reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

hejka dziewczyny to mnie uspokoilas biedroneczka ja z trudnoscia musze sie przyzwyczajac do spania na boku...
Neilla powodzonka w pisaniu no i ja nie wierze w zabobony jakbym w nie wierzyla to nie wyszlabym za maz bo zadna pora nie jest idealne jak i pogod itd:szok::-D
Oli popieram Twoje podejscie :D dostalam juz ciuszki ale czekam az zrobimy remont i wtedy biore piore i ukladam :D:D
Gosia chwal sie już cały świat powinien wiedziec ze bedziecie miec dzidziusia:D
Kasica ja wczoraj rano puscilam pawia nie wiadmomo dlaczego poprostu cos ni przyswoilo nasze dziecko albo ma czegos za duzo i nasz organizm sie tego ppozbyl;-)
Tonya moja kuzynka miala rwe kulszowa i lezala z tego powodu 2 razy w szpitalu ale mowila ze bol nie do opisania....mam jednak nadzieje ze Ci to przejdzie...
Dalej nie wiadomo co z Pflaume, Anuszek, A85 i innymi mniej obecynymi na forum????
Byl reportarz czy czytalam nie pamietam dokladnie ze kobiety ktore bardzo wymiotuja w ciazy maja dzieci o wyzszym IQ od tych mniej wymiotujacych badz wcale jakies statystki robili heh taka ciekawostka;-)

reklama
Powiem wam, że generalnie za malo ciezarnych wie że powinno lezec na lewym boku. Lekarze tez mało o tym mówia, ja jako polozna staram sie uświadamiać kobiety jak wazne dla zrowia ich i dziecka jest lezenie a lewym boku, mozna pomoc sobie podkladajac podozki pod nogi czy zwiniety koc pod prawy bok, tak by np nie lezeć calkowicie na plecach a tak lekko w lewo. Ja zamowie sobie chyba ta poduche rogala, bo chyba jednak sie przyda;))

A co do ciuszkow to jak narazie to mam skarpeteczki dla malego szkraba ;)), ale mysle że zaczne sie juz rozgladać, narazie ogladam w necie łozka dla maleństwa.

Monila ja też już po śniadanku choć muszę przyznać że już nie mam takiego okropnego porannego ssania w żołądku

mal-gosia a ja mam ssanie w żołądku.;)) hih rano nie mogę pospać tylko muszę pędzić do lodówki ;) haha

saga no niestety nadal nic nie wiadomo o dziewczynach..:(

moja teściowa nie potrafi uwierzyć w to ze ja ani razy nie wymiotowałam... bo ona jak była z moim M w ciazy to od samego początku do samego końca wymotywała jak kot;) hahaha

ja zaraz po wizycie która mam za tydzień biorę wszystkie ciuszki które mam u tesciowej i będę prac i układać.. tylko jakaś komodę musimy dokupić na ciuszki maleństwa;)) a wlasnie powiedzcie mi dziewczyny nowe ciuszki tez trzeba prac?? bo nie mam pojęcia

Ostatnia edycja:
tak nowe tez sie pierze i sluchalam ze powinno sie wszytskie ciuszki prasowac do malucha ale nie pamietam dlaczego <lol>:-D

Saga dzięki kochana;) hih bo akurat w tej kwestii jestem zielona;p a no u mnie z prasowaniem nie ma problemu uwielbiam prasować;)

reklama
ja zaraz po wizycie która mam za tydzień biorę wszystkie ciuszki które mam u tesciowej i będę prac i układać.. tylko jakaś komodę musimy dokupić na ciuszki maleństwa;)) a wlasnie powiedzcie mi dziewczyny nowe ciuszki tez trzeba prac?? bo nie mam pojęcia
Monila jak mogę Ci coś doradzić to zamiast komody kup jakąś szafeczkę. Ja kupiłam komodę i niestety wszystko w niej ginie, sama nie wiedziałam co mam, i ciągle dziecko chodziło w jednym bo prałam i z wierzchu brałam ubrania, a potem się okazało, że połowy nie miał założone bo na dnie szuflady leżało. Właśnie zakupiłam szafę taką małą w ikei dorobiłam pułki i wszystko widzę co ma. I mniejszy bałagan się robi.

saga ja prasowałam tylko miesiąc i tylko miesiąc prałam w proszku dziecinnym. Pojechaliśmy na wakacje i się okazało, że śpi w hotelowej pościeli razem z nami i nic mu nie było. Więc stwierdziłam że nie ma co przesadzać. I prałam już z naszymi rzeczami normalnie, prasować też przestałam. I żadnych uczuleń nie mamy do tej pory :-)

Ostatnia edycja:
Do góry