reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Blerka ja mam Fisher price przy Franio się sprawdzał. Zresztą nie wyobrażam sobie go nie mieć, bo hak coś musze zrobić w innej części mieszkania to go niosła z małym i juz. Prysznic również.

Luca Frania kazali mi pieluchowac. Nie robiłam tego bo czytałam, że to nie jest konieczne. Kilka miesięcy później na kontroli lekarz powiedział, że wszystko jest ok. Także tego. ...

Jeśli chodzi o zdrobnienia to my mówimy zamiast Julek Juleczek po prostu Józio ☺

reklama
Akuku Michas miał 3475 jak się urodził i w miesiac przybrał 600 g a od najniższej wagi 700 gram. W piątek będzie położna więc się okaże ile teraz wazy.
Zuza Akuku ma rację posmaruj sobie brodawki nystatyna. Ja nie musiałam bo karmie przez nakładki ale pediatra właśnie pytała czy karmie piersią żeby czasem od małego nie złapać grzybicy.

Kruszka napisze pozniej bo teraz mamy lekarza i obiad..wiec jak Ala nie bedzie miec kolek to wieczorkiem.
Ja nie chce pisac za duzo bo nie chcialabym by dziewczyny kp mm czy mieszanie sie zle czuly lub zeby myslaly ze chce wywolac wonne kp v mm.
Co do lekarza pediatry to oni malo o kp wiedza..i doradcy dobrego niestety tez ze swieca szukac... dla tego ja sie douczam na wlasna reke.. i sama duzo bledow robilam przy starszakach...
Pozniej napusze wiecej tylko najpierw zapytam
CZY MAM PISA NA FORUM CZY PRYWATNIE.. CHODZI MI O MAMY KARMIACE MM CZY WYRAZACIE ZGODE BYM PISALA TU ?

Lucalew wiem ze jest cos takiego usztywniacz zamiast pieluchowania.. to sie jakos zaklada ale nie ma szansy ze sie przesunie jak pielucha..
Mimo wszystko ja bym poszla prywatnie bo w pl czesto zapobiegawczo kaza pieluchowac.. a wystarczy pozycja na btzuszku na zabke..

Cinamona wow piękna waga. Ja też chcę wyjechać na tydzień do mamy i tak chce zrobić ze jak wrócę to pójdę zaszczepić. Zdrówka dla Hugito :-)

Little wow też waga piękna aż się piątku nie mogę doczekać na ważenie :-)

Mój aktualnie ma chyba skok rozwojowy i w dzień śpi na spacerze lub w trakcie karmienia odleci więc tyle co nic... :( Na dodatek jak już zaśnie przy piersi to nie da się go odłożyć :(

Zuza 2x2h to i tak pięknie :) choc nie wiem ile twoj maly ma.
Moj ma duzo malych drzemek. Dluzej niz 1-1,5 h bez drzemki nie da rady. Ale drzemki krotkie jak juz pisalam. Czasem mu sie zdarzy 2h ale to z cycem w pobliżu.
Najlepiej sobie policzyc ile dziecko spi na dobę bo czasem nam sie wydaje ze mało spi a jak sie to zliczy to 16h wychodzi ;)
Dzis maruda. Spi duzo po szczepieniu ale na mnie najlepiej i budzi sie z placzem :(

reklama
Do góry