O kurka
Nikos to u Was choroba szaleje. Oby szybko dzieciaki doszły do siebie. Widzę, że Ty kolejny raz prywatnie ... tak trudno o dobrego lekarza
Bałabym się, że tego chrupka połamie i do buzi po kawałeczku
Jagienka dużo sił !!
marthha u nas to zaczęło się niepozornie, bo nie chciał dyni z ziemniakami, a kupiłam 3 słoiczki i myślę dodam jabłko i zje. No i tak codziennie miał coś słodkiego, że teraz te mdłe są be ...
No i mamy jednego uczulacza- szpinak! Po 2 dniach straszne plamki czerwone + taka ala pokrzywka wyskoczyła małemu. No i czółko zaczęło go znów swędzieć. Ale już jest ok, a szpinak na czarną listę wędruje ...
fikusowo kaszka jaglana z Holle- ja mam zwykłą, są i smakowe. Podgrzewam w mikro ok 40ml wody (pisze, że w ciepłej rozrabiać) i dodaję łyżkę kaszki. Bez gotowania, bez babrania- do tego owoce czy ze słoika czy tarte jabłko i gotowe. My jeszcze dajemy gluten.
Tonya po trochu zacznij urozmaicać jabłkami inne posiłki. Ja zacznę dawać ich za to coraz mniej. A dobrze mi radzili najpierw wprowadzić warzywa.
Powiem Ci, że ja już czytam wszelakie książki uczące zasypiania
, bo te wszystkie pomoce typu pozytywki, lulanie itd to na chwilę. Nie ma jak to maluch sam w spokoju sobie zaśnie, bo jak się w nocy wybudzi to sam się ulula. Ale tak się boję tej nauki zasypiania, bo on potrafi się tak strasznie rozpłakać. U nas już od jakiegoś czasu mały budzi się po ok 30-60min. na dojedzenie. A i reszta nocy nie przypomina tej wymarzonej