reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Cześć dziewczyny :) dlugo nie pisalam bo internet mi nawala ....
Co u nas hmm lenka ma już 5 kg osmego bd miala 3 miesiace :)
Zrobilismy ponownie krew dalej malo hemoglobiny ale nie spada wiec jest ok .
Bylismy w poradni wczesnej interwencji jest dobrze jak na wczesniaka bardzo dobrze sie rozwija i dogania dzieci urodzone w terminie :)

U nas plesniawki pojawiaja sie i znikaja pani doktor nic nie przepisuje pozniewaz mowi ze jesli jest karmiona piersią to jest tam wszystko czego potrzeba ;p

Lenka dziennie sie uśmiecha coraz bardziej jest aktywna i nue chce wiecznie leżeć:)
Pozdrawiamy wszystkie cioteczki i maluszki ♡♥

reklama
Hej
Ja sie dzisiaj nawet wyspalam[emoji3]

Bylam z mlodym na drugiej sesji u osteopaty. Mam nadzieje ze bedzie jakas poprawa w tym jego refluksie.

Ja teraz biore minipigulke bo karmie piersia i nie moge innych hormonow stosowac. A jak juz przestane karmic to najprawdopodobniej bede uzywala plastrow evra. Tak jak przed ciaza. Przyklejam raz na tydzien i wsio.
Zastanowie sie jeszcze nad spirala.

No to chyba dopadł nas kryzys laktacyjny

Sann tez jestem zdania, że czasami można sue obejść bez niektórych leków karmiąc piersią.

Musze jutro zaprowadzić Frania do klubiku. Szału juz dostajemy wszyscy. On sue nudzi, a Józio głównie na cycku wiec się długo Franiem zajmować nie mogę

Akuku,
jestes wielka, ze tak bardzo sie angazujesz, w domu wszystko i na forum nam tak pomagasz! Tylko plis daj sobie odpoczac, bo naprawde tego potrzebujesz!
Swietny pomysl z tym rozmawianiem do Ali i ochrona uczuc Emilka :-)

Amor,
moje dzieci wyja kilka razy dzienie, teraz staram sie, zeby chociaz nie wszystkie razem :-) Nie zalamuj sie, na pewno swietnie sobie dajsze rade. A co do gapiostwa to u mnie tez sie teraz wzmoglo. Codziennie chodze do sklepu i codziennie nie pamietm co chcialam kupic i czegos finalnie zapominam... Albo laze bez sensu patrzac na polki.

Kasietta, 10h w tym jedno karmienie? Gratulacje!
Mnie czeka przerwa w karmieniu ok 8h w piatek, ciekawa jestem jak moja laktacja to wytrzyma...

Ja sie nie zabezpieczalam przed ciaza. Raczej wiem kiedy jest mniej bezpiecznie. A teraz licze jeszcze na min kilka mcy przerwy, okres zawsze wracal mi przy powrocie do pracy, mimo, ze jeszcze karmilam.

Borysiatko,
u moich rodzicow zawsze jablka i marchewki przechowywalismy na zime w piwnicy, na pierwsze posilki chyba spokojnie ci doleza, co?
Mozesz tez porcyjki na zupe pomrozic, tylko one tez nie moga w nieskonczonosc lezec. Ja tak robilam - na pierwsze posilki kupowalam eko i porcjowalam, a potem gotowalam zupke na 2-3 razy. Nie mrozilam gotowych zupek. I wiadomo, ze swieze lepsze. A od skonczonego roku to juz razem posilki jedlismy, i tak nie sole.

Sann,
super, ze sie odezwalas. I ze u Lenki wszystko dobrze. Duza dziewczynka z niej. 3ce!!! Jak ten czas leci

Cinamona,
kciuki za te sesje. Oby Hugo lepiej bylo.

Kruszka,
zdrowka dla Jozia! Oby ci troche ulzylo jak Frania odstawisz do klubiku. Ja sobie bardzo cenie ten spokoj jak maly spi, normalnie jak jedynak :-) A popoludnia szalone we trojke, on juz prawie wtedy nie spi az do kapania, ale nie jestem juz wtedy sama na ogol.

Borysiatko - myślę podobnie jak Lunera. Spróbuj przechować gdzieś w piwnicy. Albo zamroz w kawałkach i potem rób na bieżąco zupki. Ja gotowe zupki mrozilam kiedyś, w sloiczkach takich jak po musztardzie czy chrzanie. Nigdy nie wekowalam tradycyjnie.

U nas młody stał się jakiś nieodkladalny.. W ogóle nie chciał dziś do wózka tylko w chuście. Noc była kiepska, ostatnio więcej płacze i to takim płaczem jakby go coś bolało. A widać że zmęczony..

reklama
Do góry