reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Marcelina tak wlasnie sobie Ciebie wyobrazalam ekstra sesja :-)no i pieknie wygladalas;-)
Karolinkaz az Ci zazdroszcze ze jeszcze przed Wami to wszystko....
a ja nie umie sie zdecydowac na komplet poscieli i wszystkich dodatkow do lozecza;/

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczynki !
napisałam strasznie długiego posta i mi cały zniknął! ;-(
chciałam Wam napisać, że cudne zdjęcia z tego wyjątkowego dnia macie ! aż sama się zapytałam co z naszym ślubem - odpowiedź ukochanego - kiedy chcesz :-) więc może w przyszłym roku? kto wie?
byłam też dziś zapisać się do okulisty - to tak jak opisywałyście swoje przygody ze służbą zdrowia- masakra jakaś! wzrok mi się pogorszył i pojawiła się od tygodnia taka hmm jakby mała niteczka, która przesuwa się wraz z moim wzrokiem i chciałam się dowiedzieć co to jest i czy to groźne, bo jak wiadomo ze wzrokiem nie ma żartów, to mi powiedzieli, że limity się skończyły i że nowe będą od czerwca więc prosze dzwonić i się dowiadywać , mówie że jestem w ciąży - chyba widać ale warto im to powiedzieć, że wolałabym jak najszybciej że się martwię , a przecież w czasie porodu może być jeszcze gorzej , bo podczas porodu może coś się tam dziać przy tak dużym wysiłku itp. a to nic nie dało :-( nie zapisali i mnie przyjeli! płacisz miesięczne składki a oni cię tak olewają!
no ale przy okazji weszłam kilka pięter wyżej i zwiedziłam wybrany przeze mnie oddział położniczy gdzie chciałabym rodzić, wszystko ładnie pięknie, nowiutkie - oddział otwarty w 2010 r. - ale można się tak zgłaszać tylko od 37 tyg ciąży , koszt sali gdzie mogę leżeć sama lub z osobą towarzyszącą 300 zł za pobyt ale i tak się chyba na to zdecydujemy. bo tak są dość małe sale 3 osobowe a jak wiadomo - wycieczki rodzin do dzieciaczków do pani obok to żadna frajda.

po tych wszystkich przebojach ze służba zdrowia dziś miałam wszystkiego dość, bo martwię się o tą "nitkę" :-( ale humor mi wujek poprawił, że dostał tą moją wymarzoną matę dla dzidzi! i przywiezie mi ją pod koniec czerwca!
ale się rozpisałam ;-)

Hej wczoraj o seksie i lodach a dzis tak romantycznie o ślubach :) :-D
Nie zgadzam sie z teza ze raz w życiu sie ślub bierze hihi ja niedluge będe planować drugi - tym razem kościelny.
szuszu - oczywiscie gratulacje wielkie.
Marcelina - genialna sesja :) pięknie wyglądalas.
Wszystkie ślicznie wyglądałyście - jesteście niezeimskie laski.:-):-):-):-)
My dzis bylismy na pogrzebie mamy mojej koleżanki :( smutno bylo bo ta kolezanka nie mogla zjechać z USA i przekazala bardzo smutny list, ktory zostal odczytany podczas uroczystosci. Rozwalające to bylo bardzo :(
Potem poszlismy do sklepu i kupilismy lozko pietrowe narazie dla Niko a w przyszlosci dla dwojki :) bo szykujemy pokoik juz. Jutro nam przywiozą :-) i jutro powinna przyjsc tez paczka z allegro z pieluchami tetrowymi, chusteczkami nawilżonymi (byla okazja za 12 paczek 54 zl) i innymi *******kami do szpitala i dla malutkiej. Juz nie moge sie doczekac :-)
Buziaki

Czesc Dziewczyny;-)
Pewnie mnie nie pamietacie... Pisalam troszke na poczatrku, ale potem jakos nie bylam juz w stanie Was nadrobic i rozroznic niestety:zawstydzona/y:
Tak wiec sobie Was jedynie czasem podczytuje...
Dzisiaj zwracam sie do Was z prosba...
Zaraz skoncze 25 tydzien
W zasadzie od swiat mam takie klucia na wysokosci ostatniego zebra z prawej strony.
Myslalam ze to jest uzaleznione od tego co jem (np smazone), ale dzisiaj te klucia sie przesunely troche a od paru dni mam je nie tylko jak chodze ale tez jak leze, zdaza sie ze ciezko mi wstac bo boli.
Do tego jak chodze to twardnieje mi brzuch.
Zdarza sie tak ze twardnieje po dlugim spacerze a jest tez tak jak np dzisiaj, ledwo ze schodow zeszlam i juz byl twardy jak kamien...

