reklama
Aneczkab23
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny!
Mam nadzieję że mnie jeszcze pamiętacie ale ostatnio mało zaglądam, widzę że dużo przybyło nowych mam co bardzo cieszy no i przybyło nam Aniołków zapalam dla nich(*) co bardzo smuci ale nie poddawajcie się i walczcie dalej. Wiem może wam wydaje się że łatwo się mówi ale to prawda.
asiamagic witaj nie martw sie to że brzuch cię boli to raczej normalne, po prostu macica zaczyna się rozciągać ja też tak miałam a jeśli cię to martwi zadzwoń do swojęgo gina i zapytaj wtedy się trochę uspokoisz. Ja też często jestem głodna , a co do cery to nie wiem bo jak na razie nie mam kłopotów
postaram się trochę nadrobić ale będzie trudne
Mam nadzieję że mnie jeszcze pamiętacie ale ostatnio mało zaglądam, widzę że dużo przybyło nowych mam co bardzo cieszy no i przybyło nam Aniołków zapalam dla nich(*) co bardzo smuci ale nie poddawajcie się i walczcie dalej. Wiem może wam wydaje się że łatwo się mówi ale to prawda.
asiamagic witaj nie martw sie to że brzuch cię boli to raczej normalne, po prostu macica zaczyna się rozciągać ja też tak miałam a jeśli cię to martwi zadzwoń do swojęgo gina i zapytaj wtedy się trochę uspokoisz. Ja też często jestem głodna , a co do cery to nie wiem bo jak na razie nie mam kłopotów
postaram się trochę nadrobić ale będzie trudne
Ostatnia edycja:
sagaa31
asiamagic WITAJ ;-)
dzięki dziewczyny po dam znać:-)
Mnie wysypało na początku samym jak hormony wariowały terz nic ogólnie nie mam problemów z cerą, mówią różnie myślę że to sprawa indywidua;lna organizmu i nie ma znaczenie na jaka płeć oznacza wysyp ;-)
Megmarion II trymestr zaczyna się 14 tyg, mogłaś znaleźć że w 16 ale to jest od dnia owulacji jednak lekarze przyjmują od ostatniej miesiączki;-)
dzięki dziewczyny po dam znać:-)
Mnie wysypało na początku samym jak hormony wariowały terz nic ogólnie nie mam problemów z cerą, mówią różnie myślę że to sprawa indywidua;lna organizmu i nie ma znaczenie na jaka płeć oznacza wysyp ;-)
Megmarion II trymestr zaczyna się 14 tyg, mogłaś znaleźć że w 16 ale to jest od dnia owulacji jednak lekarze przyjmują od ostatniej miesiączki;-)
Dziewczyny,znalazłam to na innym podforum i skopiowałam dla Was
Rózne schematy rozliczania tygodni ciazy. ( zrobione przez Isis)
1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"
1 miesiąc - 1-4 tygodzień,
2 miesiąc - 5-8 tygodzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.
2. Sposób ściągnięty z innego forum
1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.
3. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża":
1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień
4. Wg encyklopedii Larousse:
1mc - 1-4tyg
2mc - 5-8tyg
3mc - 9-13tydz
4mc - 14-18tydz
5mc - 19-23tydz
6mc - 24-27tydz
7mc - 28-31tydz
8mc - 32-35tydz
9mc - 36-39tydz
No i według którego schematu tu liczyć?
Ja licze schematem nr 2 i on mi sie wydaje najbardziej wiarygodny , szczegołnie ze kalendarzowo miesiac to własnie 4 i poł tygodnia. No i ciaza trwa 280 dni = 40 tygodni.
Pozdrawiam
Rózne schematy rozliczania tygodni ciazy. ( zrobione przez Isis)
1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"
1 miesiąc - 1-4 tygodzień,
2 miesiąc - 5-8 tygodzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.
2. Sposób ściągnięty z innego forum
1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.
3. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża":
1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień
4. Wg encyklopedii Larousse:
1mc - 1-4tyg
2mc - 5-8tyg
3mc - 9-13tydz
4mc - 14-18tydz
5mc - 19-23tydz
6mc - 24-27tydz
7mc - 28-31tydz
8mc - 32-35tydz
9mc - 36-39tydz
No i według którego schematu tu liczyć?
Ja licze schematem nr 2 i on mi sie wydaje najbardziej wiarygodny , szczegołnie ze kalendarzowo miesiac to własnie 4 i poł tygodnia. No i ciaza trwa 280 dni = 40 tygodni.
Pozdrawiam
ja odliczam miesiace ciazy od daty mojego porodu. Jak mam termin na 13.08 to kazdego 13-stego zmieniam miesiac i tak 13.02 rozpoczne 4-ty miesiac
Widziałyście zaproszenie na konferencje Johnson&Johnson. Ja sie zapisalam na Wrocław na 21.02 link: Aktywnemamy.pl
Widziałyście zaproszenie na konferencje Johnson&Johnson. Ja sie zapisalam na Wrocław na 21.02 link: Aktywnemamy.pl
biedroneczka1980
Natt zgadza sie drugi schemat jest najbardziej prawidlowy, bo pamietajmy że wg medycyny ciąża trwa 40 tyg a nie 38, tak więc I trymestr umownie kończy sie ze skończeniem 13 tyg ciazy.
