reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
akuku, poczytalam o grzybicy i to faktycznie wyglada jak wlasnie to!
mozliwe ze Mlody zarazil mnie przez to ze mial plesniawki?

Jezeli chcesz sie ppdjac to pdrazu Ci mowie ze pierwszy dzien bedzie najgorszy bo maly bedzie chcial by lecialo samo.. jak z butli. Ale z kazdym karmieniem bedzie latwiej a po 2-3 dniach zapomni o butli.
Jak juz bedziesz chciala dokarmic to ze strzykawki i tylko troszke tak 20-30 ml. Zeby sie uspokoil. Rpbuj po troszku i dostawiaj do piersi.
Mozesz tez probowac uspokoic smoczkiem. Nie we czy potrafisz karmic chodzac ? Ja tak dostawialam i jak zassal i sie uspokoil to siadalam.

Jak bys miala problem to pisz. Nie wiem czy masz mnie na fb albo na whatsapp ? Tqm mnie latwiej zlapac a w chwili kryzysu moge pomoc.

Ja z emilkiem zrobilam sobie pod gore bo jak mial skok rozwojowy to dalam mu swoje odciagniete mleko z hutli.. i tak sie zaczelo ze vodziennie wiecrj i wiecrj butli.. az sie wkurzylam wyrzucilam butle i karmilam piersia.. bylo ciezko ale dalam rade.. a pozniej juz luz..

Przy alexie mega walczylam o pokarm.. on sie nie budzil i mi zanikal pokarm.. muaialam co dwie godz sciagac laktatorem by pobudzic laktacje.. bralam takie drazetki na laktacje ..specjalnie w pl kupilam.. j udalo sie karmilam ponad rok..

Akuku uff z wagą Ali czyli mój Michas nie jest mikruskiem. Też ma 4 kg.
Zdrówka dla Victorka.
My po wizycie i mały będzie niestety musiał nosić dodatkowo pieluche przez 2 miesiące i kontrola właśnie za 2 miesiące. Niedawno wróciliśmy dostał cyca a teraz śpi i mam nadzieję że trochę pośpi to zrobię coś w tym czasie w domu.

Ruda,
Super!!! Nie dziwie sie, ze zrobiła furorę :-)

Akuku,
No mi dawno tak nie mrowilo. Wkładki podkładam tylko podczas karmienia a tu niespodzianka!
A jak dziś brzuszek Alenki? Mam nadzieje, ze lepiej.

Ja dziś czekam na dostawę z apteki, będziemy od jutra testować delikol.

Akuku,
kiedy robisz certyfikacje na doradce laktacyjnego? Najpierw mozesz dawac porady online, a jak Ala podrosnie to f2f :-)

Lucynko,
są różne szkoły z tymi bioderkami. Niektorzy każą pieluchę wkładać a inni wręcz przeciwnie, im więcej swobody ruchu w pozycji na brzuszka tym lepiej na odwodzenie. Podobnie potem jest z bucikami - w PL jest szkoła, że musi być za kostkę i sztywna piętka, a w ES nie znajdziesz takiego bucika w żadnym sklepie, same mięciutkie 'ciżemki' z mięciutkiej skóry i przed kostkę...

DSCN1089.jpgDSCN1075.jpgDSCN1088.jpg
Tacy z nas źli rodzice, ciągamy 5 tygodniowe dziecko po imprezach. A do tego rzadko wkładamy czapkę, nie ubieramy 100 warstw i chcemy nosić w chuście :-p

Załączniki

• DSCN1089.jpg
    DSCN1089.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 91
  • DSCN1075.jpg
    DSCN1075.jpg
    36,8 KB · Wyświetleń: 88
  • DSCN1088.jpg
    DSCN1088.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 93
Ostatnia edycja:
Blerka ja mam fisher price bujajaca w dwie strony (obracany fotelik) ale bez wibracji
. Ala ja bardzo lubi.

Lucalew nie ma sie co przejmowac nie pamietam z jaka waga ut. Sie Twoj michas i on chyba troszke starszy ?
Ala od spadku w rowny miesoac przybrala 1260g
A od urodzeniowe 970g
Jednak jesli przybiera to ja bym sie nie martwila..

Powodzenia z bioderkami.. kurcze sa podzielone zdania z ti pieluchami. Ona moze sie przesunac i zrobic wiecej szkody niz pozytku. Staraj sie czesto sprawdzac czy jest rowno ;) ja nigdy nie nakladalam wiec sie nie znam ale wiem ze sa rozne zdania bo ja sama dysplazje bioder mam i jestem po 7 operacjach..

Lunera rano wzielam Alicje na brzuch sobir i puszczala bakow tyle ze szok ! I spi juz 3 godziny sobie.. dobrze niech sie rwgeneruje.
Dalam jej rano delicol5 kropli.. i espumisan przed karmieniem a wieczorem dam jeszcze biogaie.. .

Lunera wlasnie zamierzam tu w uk zostac doradca charytaywnie przez telefon i narazie wsrod polek.. pozniej jesli sie uda to sie zatrudnie i wtedy bede jezdzic i pomagac f2f

Lunera tu w uk tez nie znajde sztywnego buta.. a ortopedzi nawet w pl zalecaja by dziecko ktore ma problem ze stopami chodzilo jak najwiecrj na boso najlepiej po roznym podlozu.. takze zalecja rozsypac w domu klocki zabawki itd.. lub isc do ogrodu na plaze itd..
Ja zawsze mowie ze to tak jakbysmy my sie uczyli chodzic w butach narciarskich. Albo w gipsie hehe.

Ja na biodra to wolalabym chustowac chyba dziecko..

reklama
Ruda ja tez nie ubiera czapki.

Zuzagk nie jestem pewna ale z tevo co pamietam to jak dziecko ma plesniaki mama moze zlapac grzybice. Masz jeszcze nystatune ?
Mozesz zadzwonic do lekarza i powiedziec o schodzacej skorze i ze maly mial plesniawki i czy mozesz uzyc nystatyny..
od ilu dni skora nie schodzi ?
Czy schodzila jak maly mial plesniawki i czy przestala jak leczylas go ?
Bo moze byc tak ze on buzia smarowal Ci brodawki lekiem i wyleczyl. Takie 2 w 1.

Do góry