Ja chciałabym spróbować rodzić naturalnie ale przy moich wymiarach miednicy może być problem, no i jestem już po jednym cc. Źle zniosłam rekonwalescencje po cc niestety. Więc nie wiem jak to będzie, raczej mała szansa..
reklama
Ja nie wiem co jest 100% wskazaniem do cc bo u nas w szpitalu kaza rodzic naturalnie i kobietom po cc i blizniaki i po plastyce. Mi lekarz obiecal cc wprawdzie bede musiala jechac daleko do szpitala ale tym razem jestem zdecydowana jechac. Poprzednim razem mialam straszne komplikacje po cc ale porod naturalny trwal 16h i nie bylo szans na to ze dam rade urodzic, pomimo calkowitego rozwarcia . Po tamtych przejsciach mam nadzieje ze tym razem bedzie lepiej i ze cesarka bedzie bez komplikacji. Ale nie powiem wam co lepsze chociaz przeszlam przez oba.
susumali
mamy lutowe'07 Entuzjast(k)a
KAHAKA badz silna, jestesmy z TOBA!!!!!
co do pierwszego miesiaca z maluszkiem, oj u nas to byly ciezkie wieczory i noce, i kolki non stop...dlatego poczatki uwazam za bardzo ciezkie, no ale kazda mama ma sily nie wiadomo skad, no jak to nie wiadomo, z milosci oczywiscie...wiec bedzie ok
oj dziewczyny, wam jest niedobrze rano , a mi od poludna po sama noc, no ale jak to bylo z sila milosci?;-) poradzimy
co do pierwszego miesiaca z maluszkiem, oj u nas to byly ciezkie wieczory i noce, i kolki non stop...dlatego poczatki uwazam za bardzo ciezkie, no ale kazda mama ma sily nie wiadomo skad, no jak to nie wiadomo, z milosci oczywiscie...wiec bedzie ok
oj dziewczyny, wam jest niedobrze rano , a mi od poludna po sama noc, no ale jak to bylo z sila milosci?;-) poradzimy
biedroneczka1980
Fanka BB :)
Ja sie obawiam że wysla mnie na cc, a tego sobie nie wyobrażam. Bo beda mnie musieli calkowicie uspic (, co już równa sie z normalnym zabiegiem i nie będę widziec dziecka od razu (
biedroneczka1980
Na oddziale u nas kazda kobieta przechodzi kazdy z tych porodów inaczej. Sa pacjentki ktore po porodzie SN na drugi dzień lataja, są i po CC takie, ale są takie które cierpia po obu. Ostatnio była kobieta ktora miala dzieciaka 4600 waga po urodzeniu, a lekarz i tak powiedzial że ma rodzic naturalnie i tyle, że jej nie bedzie ciąc.
No ja nie widzialam odrazu :-( a ze w nocy mnie cieli to musialam sie prosic po obudzeniu zeby m go przyniesli, nie moglam uwierzyc ze to moje dziecko bo byl strasznie zarosniety a ja zgagi w ciazy nie mialam :-) takie glupie myslenie chyba z tego szoku
Oli.B
Ja miałam cc i bardzo miło wspominam. Byłam świadoma jak mnie cieli, jak małego wyjęli to od razu mi go podstawili żeby mi pogłaskał policzek :-) łzy leciały, że hooo i mój K był przy cesarce więc sobie gadaliśmy. I mały miał ważyć 3 kg, a tu ważą i krzyczą do nas 3570, na co my, ale hallo w takim razie to nie nasze dziecko także nawet żarty były.
Potem leżałam 24h i K. się małym do wieczora zajmował, a potem go wzięli na noworodki. Rano o 7.00 przynieśli mi go i już ze mną został :-). CC miałam w poniedziałek, w środę byłam w domu, w czwartek mieliśmy pierwsze wizyty dziadków, a w sobotę chciałam już samochodem jechać tylko mi nie dali
Mam nadzieję, że tym razem też cc, ale wątpię wtedy młody po prostu pośladkowo się ułożył i nie chciał się obrócić.
Potem leżałam 24h i K. się małym do wieczora zajmował, a potem go wzięli na noworodki. Rano o 7.00 przynieśli mi go i już ze mną został :-). CC miałam w poniedziałek, w środę byłam w domu, w czwartek mieliśmy pierwsze wizyty dziadków, a w sobotę chciałam już samochodem jechać tylko mi nie dali
Mam nadzieję, że tym razem też cc, ale wątpię wtedy młody po prostu pośladkowo się ułożył i nie chciał się obrócić.
biedroneczka1980
No przy cc jest sie swiadomym, no chyba że są przeciwaskazania do podania znieczulenia zewnatrzoponowego. To wtedy robi sie pełna narkoze.
kochane piszecie o z blizeniu po, a jak teraz jest z tym u was. Bo ja przed ciąża nie miałam zbyt dużego zapału a teraz też nie mam.
u nas praktycznie bez zmian kochamy sie tak jak wczesniej- moj maz ma prace w delegacji i jak zjezdza po 2 tyg to nie ma sily zeby nic nie bylo :-)
zreszta ja mam ciagle ochotem chyba nawet wieksza niz wczesniej ;-)
u mnie jest wszystko oki zadnych dolegliwosci procz mdlosci ale wieczorami jakos dajemy rade :-), poki nic sie nie bedzie dzialo lub lekarz nie stwierdzi zeby przystopowac to bedziemy uzywac, w koncu pozniej nie bedzie mozna a nawet jak juz mine ten czas to nie wiadomo czy beda sily przy maluchu
reklama
Jezu pół dnia mnie nie było i tyle już napisałyście!
biedroneczka to można usypiać do cc?
Jeżeli chodzi o zbliżenia to mój gin na początku kazał uważać ( cokolwiek to znaczy Więc trochę się bałam. Poza tym jak mój M. widział mnie wiecznie śpiącą i rzygającą to mnie nawet nie śmiał dręczyć Aż byłam w szoku ,że jest taki wyrozumiały
Kasica nic na siłę.Bo i tak nie będziesz miała z tego przyjemności. Ale niestety faceci to czasami straszni egoiści i trudno im się pogodzić ,że nie są już najważniejsi. Myśl teraz o sobie i dziecku
A ja wczoraj zrobiłam generalne porządki ( nawet wyniosłam obcisłe,letnie rzeczy na strych i chyba trochę się przeforsowałam bo wieczorem bolał mnie brzuch. Ale dzisiaj już jest ok
biedroneczka to można usypiać do cc?
Jeżeli chodzi o zbliżenia to mój gin na początku kazał uważać ( cokolwiek to znaczy Więc trochę się bałam. Poza tym jak mój M. widział mnie wiecznie śpiącą i rzygającą to mnie nawet nie śmiał dręczyć Aż byłam w szoku ,że jest taki wyrozumiały
Kasica nic na siłę.Bo i tak nie będziesz miała z tego przyjemności. Ale niestety faceci to czasami straszni egoiści i trudno im się pogodzić ,że nie są już najważniejsi. Myśl teraz o sobie i dziecku
A ja wczoraj zrobiłam generalne porządki ( nawet wyniosłam obcisłe,letnie rzeczy na strych i chyba trochę się przeforsowałam bo wieczorem bolał mnie brzuch. Ale dzisiaj już jest ok