reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Little ja tez karmilam po omacku Alexa.. nie mialam nikogo lto by mi cokolwiek doradzil a ja walczylam nie raz placzac.. szczerze dalabym wiele za jakiekolwiek rady wtedy.. ale takie prawdziwe a nie typu slaby pokarm to daj mm..
Przy Vikim nadal krazylam przy pulkach z mm.. bo skoro jadl czesto i plakal to napewno mleka malo miala.... no ale po mm lepiej nie bylo..
Przy emilku nie dawalam mm ale butle z moim co tez spowodowalo zaburzony odruch ssania...
Takze ja dopiero teraz przy Ali moge sie spokojnie cieszyc z kp i z tego ze nikt mi nie wmowi zlego, slabego pokarmu..
Little dobrze ze luzno do tego podchodzisz i ze nie odbierasz zle mojego porownania mm do mleka mamy..

Alicja miala bol brzuszka ale masaz pomogl.. popuszczala baki i poszla spac uf.

A ja szukam suszarki do prania.. poczytalam i jak sie dobrze uzywa to nie nieszczy ubran. Sa rozne programy i nic sie nie zniszczy.
Co do metek na ubraniach to tak podobno na wieksOsci ubran pisza a mozna wszystko welne..delikatne itd suszyc. Wazne by jstawic odpowiedni program i temperature i nie mieszac roznych rodzaji ciuchpw..tylko dzinsy osobno..bawelna osobno..welna osobno.. delikatne osobno itd.

A musze kupic bo prania mam okropnie duuuzo.. bylo w miare cieplo to wieszalam na dwor.. przy samym emilku bieglam sciagac jak padalo..a teraz ? Jak akurat bede karmic to zmoknie i tyle.. w domu malo miejsca.. no wiec musze kupic.

Akuku ja też sobie cenię Twoje uwagi i rady odnośnie karmienia. U nas co prawda butelka i smoczek nie zaburzylo odruchu ssania ale położna laktacyjna też o tym mówiła że tak może być.
Michas śpi co prawda w łóżku ale śpi i mam nadzieję że chociaż do 4 będzie spał.
Współczuję kłótni z M i Cie doskonale rozumiem bo u nas ostatnio też są o takie rzeczy spiecia ale jakoś sobie pogadamy i za chwilę jest już ok.
Aaa i kup koniecznie suszarkę nie ma co się zastanawiać będzie Ci chodź trochę lżej.
Dobrej nocy życzę

U nas tym razem zupełnie spokojny dzień. Jak wczoraj cały czas wisiała na cycu, tak dzisiaj dużo spała, najadała się w kilka minut i zaraz zasypiała. Wieczorne karmienie po kąpieli trochę dłuższe, ale i tak szybciej zasnęła, niż zwykle, za to tym razem nie przespała 6-7 godzin, tylko o północy chciała znów jeść, tyle, że dość szybko z jednej piersi się najadła i znów śpi ładnie w łóżeczku. Widzę, że chyba mamy jakiś skok rozwojowy, bo gdzieś czytałam, że właśnie w 7-8 tygodniu dziecko odkrywa swoje rączki. Wczoraj pobudzała mi laktację przez cały dzień, to dzisiaj już się szybciej najada, a za to ja mam teraz pełne piersi.

A moja Alicja dzis 3 razy sie budzila chyba ale kupka ja meczyla i rano taki strzal zr cala pielucha pelna. Zaropialo jej oczko (u nas przeziębienie w domu)
Przemylam woda fizj. I zakropilam mlekiem (dziala bakteriobojczo)
Kolejna cirkawostka wiecie zr mleko mamy podaje sie ludziom chorym na raka w trakcie chemiiterapii.. wzmacnia organizm..

Lucalew u nnir smoczek nie zaburzyl odruchu ssania ale butla juz tak. Pewnie to ze karmisz przez nakladki też ma wplyw bo jednak nakladki a to podobne do smoczka z butli ;)

reklama
Helou

Noc nienajgorsza ale szalu nie ma.
Jeszcze spi z tata w sypialni a ja z mala na dole urzeduje. Niestety bede musiala go obudzic bo mloda so przedszkola trzeba odwiezc.

Lilija ja jak przechodzilam z kp na mm z Maja to mieszalam moje mleko z mm bo mloda nie chciala pic mm, chyba jej smak nie smakowal. Najpierw dawalam wiecej mojego mleka i troche mm i stopniowo zwiekszalam ilosc mm i tak pomlau w miesiac mloda sie przestawila.
Ale jesli dziecko akceptuje mm to chyba nie ma po co mieszac?

Do góry