reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🎉🎊 🌞 Sierpniowe kreski 🌞 🎊🎉

To jest ciasto filo z różnym nadzieniem. Standardowe są z serem lub mięsem. Ale ja uwielbiam ze szpinakiem lub z ziemniakami :) Jeśli nie próbowałyście to taki burek ze szpinakiem można dorwać w lidlu i biedrze. Smakuje całkiem podobnie do tych z piekarni np. w Chorwacji :)
Koniecznie spróbuję🙂

reklama
Zrobiłam żeberka w kapuście kiszonej, ale nadal są w lodówce, bo nie mogę ich przełknąć. Tzn. wyszły smaczne, ale mam wstręt do kiszonek (a zawsze lubiłam). Wiadomo, jak coś trzeba zrobić to już nie jest takie fajne ;) Więc szamam na siłę ogórki kiszone, ale kapustę. Chcę dorwać ten sok z kiszonych buraków, bo przynajmniej łyknę i po problemie.
Zakwas z buraka widziałam ostatnio w Krukam, czasem tam coś kupię i zastanawiałam się jak to smakuje, ale nie piłam nigdy to nie wiem czy by mi weszło lepiej niż surowe kiszonki które można pogryźć 😁

Jak która z Was będzie to widziała, podeślijcie fotkę jak to wygląda i gdzie tego szukać, na jakim dziale to też bym spróbowała jeśli takie dobre :)

Jak która z Was będzie to widziała, podeślijcie fotkę jak to wygląda i gdzie tego szukać, na jakim dziale to też bym spróbowała jeśli takie dobre :)
Na piekarni, tam gdzie bułki.
Wygląda tak:
1691524781557.png

Najlepiej smakuje na ciepło.

To jest ciasto filo z różnym nadzieniem. Standardowe są z serem lub mięsem. Ale ja uwielbiam ze szpinakiem lub z ziemniakami :) Jeśli nie próbowałyście to taki burek ze szpinakiem można dorwać w lidlu i biedrze. Smakuje całkiem podobnie do tych z piekarni np. w Chorwacji :)
Ile się od Was można dowiedzieć! 😁

reklama
Do góry