OKI dziewczyny, ja spadam do wyrka bo miałam dzis intensywny dzionek.
Jutro kto pierwszy na forum to zlicza głosy z naszych wyborów-hehe ciekawe na kogo padnie;-). Kto tu taki ranny ptaszek,zaraz,zaraz,,,hmmmmm....
Kolorowych snów,bez koszmarków!!! do juterka
Jutro kto pierwszy na forum to zlicza głosy z naszych wyborów-hehe ciekawe na kogo padnie;-). Kto tu taki ranny ptaszek,zaraz,zaraz,,,hmmmmm....
Kolorowych snów,bez koszmarków!!! do juterka
Witajcie moje kochane
Przezylam dzisiaj cos dziwnego... i zastanawiam sie czy to rzeczywiście to...
Otóż okolo 16 jak grzecznie sobie leżałam poczułam jakby cos mi ..jak to opisać.. jakby przeskoczyło?plumneło? w brzuchu.
Myslicie ze w 11tyg jest mozliwe abym poczuła jak moje dzidzi sie przekęciło? To była dosłownie chwilka i niestety juz nie nie powtórzyła..ale??
Otóż okolo 16 jak grzecznie sobie leżałam poczułam jakby cos mi ..jak to opisać.. jakby przeskoczyło?plumneło? w brzuchu.
Myslicie ze w 11tyg jest mozliwe abym poczuła jak moje dzidzi sie przekęciło? To była dosłownie chwilka i niestety juz nie nie powtórzyła..ale??
biedroneczka1980
Anna, 11 tydzień to raczej za wcześnie na czucie ruchów dzidzi, jest za mala bys czyla jak sie wierci czy kopie.Witajcie moje kochane
reklama
Po pierwsze dziękuje wszystkim za odpowiedzi
Co do tych trymestrow to wg mnie I konczy sie po 12 tyg
(ciaza trwa 9 mies, kazdy trymestr ma 3 mies, 1 mies = 4 tyg) tak ja sobie to wytlumaczylam
Co do cery i kremikow, widze ze kazdy ma inaczej, ja nistety zawsze mialam hustawki hormonalne moze dlatego mnie tak obsypuje :/
ale coz najwazniejsza teraz jest fasolka wiec az tak bardzo sie tym nie przejmuje (chociaz nie powiem ze troszke to przeszkadza ;p)
boje sie troszke stosowaz toniki (przeczytalam w internecie ze powinno sie je odstawic (nie wiem ile w tym jest prawdy ale jakos sie teraz boje) , fluidow i pudrow nie uzywam wiec zatuszowac nie za bardzo, obmywam teraz twarz zwyklym mydlem i nie stosuje prawie w ogole kremow (ostawilam moj ulubiony maslo kakaowe- strasznie tlusty) i obmywam od dzis zamiast tonikami naparem z rumianku zobaczymy czy pomoze
strasznie duzo tego czego nie stosowac czego nie jesc, ostatnio wyczytalam takze ze do 2 trymestru nie powinno sie fabowac wlosow szczegolnie z farbami z amoniakiem :/ wiec do tego dochodzi mi odrost, ale jeszcze troszke i naloze moze nie farbe ale jakis szampon koloryzujacy
Co do tych trymestrow to wg mnie I konczy sie po 12 tyg
(ciaza trwa 9 mies, kazdy trymestr ma 3 mies, 1 mies = 4 tyg) tak ja sobie to wytlumaczylam
Co do cery i kremikow, widze ze kazdy ma inaczej, ja nistety zawsze mialam hustawki hormonalne moze dlatego mnie tak obsypuje :/
ale coz najwazniejsza teraz jest fasolka wiec az tak bardzo sie tym nie przejmuje (chociaz nie powiem ze troszke to przeszkadza ;p)
boje sie troszke stosowaz toniki (przeczytalam w internecie ze powinno sie je odstawic (nie wiem ile w tym jest prawdy ale jakos sie teraz boje) , fluidow i pudrow nie uzywam wiec zatuszowac nie za bardzo, obmywam teraz twarz zwyklym mydlem i nie stosuje prawie w ogole kremow (ostawilam moj ulubiony maslo kakaowe- strasznie tlusty) i obmywam od dzis zamiast tonikami naparem z rumianku zobaczymy czy pomoze
strasznie duzo tego czego nie stosowac czego nie jesc, ostatnio wyczytalam takze ze do 2 trymestru nie powinno sie fabowac wlosow szczegolnie z farbami z amoniakiem :/ wiec do tego dochodzi mi odrost, ale jeszcze troszke i naloze moze nie farbe ale jakis szampon koloryzujacy