reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎉🎊 🌞 Sierpniowe kreski 🌞 🎊🎉

Chodzi o to, że luxmedy i medicovery jak przychodzisz na monitoring to mowia, że oni nie zajmują się leczeniem niepłodności i odsyłają do klinik
A jak chciałam w Medi na tsh skierowanie to mnie odsyłała do endokrynologa, którego w moim pakiecie za free nie mam 😏 Jak się nie uda teraz ani we wrześniu to w październiku pójdę prywatnie na pełny monitoring 👍 Denerwuje mnie to, że chce sprawdzić czy mój organizm pracuje prawidłowo a oni od razu walą teksty, że nie leczą niepłodności. Ja nie chce żeby mi robili jakieś cuda badania czy zabiegi tylko żeby sprawdzili podstawy i to czy mam szanse na naturalne zajście. Zdenerwowali mnie wtedy jak mi powiedzieli, że nie leczą niepłodności i mam iść do kliniki za pół roku. Zapytałam się jej czy chce mi powiedzieć że jestem bezpłodna i babsko wtedy wystawiło mi to skierowanie 😑

reklama
Dzień dobry w środę! Byłam wczoraj u fizjo. Poszłam bo blizna po laparo zrobiła się twarda i mnie bolała. Jak się okazała babka specjalizuje się w niepłodności bo sama sie z tym zmagała przez lata. Jak cudowine było pporozmawiać face to face z kobietą, która doskonale rozumie ten ból i comiesięczne rozczarowanie ❤️ Zapewniła mnie, że jeśli popracuje nad swoim problemem, to szybciutko zajdę w ciążę. Że ona jest tego pewna. A probleem jest moja spięta miednica, która naciska na drożny jajowód jajnik i macicę. Terapia fizyczna i psychiczna tak mnie podbudowała, że wyszłam stamtąd mega szczęśliwa i znowu pełna nadziei ;) 😍
Cudowna wiadomość 😊 aż motywuje do tego by udać się do fizjo, tym bardziej że nie poszłam po porodzie.

A jak chciałam w Medi na tsh skierowanie to mnie odsyłała do endokrynologa, którego w moim pakiecie za free nie mam 😏 Jak się nie uda teraz ani we wrześniu to w październiku pójdę prywatnie na pełny monitoring 👍 Denerwuje mnie to, że chce sprawdzić czy mój organizm pracuje prawidłowo a oni od razu walą teksty, że nie leczą niepłodności. Ja nie chce żeby mi robili jakieś cuda badania czy zabiegi tylko żeby sprawdzili podstawy i to czy mam szanse na naturalne zajście. Zdenerwowali mnie wtedy jak mi powiedzieli, że nie leczą niepłodności i mam iść do kliniki za pół roku. Zapytałam się jej czy chce mi powiedzieć że jestem bezpłodna i babsko wtedy wystawiło mi to skierowanie 😑
To ja cała tarczycę normalnie w Luxmedzie zrobiłam tak samo usg piersi i cytologię robię. To nie jest stricte związane z niepłodnością przecież tylko sprawdzenie ogólnie stanu organizmu

To ja cała tarczycę normalnie w Luxmedzie zrobiłam tak samo usg piersi i cytologię robię. To nie jest stricte związane z niepłodnością przecież tylko sprawdzenie ogólnie stanu organizmu
No właśnie dlatego chciałam to zrobić w ramach tego, że płacę za pakiet. Usg piersi i cytologię akurat bez problemu mi doktorek wystawiał skierowanie co roku. Czasem nawet cytologie mi robił nawet jak jeszcze rok nie minął. Poszłam po skierowanie na tsh wyjątkowo do babki bo myślałam, że lepiej się dogadamy a wyszło jak wyszło 🤷‍♀️

Ostatnia edycja:
No właśnie dlatego chciałam to zrobić w ramach tego, że płacę za pakiet. Usg piersi i cytologię akurat bez problemu mi doktorek wystawiał skierowanie co roku. Czasem nawet cytologie mi robił nawet jak jeszcze rok nie minął. Poszłam po skierowanie na tsh wyjątkowo do babki bo myślałam, że lepiej się dogadamy a wyszło jak wyszło 🤷‍♀️
Ja nie wiem czemu taki problem wystawić skierowanie na tsh żeby te badanie kosztowały miliony ale zwykle tsh jest mega tanie a warto je sprawdzać bo tarczyca wpływa na wiele rzeczy.

Dziewczyny! Nie wytrzymałam do soboty i zrobiłam dziś test. Po zakropieniu (płytkowy) było widać druga kreskę jasna ale widocznie. Ale im dłużej test leżał i "schnął" tym bledsza była kreska a po 5 minutach już tylko cień cienia o ile sobie go nie wymyśliłam. Zaczynam lekko dostwać do głowy szczerze mówiąc 🙈

reklama
Do góry