reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Przeczytałam Was i już nic nie wiem co miałam odpisać, ehh przepraszam jeśli kogoś znów pominę.

Akuku ja to Cię podziwiam i nie wiem jak Ty dajesz radę, a że z m sprzeczka to się wcale nie dziwię, ja też mojemu nawtykałam, że nic nie robi, a mamy tylko 1 dziecko. Na pewno należy Ci się odpoczynek.

Cina zdrówka dla Hugito

Nasza maruda też rano niespokojnie śpi. Najlepiej jej jak ją wezmę do siebie.

Wieczorne karmienie też często z odpychaniem, marudzeniem i przysypianiem w trakcie, a po odstawieniu ryk.

Mam do Was pytanie: mamy dosyć chłodno w mieszkaniu i nie bardzo wiem w co ubierać małą na noc, dla mnie jest najwygodniej w bawełniany pajac, bo szybko, jej się nie podwija i łatwo nocy przewinąć, ale boję się że jej zimno. Jakieś sugestie?

Ruda u nas jak jest chłodniej to zakładam body na krótki rękaw lub bez rękawów o na to pajac.

Akuku łatwo się przyznajesz, że to Twoja wina ☺ Ja też bywam czepliwa, serio ☺
Ja dziś zasypialam w trakcie karmienia Julka a Franek bawił się na podłodze. Ale meczarnia. ..

Mam książkę Karpa "najszczesliwsze niemowlę q okolicy" przeczytałam czesc na razie.

Cina dobrze,że już lepiej. A wychodzicie na spacery? Bo ja zapomniałam spytać.

No więc po wizycie z Joziem: osluchowo czysty, trochę latarki w nosku, i ponoć czerwone gardło tyle ze Julo nie bardo dal zobaczyć. Dr przepisala: cebion, inhalacje z soli nebu dose i zwykła sól do noska odciagac frida. I to co mi nie pasuje to nystatacyna, po co to? Nie wykupilam.

Dzięki za odpowiedzi.
W dzień mamy max 22, a w nocy nie wiem, ale pewnie poniżej 19. Muszę zwrócić uwagę czy ma zimny kark jak sama śpi, bo policzki, uszki i nosek chłodne ma.

Akuku mi się wydaje że to już nawet nie o tą pomoc fizyczną chodzi tylko o zrozumienie. Żeby docenił to ile robisz i jak Ci ciężko, zwyczajnie dostrzegł ile robisz dla rodziny. Ale ktoś tu gdzieś pisał że Ty silna i samodzielna babka jesteś i się wszyscy przyzwyczaili że zawsze sobie dajesz radę a zapominają że też masz gorsze chwile :-(
Szymek śpi w śpiochach ale mamy dość ciepło w domu (na noc palimy w piecu).
Kruszka nystatyna tylko z pleśniawkami mi się kojarzy.

reklama
ruda - u nas okolo 20 st i maly spi albo w body z kr rekawkiem i pajacu, albo bady z dł rekawkiem i na to spiochy, przykrywam go bawełnianym kocykiem

kruszka - nyststyna to n grzyby ogolnie, czyli np na plesniawki a takze na zapalenie jamy ustnej, moze ma cala buzke czerwona w srodku nie tylko gardlo

Ostatnia edycja:
Do góry