reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Kwiatuszku, sciskam mocno :-(

Dziekuje kochane za kciukasy ! :* I gratuluje wszystkich dobrych wiesci !
Akuku spac i jesc <3 Najlepsze co moze byc w tym momencie :-)

Anma, Lucalew, widze ze naprawde ciezko razem pracowalysmy :-) Anma 6,1, Ja 6,2, Lucalew 6,3 :-)
Ja nie slyszalam serduszka, ale je widzialam i najwazniejsze ze bilo :-) Poprzednim razem (w lutym, marcu) plakalam. Ale dzis po prostu sie smialam :-) Naprawde nadal ciezko mi uwierzyc, ze tam gdzies siedzi bejbol i jest taaaaaaki pyci a juz wywraca mnie i mezowi swiat do gory nogami :-)
Jednak chyba zdecyduje sie na l4. Bardzo sie boje, w pracy sie trzeba nalatac, nie zawsze bede miala kogos pod reka zeby mi wszystko podal wiec i dzwigac bym musiala... Wole nie ryzykowac.

Ostatnia edycja:
Gratuluję pozytywnych wiadomości z dzisiejszych wizyt.
Kwiatuszku, ja nie wiem, jak z tą betą, ale może warto się upewnić u lekarza, może to jeszcze może się zmienić?

Trochę myślałam, czy by na po świętach sobie l4 nie wziąć, bo mam do pracy 30 km i właściwie żadnej roboty w te pojedyncze dni między świętami, ale w końcu zapomniałam poprosić lekarza. Tak poza tym, to raczej chcę pracować cały czas, jeżeli się będę dobrze czuła - moja siostra w pierwszej ciąży jeszcze w dniu porodu pracowała. Z tym, że obawiam się, jak to będzie, jak się zrobią upały, być może w czerwcu/lipcu będę musiała zrezygnować, bo nie dam rady dojeżdżać moim samochodem bez klimy takiego dystansu. Ja mam taką pracę, że część mogłabym robić w domu - pracuję naukowo, obecnie robię dużo doświadczeń, ale pewnie wiosną/latem z tym przystopuję, a za to zajmę się pisaniem publikacji.

Ostatnio też odczuwam zmęczenie i mam trochę problemy ze snem, tzn. albo nie chce mi się spać (zwykle wieczorem), albo przez cały dzień jestem senna. No i jeszcze te dziwne sny, nigdy tylu ich nie pamiętałam zaraz po obudzeniu.

reklama
Jinx, mozemy podac sobie rece. Ja caly dzien chodze spiaca, a jak sie klade to mi sie odechciewa... Ostatnio dopiero o 3 w nocy mnie zmoglo ...
Lucalew i Beatko, tez tak mysle. Troche glupio byloby zmarnowac taka szanse jaka sie trafila zeby sie pokazac ze ja potrafie. Jinx, nie mowie o Tobie i o innych kobitkach, ale mam taka kolezanke w pracy, ktora tez jest w ciazy, ale probuje udowodnic, ze ze wszystkim da rade i najlepiej do porodu bedzie pracowac. Ja wole odpuscic, z reszta wiecznie mi sie spac chce i zrec i zawroty glowy... Dzieki dziewczynki za wsparcie ;-)
Jest to sprawa indywidualna kazdej z nas, mimo wszystko co kobitka to inne zdanie ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry