przepraszam, że tak z doskoku.
Chcę małej zrobić w słoiczkach marchewke jabłko no i nie wiem co jeszcze. Mam pełno takich eko u siebie w ogródku pod domem i szkoda by było nie skorzystać. Tylko zupełnie nie wiem jak to robić i co konkretnie:) Pomózcie doświadczone mamy.

Beata wiele lat temu decydowałam się na spiralę właśnie dlatego, że dwa razy pękła mi gumka. Z mężem robiliśmy to 3 lata bez innego zabezpieczenia i z poprzednim partnerem przez 2 lata więc mogę polecić. Dokładnie nie pamiętam ile procent skuteczności, ale z tego co wiem najwyższa ze wszystkich metod antykoncepcji [emoji4] Nie ma czego się bać.

Borysiatko cześć! Ja tak nie robiłam nigdy. Tzn kiedyś zrobiłam jabłka i gruszki takie musy bez cukru, ale wszystkie się pootwierały. Marchew obierałam i kroilsam drobniej, po czym blansziwalam i zamrazalam.

Beata ja juz pisałam, że ginka zaproponowała mi Implant podskorny, taki na 3 lata. Ja jestem po dwóch cc i powiedziałam, że trzeciego nie chce. Powiedziała, że na spirale jestem za wąska :/ W każdym razie nie chce hormonów. Ten Implant może powodować zanik @ lub kilka krawewien w miesiącu. Ja i tak czuję się wybrakowana, wiec chybla będziemy używać gumek i się obserwować.

Amor wiele z nas się tak czuje, gdy dzieci płaczą. Nie wyrzucaj sobie. Dla dzieci i tak jesteśmy najważniejsze. Mój synek ubóstwia tatę. Czuję się zazdrosna czasami, ale gdy mu źle to zawsze przychodzi do mnie i to mnie najczęściej woła w nocy (akurat z tego mógłby zrezygnowac).

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Borysiatko,
ja nigdy nie robilam takich malych 'wekow', bo chodzi ci o to zeby wiecej zrobic zapasow, tak?
Jabluszko ucieralam na tarce (koniecznie szklanej, bo metalowa ponoc jakies substancje wydziela w kontakcie z jablkiem).
Marchewke bede robic na parze i potem albo do lapki jak blw albo mix.
Jabluszko tez chyba mozna poddusic albo na parze.
Wrzucilabym to cieple w sloiczki i potem pasteryzacja domowa.

reklama
Do góry