W czwartek mam wizyte u lekarza ale do tego czasu chcialam wyszukac/uzyskac jakies informacje..
Czy ktorac tez tak ma?? bardzo Was prosze o odpowiedz

Agulalula tak to wlasnie jest w naszym piknym kraju przeje****;/ prponuje pojsc prv i upewnic sie ze to nic powaznego....
Ewa przykro mi z powodu mamy Twojej kolezanki rzczywiscie kiepska sytuacja....;-( ciesze sie z udanych zakupow ;-)
a ja dzis mam tez ciezki dzien dlaej nie gadam z mezm pojechal na zaladunek i nie ma go juz ponad 5 h a powinien byc po 2 od rana jestemy pokloceni dzis w nocy jedzie w trase 2 dniowa a mnie sie wszystkiego odechcialo nie mam checi do szukania rzeczy dla malego myslenia zastanawiania wszytsko mi jest juz obojetne nie tak to wszystko mialo wygladac ale coz... sorka musze sobie gdzies pomarudzic bo czuje sie strasznie samotna;-(

Malapralinka W zasadzie od swiat mam takie klucia na wysokosci ostatniego zebra z prawej strony.
Myslalam ze to jest uzaleznione od tego co jem (np smazone), ale dzisiaj te klucia sie przesunely troche a od paru dni mam je nie tylko jak chodze ale tez jak leze, zdaza sie ze ciezko mi wstac bo boli.
Zdarza sie tak ze twardnieje po dlugim spacerze a jest tez tak jak np dzisiaj, ledwo ze schodow zeszlam i juz byl twardy jak kamien...

dziewczyny maja twardnienie brzucha sa ta skurcze ktore moga a nie musza mowic o czym kolwiek, bardziej obeznane sa te co maja to dluzszy czas i na pewno Ci wyjasnia, ja mam dopiero od jakiegos tyg i w moim przypadku jest wszytsko ok i zdarza sie w tym okresie ciazy ... a klucie moze dziciaczek Cie uciska?? ciezko stwierdzic;/

Saga dzieki wielkie:-)
No wlasnie na internecie tez nie potrafie niczego konkretnego znalesc..
Te klucia tez mi przeszlo przez glowe ze moze Maly, ale jak kopie to calkiem inne uczucie i kopie na wysokosci pepka a to jest pod piersiami, na wysokosci ostatniego zebra:/

Moze jeszcze ktoras z dziewczyn bedzie wiedziala co i jak...
Ciaze mam od poczatku jako zagrozona ze wzgledu na puste jajo plodowe w poprzedniej. Od poczatku biore duphaston i pierwsze miesiace lezalam plackiem

reklama
Czesc Dziewczyny;-)
Pewnie mnie nie pamietacie... Pisalam troszke na poczatrku, ale potem jakos nie bylam juz w stanie Was nadrobic i rozroznic niestety:zawstydzona/y:
Tak wiec sobie Was jedynie czasem podczytuje...
Dzisiaj zwracam sie do Was z prosba...
Zaraz skoncze 25 tydzien
W zasadzie od swiat mam takie klucia na wysokosci ostatniego zebra z prawej strony.

W czwartek mam wizyte u lekarza ale do tego czasu chcialam wyszukac/uzyskac jakies informacje..
Czy ktorac tez tak ma?? bardzo Was prosze o odpowiedz

hej pamietamy, pamietamy
co do kluc ja mialam czesto w pierwszym trymestrze ale tlumaczono mi ze to macica sie rozrasta
teraz zdarza sie mi twardnienie brzucha, a czasami na spacerze takie klucie pod brzuchem z lewej strony az musze usiasc i chwile posiedziec- ktos mi mowil ze to moze byc kolka
mysle ze powinnas wszystko powiedziec swojemu lekarzowi on sprawdzi co jest i ewentualnie cos poradzi

Do góry