reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Witajcie, muszę sie pochwalić mamy pierwszego ZĄBKA. Ucieszyłam sie jak głupia, gdy go wyczułam :-p POjawił się dośc bezobjawowo, więc tym bardziej mnie cieszy. Poza tym Mała pełza jak szalona, na chwilę nie można jej spuścić z oka, bo co się obróce to ona myk i jest w innym mijescu:-D
Co do alergologa, to ja wysłałam męża samego, żeby dobrze zagadła z lekarką o zaświadczenie. Stwierdziłąm, że skoro skazy już nei widać, to po co ciągnąć Mała. Niestety lekarka byłą nieubłagana i wypisała tylko receptę na kilka puszek i kazała się zgłosić z Małą na testy. Stwierdziłyśmy jednak z pediatrą, że zamiast męczyć ją testami mam wprowadzić zwykłe mleko i wtedy zobaczymy czy przypadkiem Mała nie wyrosłą już z alergii. W związku z tym od przyszłego tygodniu próbujemy wprowadzać zwykły bebilon, zobaczymy jakie bedą rezulataty.

reklama
dziewczyny jak ja wam zazdroszcze, że możecie wrócić do pracy... ja nie mam gdzie wracać, brakuje nam ostatnio kasy na wszystko a pracę znaleźć przy dziecku i jeszcze jako osoba ucząca się w weekendy jestem skazana na niepowodzenie zwłaszcza w moim mieście rozumiem, że jest to dla was ciężkie bo zostawiacie maluchy ale zapewniacie im przy tym to co jest im potrzebne a ja nie mogę.... uwierzcie że czasem aż wstyd że brakuje na to czy na tamto...

martha, gratuluję ząbka:tak:
Myślę, że Twoje dziecko ma duże szanse, że już tej alergii nie ma. Dzieci karmione sztucznie szybciej pozbywają się uczulenia, bo nie są narażone w żadnym stopniu na alergeny. Inaczej nasze dzieci karmione piersią, które czasami zetkną się z większą lub mniejszą dawką mleka krowiego.

karola, teraz nie ma rejonizacji, poszukaj innego alergologa. A próbowałaś u dermatologa takie zaświadczenie załatwić??

Hej :-)Czytam Was codziennie ale jakoś nic nie piszę :confused:
Musimy się pochwalić mamy dwie jedynki dolne, raczkujemy i mówimy BABA TATA DADA :-D :-D :-D
Nasz kluseczka waży 7920 (2 tyg temu) ma 68cm.
Hmm czym by jeszcze się pochwalić?? :-D:-D:-D
DSC_4816.jpg
Pozdrawiamy wszystkie cioteczki z BB ;-)

Dziewczyny widzę, że te które wracają do pracy cierpią z tego powodu, a z kolei te, które jeszcze zostają w domciu myślą o powrocie do pracy :baffled:
Nikos fajnie mi uświadomiłaś z tą obczyzną - w rzeczywistości ja się czuję tak jak właśnie jechałabym na obczyznę do pracy i to miałby być koniec mojej opieki nad dzieckiem :no: jednak mam nadzieję na powrót do zdrowego rozsądku :szok:

Martha - gratuluję zębolka,ale super,że bezobjawowo...
U Nas póki co nadal ślinienie,ale jakby teraz się troszkę uspokoiło...a może to cisza przed burzą...
Meggy - u Nas w Ie jest tak,że jeśli jest się zatrudnionym to pracodawca musi przyjąć Ciebie z powrotem na tą samą i podobną posadę oraz zagwarantować Ci godziny pracy... ja i tak teraz będę robiła 3/4 etatu,ale już widzę,że g...no mi to da,bo po opłaceniu opiekunki za wiele mi nie zostanie. Jedyny plus to taki,że mam kontakt z ludźmi i robię coś innego,niż bycie pełnoetatową Mamą. Nie łam się... pomyśl sobie,że się dokształcasz,robisz coś co w przyszłości zaowocuje... głowa do góry!!!
Miłego wieczoru!!!!!!!!

Jagienka, karola, JJ, co tam u Was słychać??
U nas pogoda pod psem. Roztopy, wszystko płynie.

Niech już ta wiosna przyjdzie, bo smutno i brzydko!

Pozdrawiam:tak:

hej,

u nas ciepło, roztopy poszły w zapomnienie ale wicher straszny.....

Mój Radko wszedł w okres jęków zębowych a do tego lubi sam się zająć na macie ale jak leżę obok :eek: wtedy cisza i spokój a on się wspina na matkę..............jak muszę coś zrobić to siedzi w leżaczku i jęczy....ech mam więc co robić.....

reklama
Witajcie!

u nas kolejny dzień marudzenia, młoda spała dwa razy po pół godziny i to tak do 16. po 16 padła na 1,5. znów zębol. trze górne dziąsełko więc górne 1 myślę. Jak do tej pory to w odstępie 10 dni wychodziły 5.02, 15.02 i że 25 będzie? hihihi

marta gratki ząbka, super że bez skutków ubocznych, pozazdrościć:-)
karola dobrze ze już po zabiegu, pewno mały się nacierpiał mimo wszystko
:-(
Jagienka walcz z tą paskudną nerwicą, oby sobie polazła i nie wracała.

co do moich testów na alergię udało mi się na 22 marca wbić... sierota marysia już w kilku miejscach zapisała.

Do góry