reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎉🎊 🌞 Sierpniowe kreski 🌞 🎊🎉

reklama
Z góry sory jak to bardzo głupie pytanie.
Kiedy właściwie czuć ból owulacyjny?
Chodzi mi o to, że to jest bardziej już w momencie pęknięcia pęcherzyka czy boli jak rośnie?
Ja pamiętam że przed tabletkami w okolicach owu czułam jajnik. W poprzednim cyklu jeden czułam cały cykl a drugi tylko w okolicy owulacji. Ale ja nigdy owulacji nie potwierdzam.

Zrobiłam żeberka w kapuście kiszonej, ale nadal są w lodówce, bo nie mogę ich przełknąć. Tzn. wyszły smaczne, ale mam wstręt do kiszonek (a zawsze lubiłam). Wiadomo, jak coś trzeba zrobić to już nie jest takie fajne ;) Więc szamam na siłę ogórki kiszone, ale kapustę. Chcę dorwać ten sok z kiszonych buraków, bo przynajmniej łyknę i po problemie.
Jak nie będziesz mogła to odbierz buraki wrzuć do wyparzonego słoja, dodaj czosnku, ziela angielskiego, liści laurowy i zalej solanką, 2 dni w ciepłe i gotowe. Jak pije to dodaje sobie jeszcze trochę pieprzu 😉

Ja tak samo. Weszłam tylko w te z gumką. 🫣
A to ja długich jeansów nie noszę od lat, gryzą mnie i denerwują okropnie. Długie spodnie to tylko elastyczne jegginsy z gumką w pasie, to tak nie odczuwałam, że waga sobie rośnie 🤪 dopiero jak chciałam ubrać sztywne jeansy na guzik to zonk i xs zatrzymało się na udach 🤷‍♀️

Z Medicover się trzeba tłumaczyć? Ja wszystkie wizyty robię u bo swojego gina z Compensy i nigdy nikt nie miał pretensji, a byłam nawet 3 razy w tygodniu 😅
Ale to tak normalnie chodziłaś sobie na przeglądy w jednym tygodniu i nic nie gadali? 🤔 Mi ostatnio babka zapisała, że mam przyjść na kontrolę za pół roku, boję się iść wcześniej 😁 to może nie ma co się kitrać? 🤔

Ale to tak normalnie chodziłaś sobie na przeglądy w jednym tygodniu i nic nie gadali? 🤔 Mi ostatnio babka zapisała, że mam przyjść na kontrolę za pół roku, boję się iść wcześniej 😁 to może nie ma co się kitrać? 🤔
Na monitoring normalnie u jednego lekarza. Ogólnie to jest mój lekarz do którego chodziłam prywatnie i w międzyczasie przeniósł się do kliniki, która jest objęta ubezpieczeniem Compensy.

reklama
Na monitoring normalnie u jednego lekarza. Ogólnie to jest mój lekarz do którego chodziłam prywatnie i w międzyczasie przeniósł się do kliniki, która jest objęta ubezpieczeniem Compensy.
w medicover i Luxmed jest trochę inaczej - mam wrażenie, że przez to, że oni mają własne centra i lekarze są w nich zatrudniani, to mają narzucone jakieś limity. Diagnostyka i leczenie niepłodności nie wchodzą w pakiet, więc trzeba się tłumaczyć, bo można usłyszeć, że nie podejrzą Ci pęcherzyka, bo nie leczą niepłodności.

Z kolei mam też ubezpieczenie Allianz. I to działa tak, że mam x przychodni po prostu prywatnych, w których się mogę umówić na wizytę. I lekarze tam nie mają żadnego związku z ubezpieczycielem. I tam do jakiegokolwiek lekarza mogę iść i powiedzieć, że np. mam 11dc i chciałabym zobaczyć ile i jak duże mam pęcherzyki i luz.

Do góry