myslalam ze watek umarl smiercia naturalna wiec olalam ;/
jestem jestem!
a wiec FLOWER GRATULACJE napisz jak mala jak w Wawie jak porod????????
PFLAUME wylaczylas sie zFb i tak jakos ucichlas;/ jesli chodzi o 2 dziecko im dluzej bedziesz przeciaga tym trudniej bedzie Ci sie zdecydować uwierz mi, ja wiem jedno 3 u mnie odpada i licze ze nie wpadne! przedszklole czekam czy Wi sie dostal, jestem za przedzkolami dzieci szybciej sie rozwijaja maja wiecej uwagi zabaw itd niz w domu bo my mamy jeszcze inne obowiazki i nie zawsze mozemy wykorzystac maksimum czasu i oglnie wole by dzieci sie wychorowal za mlodego niz potem, ale to moje zdanie kazdy robi wg siebie;-) powodzonka z odpieluchowaniem licze ze Kasia odpusci i i uwolni sie od pampka;-)
KAROLA zdroweczka dla Was! ciesze sie ze sie Wam wsio uklada, Marcysia jak startnie to pojdzie od razu pewni ja WI bo tez pozno zaczal chodzic, Igorka nogami sie nie przejmuj najwazniejsze ze zaczeliscie dzialac wszystko jest do naprawienia, wierze Ci ze stresujesz sie powrtoem do pracy po tak dlugiej przerwie ... fajnie ze Igorek tak sie zaaklimatyzowal, a choroby przejda ..
no to teraz troche o sobie,
CIAZA- do bani gorsza 1000 razy niz z Wiktorem, ponad 7 miesiecy wymiotow, zgagi nadkwasnosci, tarczyca, lekkie nadcisnienie, a teraz puchnace nogi bolace stawy w kolanach, niemoznosc spania i o wiele wiekszy stes niz przy pierwszej zwracanie uwagi na rzeczy ktore przy 1 dziecku nie byly dla mnie istotne...
POROD tuz tuz po swietach ide umowic cc, pol ciazy stresu a dlaczego bo nie ma obowiazku ciecia po 1 cc, 2 rzecz mam termin na 15 maj moj maz wyjezdza 25 na kurs dwutygodniowy i mogloby sie zdarzyc tak ze urodzilabym po czasie i mogolo by go nie byc, tego brak pomocy i wsparcia z jego str by mnie zabilo ile wybeczalam to moje, liczylam ze gin mi pomoze w koncu chodze prv mogla by naciagnac nadcisnienie i wpisac wskazanie do cc ktore wykonuja kolo tyg wczesniej ( bo mi zzalezy na czasie i zeby maz teraz byl przy mnie nie jak za 1 razem, mialam jeszzce rozkmine nad sn ale po tym co sie dzieje teraz chyb ajednak wole cc tym brdziej ze nikt po 1 cc nie wywola porodu), ale nie olala mnie i czekala na kase jak prawie kazdy zasrany lekarz w Polsce;/ wiec w miedzy czasie dogadalam sie z polozna z naszego szpitala poradzila mi ze mam pojsc po zaswiadczenie do specjalisty i poszlam do psychiary znajomego opowiedzialam wspomnialam jaki porod mialam< 12 h skurczy brak postepu cc po 13 h> jak wyglada u nas sytuacja i wypisalam i takowe zaswiadczenie z ktorym mam isc do ordynatora po sietach umowic sie na cc licze ze nie przeciagnie tego i bedzie zaraz po dlugim weeku a najlepiej jakby samo cos mnie wzielo pojechalabym pokaze zaswiadczenie pokroja i po sprawie ale czas pokaze
BORYS- ma sie dobrze bedzie maly jak brat jest bardzo do niego podobny, ale o wiele spokojniejszyw brzuchu niz Wiktor wiec podejrzeam ze charakternie bedzie bardzej po mezu niz po mnie wi ma wiecej moich cech niestety tych gorszych
, obawiam sie szczepien i czy na pawde wszystko z nim gra, bo swiezy przypadek, mam przyjaciolke ktora byla w ciazy ze swoja starsza siostra obie 2 dzieci obie synkowie termin roznicy 2 tyg, bylismy na urodzinach meza przyjaciolki i siostra zaczela rodzic urodzila radosc itd 2 tyg pozniej urodzila przyjaciolka ona na porodowce od sob a siostra z malym od pon na [pediatri z podejrzeniem zapalenia obustronnego pluc, we wtorek tel przyjaciolki ze Nikodema reanimuja placz zal strach, przewiezli do zabrza w karetce tez reanimowany, diagnoza wada ukryta serca, 95 % niedotlenionego mozgu, stan stabilny pozniej gorszy i tak do dzis w miedzy czasie operacja na serduszko i szans na poprawe malo czekanie nie wiadomo na co bo jak przezyje bedzie roslina, duzo niedopatrzen u nas w szpitalu ...
WIKTOR od roku mial 2 razy antybiotyk tylko a teraz od miesiaca srednio co dwa tyg przeziebiony na syropkach, 2 terapie u psychologa pierwsza prawie bezskuteczna jesli chodzi o problem kupowy teraz w marcu zakonczona sukcesem, najpierw byl to problem fizjologiczny zwiazany ze strachem i zatwardzeniem potem przerodzil sie w zwracanie na siebie uwagi i ppotrafil wstrzymywac kupe 5 dni, nie wiecie jaka meka przez 15 miesiecy, a od miesiaca coedziennie kupa po teapii antyszokowej, mialam jazdy z teciowa o to ze krzywdze dziecko a nie pomagam psycholoog glupi itd....poza tym ma bunty i jest czasami nie do zniesienia;/ odpieluchowany na 100% od stycznia i w nocy i w dzien, myli klory ale wierszykow uczy sie ladnie jest pamietliwy a jak sie cos obieca nie odpusci upomni o swoje, i tez krzywi mi nozki i jutro na kontroli bede prosic o skierowanie do ortopedy, poza tym jest ok;-)
BUDOWA- zaczynamy ocieplac, w sordku tynki wylewki centralne zrobione projekt lazienki sie robi mniej wiecej wiemy gdzie co i jak i przeprowadzamy sie kolo pazdzirnika;-)
sie rozpisalam sciskam was dziewuszki!!!:*:*