reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Lucalew u nas tez z bioderkami nie jest ok. Niby dysplazja fizjologiczna i lekarz kazał wkladac dwie pieluchy ale ani razu tego nie zrobiłam. Nawet nie pokazał jak dokladnie i sie boje ze cos zepsuje. Ja pozatym pamiętam ze rehabilitantka do której chodziłam z Igim jak miał wzmożone napięcie mowila ze juz się odchodzi od pieluchowania. Moja pediatra tez uważa ze nie trzeba. Ja narazie nie klade malej na lewym boku bo ma właśnie lewe biodro gorsze no a pozatym moja Lidka nie ma nóżek wyprostowanych tylko ciągle ma je szeroko na żabkę i tak tez spi. Ja chce te bioderko jeszcze skonsultować bo we Wrzeszczu jest ortopeda specjalista od bioderek. Niby prywatnie a tak oblegany ze miesiac na wizytę czekam :/

Blerka ja tez mam z Fisher price lezaczek-bujaczek z wibracjami. Przy Igim byl to hicior i Lidka tez w nim spedza dzień bo prób odlozenia do łóżeczka konczy się fochami bo tam nudno.

Lidka właśnie spi mi na brzuchu. Pierwszy raz bo zawsze sie strasznie wiercila. A mi tak z tym dobrze ze bym sie w ogóle nie ruszała a tu po brata do przedszkola trzeba zaraz iść :)

Ostatnia edycja:
reklama
schodzila jeszcze wczoraj, ale dzisiaj Go przystawilam. i poki co nie schodzi, zobaczymy co bedzie. malemu zostala reszta plesniawek ale jest znacznie lepiej (mial caluuuski jezyk)

Kopfer,
Mi dokładnie tak samo mówiono. Wiec ja tez tych pieluch dodatkowych nie wkladalam.
Tylko non stop na brzuchu był i wszystko ładnie ma.

Blerka,
U nas bujaczki nie miały wzięcia. Ale miałam taki 3w1 fisher price (3 stages deluxe costam) i ta opcja fotelika była świetna. Karmiłam tam obu a oni pózniej juz bardzo chętnie sie w nim bujali.

Helou mamuski[emoji3]

Hugo od wczoraj spi w dzien jak zajac po 20-40 min.
Teraz w koncu zasnal i mam nadzieje ze na dluzej.

Bylismy dzisiaj u pediatry. Mam przez tydzien podawac ten aerozol i za tydzien na kontrole. Do w przyszlym tyg konczy 2 miesiace i szykuje sie szczepienie ale skoro chory to nie wiadomo czy go zaszczepie. Zreszta my 8 pazdziernika jedziemy na 10 dni do tesciow i zastanawiam sie czy niezaszczepic go dopiero po powrocie.
Myslalam ze ma odparzenia a okazalo sie ze to grzyby. Wiec dobrze ze mi o tym powiedzialam. Dostalismy masc.
No o Hugito wazy 5300 i 59 cm dlugi wiec rosnie jak na drozdzach.
Sprawdzilam w papierach i Maja 5300 wazyla na 4 miesiace

My byłyśmy dzisiaj na wizycie w sprawie bioderek, dostałam skierowanie na usg, ale nic dr nie mówiła, czy jest dobrze, czy źle. Za to martwią ją stopy i na wszelki wypadek dała skierowanie na rehabilitację, bo długo się na to czeka. Mój mąż jako dziecko też miał problem ze stopami, a jeszcze oboje mamy je duże, więc może faktycznie coś być. Zobaczymy, co nam pomogą te rehabilitacje.

Ja właśnie jak miałam ten kryzys drugiej nocy na działce znajomych to też pomagało danie z butli odciągniętego, ale się uparłam i w końcu złapała pierś i zjadła, a wczoraj była tylko pierś. Martwi mnie, że ta sobie pakuje tą łapkę do buzi, ale chyba dzisiaj trochę mniej. Jak jechałyśmy wózkiem do przychodni, to właśnie tak robiła i ją to uspokajało, a smoczka wypluwała. W końcu stwierdziłam, że nie będę walczyć, no i w sumie tylko na chwilę wkładała, uspokoiła się i zasnęła. Po powrocie do domu też ładnie zjadła i udało ją się odłożyć do spania do łóżeczka, co dla mnie jest cudem, bo wczoraj w ogóle się nie dało. Właśnie kończę robić obiad i mam nadzieję, że zdążę spokojnie zjeść, zanim się obudzi.
My też nie tak często mówimy do niej po imieniu, raczej np. dzidzia.

Zuzagk jezeli masz wystarczajaco swojego mleka to nie mieszaj. Mieszanie nie jest dobre dla zoladka. Twoje mleko sie dostosuje do trybu nocnego zmieniajac sklad. Bedzie bardziej syte na noc.. ale jak dajesz mm ktore nie zmkenia skladu w zaleznosci od pory dnia to nic nie zmienisz. Zaufaj malrmu i naturze. Ja tak eksperymentowalam przy Alexie i Vikim i nic nie zmienialo to w godz snu..

Akuku o czym Ty mówisz? Wyjaśnij mi proszę w czym takie karmienie jest złe. Bo ja tak karmię i ani pediatra a doradca (tez lekarz) nic nie mówili. Zmartwiłam sie

My po szczepieniach. Krzyczał az uszy bolały .. biedny...trzy klucia. Teraz spi.
Moj tez od czasu tego skoku spi w dzien po 20-40 min i sie wybudza albo piersi szuka i z nia jeszcze dodrzemuje. Maly tez sie budził przez pierwszy miesiąc co 1,5 godz. I spal z nami. Teraz juz 2-3razy sie w nocy karmimy , a spi od 8 do 6-7 i spi u siebie. Chyba jemu tez wygodniej bo go nie budzimy. A i tez kiedys probowalam z mm w nocy i nie bylo różnicy.
Jlnx u nas ostatnio tez cos piastke do buzi pcha jak zmęczony. Próbujemy dalej ze smokiem ale rzadko chce sie zassac.
Maly wazy 5680! 8 tyg.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny dziękuję bardzo za info odnośnie bioderek muszę się temu przyjrzeć dokładnie i może Kopfer też pójdę gdzieś prywatne jeszcze. Dzięki jeszcze raz :-)

Do góry