reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Która z Was wrzuciła linka "poród na wesoło" ????-bo już nie pamiętam:-)
Tak się uśmiałam ,że prawie sie posikałam:-D

reklama
Marcelina- nie wiem czy to siara bo po pierwsze nie wiem jak powinna wygladac a po drugie to sie dzieje gdy spie ale budze sie z plama na bluzce na wysokoci prawego sutka albo jak spie w stroju Ewy to rano jest mokra plama na przecieradle na wyskosci piersi...zdarza sie to co 2-3 dni

aaale dziwne ... :-) w sensie, że no ja wiem.. że takie rzeczy się dzieją :-D ale nie myślałam, że mogą tak szybko..

ja tez nie wiedziałm ze tak szybko, moze ktoras z doświadczonych mamusiek napisze czy to faktycznie wyglada na ta 'siare'

Czy pojawienie się siary juz teraz oznacza ze potem bede miec duzo mleka?? jest jakas zaleznosc??

Ostatnia edycja:
Witajcie!:-)
Jakoś dawno tu nie zaglądłam, ale na bieżąco podczytywałam Was.

Dołączam do tych, które mają sny erotyczne...:-)

U mnie dziś pogoda się klaruje i mam nadzieję na ciepły weekend:tak:
Dominic witaj!

Devi ja gdzieś czytałam, że takie coś może występować od 20 tygodnia ciąży. rozmawiałam o tym z koleżanką, która pół roku temu urodziła i powiedziała, że ona od 6 miesiąca miała już pokarm, który właśnie "wylewał" się na ubrania. ale o zależności nic nie wiem czy to oznacza, że będziesz miała dużo mleka.

devi, chyba nie ma to wpływu na ilość mleka, ale przez to, że masz siarę, to powinnaś je mieć od początku. Tzn. na początku raczej po porodzie każda karmi 'siarą'(o ile coś się w ogóle pojawi). Tzn. płyn jest jakby lekko żółty i nieco gęściejszy i nie jest go za dużo. To wystarczy. Po 'chwili'(dniu?dwóch? jakoś tak) przerabia się na 'pełnowartościowe' mleko o białym kolorze.
Piszę to głównie z autopsji, bo siarę miałam też dość szybko w 1 ciąży, potem po porodzie nadal była bardziej siarowata niż mlekowa wydzielina, i położna w szpitalu mówiła że to jest ok, że jakiś czas tak będzie, dziecko się tym najada, a potem będzie białe. I tak było, ale nie mogę powiedzieć, że wykarmiłabym cały oddział mlekiem przez to. Myślę, że z bliźniakami miałabym problem, zresztą ostatecznie musiałam dokarmiać swoje dziecko bo pokarmu było za mało.

Witajcie dziewczynki :-)
Byłam dziś na glukozie, jakie to niedobre i śmierdziało płatkami mydlanym, do tego wredna pielęgniarka podgrzała wode, by się cukier rozpuścił :crazy: o 14 wynik. Przyszłam po tym badaniu jakas taka wymęczona, że poszłam spać i dopiero wstałam, a oczywiście przed spankiem looknęłam co pisałyście :-)
Wyciek mleka (siary) jest jak najbardziej na miejscu i niczemu nie szkodzi. W pierwszej ciąży też mi sie lała siara, wiecznie mialam plamy na koszuli, w drugiej juz nie i teraz tez nie, ale to moze dlatego, że w drugiej ciąży i teraz nastawiam się na karmienie butelką (nie wiem czy to ma znaczenie)

Pogoda za oknem cudowna \o/ Warzywniak zaliczony, będzie pierwsza szczawiowa w tym roku juuupi no chyba, że nie dam rady niczego obrać to moje kochanie będzie miało okazję nauczyć się, jak się robi zupkę. Dzisiaj mi szwy z rączki ściągają i szyna idzie do kosza :-)
BTW czy glukozę pije się w określonym tygodniu ciąży czy to jest kwestia indywidualna?

reklama
Witam
Kochane to normalne że teraz wydziela wam sie siara-mleko z piersi, w końcu gruczoly rozrastaja sie i przygotowuja do swej roli. Zreszta sama tak mam rano budzę sie z plamkami po obu stronach ;)). Nie ma to związku z tym ile mleka bedziemy miec potem.
Ja ubolewam ze przez tydzień musze wstrzymac sie od przytulanek :((, biore na zapalenie jakies globulki i niestety mamy zakaz. Jakos musze wytrzymac, mam nadzieje ze wszystko doleczę, no cóz ale to wszystko przez te antybiotyki, no ale musieli mnie tym nafaszerować bo byloby kiepsko.
Dzisiaj przeszlam sie na maly spacer, bo ladna pogoda, oczywiscie musialam zatrzymac sie przy budce z goframi, bo zachcialo mi sie gofra z bita smietana mniammm ;))

Do góry