reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Po pierwsze dziękuje wszystkim za odpowiedzi :)

Co do tych trymestrow to wg mnie I konczy sie po 12 tyg
(ciaza trwa 9 mies, kazdy trymestr ma 3 mies, 1 mies = 4 tyg) tak ja sobie to wytlumaczylam ;)
Kochana, ale żaden miesiąc, poza lutym co 4 lata nie ma równych 4 tygodni czyli 28 dni, miesiace maja po 30,31 dni co jest równe 4,5 tyg.
I medycznie ciaża trwa 40 tyg to by sie rownalo 10 miesiącom jesli miesiace mialyby po rowne 4 tyg.
I trymestr kończy sie z zakończeniem 13 tyg
II to 14-26 tydzień
III 27-do 40 tygodnia

Ostatnia edycja:
reklama
CZEŚĆ DZIEWUSZKI-:-)Co do liczenia tych tyg.to ja liczę tak samo jak pisze biedroneczka, że miesiąc ma 4,5 tyg.:tak:Ja już jestem w II trym.[14 tydż. i 3 dzień] tra la la :-) i aby do przodu dziewczynki:tak:
Co do ruchów dzidzi to ja jeszcze nie czuję,a szkoda .W pierwszej ciąży z moją Wiką czułam jakby motylki w 15 tyg.może tez spowodowane jest to tym ,że taka chudzina ze mnie i szybciej się czuje,ale teraz jak na razie jeszcze nic a szkoda :-(bo juz bardzo chcę:tak:

Heloo dziewczyny;-)
licytyacja przegrana ale nie am co sie smucic;p
popieram dziewczyny 2 schemat najwiarygodniejszy;-) uciekam dzis troche zalatwiania milego dnia;-)

Czesc dziewczynki:)
Gratuluje moderatorkom :-)
Ja nadal u teściów, mdlosci mnie mecza niesamowicie i niepozwalaja sie nacieszyc rozpieszczaniem teściowej. Nadal mam silne zawroty glowy szczególnie wieczorem a do tego od wczoraj bardzo silne pulsowanie prawego jajnika, az mnie zgina:-( W piatek ide do gina musze go zapytac co to moze byc, mam nadzieje ze wszystko jest ok.
Zakrecona jestem strasznie czasem takie glupoty gadam ze sama umieram ze smiechu jak sie zorientuje co powiedzialam.:-D
Z zachcianek to ostatnio pochlaniam pomelo w strasznych ilosciach mnia mniam, a na obiadek robie dla wszystkich omlet z szynka i serem.

no tak, faktycznie - suwaczki mamy rowno... ja sie boje bo po trzech latach staran i poronieniu 1.5 roku temu to mam stracha jednak...

u nas to pierwsze malenstwo i tym bardziej sie denerwuje bo kilka moich kolezanek poronilo pierwsza ciaze
na 13.30 wizyta u lekarza jutro 8.40 usg wytrzymam ;-)

Sagaa-szkoda,że sie nie udało,ale wiesz bądź czujna na pewno cos sie jeszcze pojawi na allegro:)

CO do cery, to u mnie jak zwykle kosmos! Jak nie jestem w ciąży cere mam ok,a te hormony ciazowe to tak mi paskudzą buzie ,plecy( choc to sie dopiero zaczie w 2 trym.znając zycie). Ciągle robią mi sie jakies nowe pryszcze,poza tym nie moge sobie kremu dopoasować. Wszystkie,ktorych uzywałam wcześniej juz sie nie sa skuteczne,nic nie nawilżają. Na gwiazdke dostalam od mamy krem z Dermiki,no w tym nadzieja...na razie mnie nie uczulił i spełnia swoje zadanie:),a probowałam juz wszystkiego. Boze ilez ja kasy w aptece wydalam na te wszystkie super produkty....i nic- zużyłam do ciała bo na buzie sie nie nadawały....wrrrr...a kasa pooooszła! no nic mam nadzieje,ze teraz trafiłam z ta Dermiką(a moze przez c to sie pisze...nie pamietam:) )

Ewak-przykro mi,że tak cie jeszcze meczą te dolegliwości,ale juz bliżej niz dale do zakończenia tego potencjalnie najgorszego pod tym względem okresu. Trzymaj sie. A na pomelo to i ja ostatnio mam mega zachciewajke:) i non stop kupuje,a i jeszcze ruccola na wszystkie sposoby w sałatkach....mniam mniam

Karolap-spokojnie wszystko bedzie dobrze. Wiem,że sie stresujesz i łatwo tak powiedzieć,ale mysl sobie o sierpniu,kiedy twoj Babelek juz bedzie i nie myśl o złych diagnozach. postaraj sie dla swojej kruszynki,ktorej twoj sters sie bardzo udziela i jej szkodzi. Nooooo...bedzie dobrze! głowa do góry! No i poza tym tu tyle osob zawsze kciuki trzyma,że po prostu nie moze byc inaczej niz DOBRZE:)

Po porannej pobudce i chwilowym pobuszowaniu znów zasnelam i spalam prawie do 11 :szok:, masakra co ja mam z tym spaniem. To chyba za duzo:no:, az mnie ból glowy meczy.

Dziewczyny, a ja mam :eek:pytanie. Czy któraś z Was będąc na zwolnieniu lekarskim dostawał pieniądze bezpośrednio z ZUS-u nie przez firmę??
W poprzedniej ciąży dostawałam pensję normalnie z firmy, która rozliczała się z Zus-em. A teraz pracuję w firmie poniżej 20 osób i pieniądze będzie przesyłał mi bezpośrednio ZUS. I teraz się zastanawiam czy nie będę wieczności czekać na pieniądze???

reklama
Witajcie!
gosia i karolap kciuki już dla Was trzymam :-) Już się też nie moge doczekać oglądania mojego Skarbu, czwartek tuż tuż...
Do pomelo też mnie ciągnie, ale niestety muszę się hamować, bo mam po cytrusach wzdęcia i boleści jelit
sagaa szkoda, że nie wyszło tym razem, ale warto polować na następną okazję. Czasami się zastanawiam jakby nasze zakupy wyglądały bez internetu i bez allegro - bardzo wiele rzeczy można tam dostać taniej niż w sklepach, albo używanych (kupuję czasami używane książki jak mnie ceny w księgarniach przerażą)
Jak się dziś czujecie? Pytanie szczególnie do tych z dolegliwościami żołądkowymi...Ewak widze, że Ciebie też długo trzyma...U mnie sytuacja na razie stabilna, ale jeszcze nieopanowana do końca...a niby już w II trymestrze jestem

biedroneczka adekwatnie do avatara ;-)

Oli z Zusem niestety tak jest, że mają swoje terminy i poslizgi zawsze mogą się zdarzyć, ale też nie za duże, bo ograniczniki też mają do których muszą się zastosować. Ponoć wiele zależy od tego jak szybko pracodawca przesyła Twoje zwolnienie do Zus, jak się z tym nie spieszy, to Zus czeka...

Ostatnia edycja:
Do góry