reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Wczoraj nie umiałam z postem nic zrobić dziś z tel. piszę i jest ok.

sagaa wiesz ja myślę, że obojętnie po jakim czasie zostawiamy dzieci to zawsze będzie trudno. Chyba lżej byłoby gdybym wiedziała, ze mogą być z moją mamą, ale ona pracuje. Mi druga ciąża też szybko zleciała.

Pflaume u Was tak jak u nas, zazwyczaj na katarku się kończy naszczęście.

reklama
Zawsze jest ciężko zostawić Malucha, niezależnie od wieku.

Karola, ja od dłużej czasu korzystam z internetu przez telefon. Laptopy poszły w odstawke. Przez telefon łatwiej, szybciej i zawsze pod ręką. Z laptopa mogła bym korzystać tylko wieczorem jak Kasia śpi bo tak by mi nie dała, a z komórką nie ma problemu ;-)

Kasia jak dostaje katar i jak Jej nie przechodzi to Jej spływa i ma kaszel. Na szczęście płuca, oskrzeli i gardło czyste. Zwykle przeziębienie.

Karolaola- u nas znów nieciekawie , Agata podwyższona temperatura i katar a ja załapałam ospę ( nie przechodziłam wcześniej a jak byłam u lekarza weszła dziewczynka z ospą ), teraz zobaczymy czy Agata załapie ode mnie czy nie - była w sierpniu szczepiona przeciw ospie. więc czeka nas kolejny tydzień w domu - w tym miesiącu Agata była 7 dni tylko w przedszkolu :-( no i mam nadzieję , że u mnie obejdzie się bez powikłan po ospie - bo im człowiek starszy tym gorzej tą ospę znosi . mam nadzieję , że do swiąt wyjdziemy na prostą ....

Agula, oj to faktycznie u Was nie ciekawie ze zdrowiem :-( Mam nadzieję, że szybko będzie ok. Dużo zdrówka dla Was, Dziewczyny ;-)

taycia - z odzwyczajaniem MIkusia spać z Tobą to może poczekaj aż te ząbki pzrestaną go męczyć tak
Pflaume, agulaula, karolaola - chyba taki etap wstydzenia sie w pierwszej chwili u nas to samo a pozniej to ledwo da sie opanowac lobuziare
Pflaume- widzialas kiedy nastolatka chodzącego w pampersie? :D Kasia też się oduczy spokojnie
saga - gratki drugiego chłopczyka!
agulaula - nigdy nie ma "dobrego" momentu ani na pierwsze ani na drugie jak sie przelicza koszty ale rodzenstwo to piękna rzecz; my śpimy w takim normalnym lozku bez zabezpieczen zadnych - zwykla wersalka a ze szeroka to nawet nierozlozona na wszelki wypadek ma poduchy rozlozone na pdolodze ale jakos nie spada, wczesniej dlugo spala w lozeczku z wyciagnietymi szczebelkami' zdrówka dla Agatki!Karo byla szczepiona na ospe i jak szalala u niej w zlobku to nie zlapala
karolaola - jak napletek? z kolankami to niech jak najwiecej siedzi po turecku

u nas wszytsko w porządku, czekamy n a Gabrysię, Karo chodzi do nowego pzredszkola (niesttey prywatne wiec kasy sporo no ale trudno), w weekendy zwiedzamy Warszawę i spedzmay razem czas (mamy super basen 150m od bloku i przepiekny Park z rzeczka i kaczkami)
My Karolince zakładamy pampka na noc ale jest tak że chodzi w jednym przez miesiac nawet bo suchy i co sie przypierzymy do sciagniecia to zasika - moze jakby faktycznie nie miala to by zawolala? no nic musze kupic ceratke jakas i sciągamy!
ostatnio Karolinka ma w przedszkolu "incydenty" z popychaniem dzieci i zastanaiwam sie co jest tego powodem: czy taki etap buntu 2latka, czy rozchwianie emocjonalne po tylu zmianach, czy moze tak robila i wczesniej tylko w panstwowym przy wiekszej ilosci dzieci Panie nie zwrocily na to uwagi
wprowadzilismy tablice z plusami i minusami zobaczymy czy to coś pomoże

Folwer, no jeszcze nie widziałam nastolatka w pampersie :-D Mam nadzieję, że Kasia się oduczy i nie będzie pierwszą ;-)

W kwestii wstydzenia się teraz to jest tak, że na początku Kasia nie podejdzie do danej osoby, a jak dłużej z nią przebywa to zaczyna się popisywać. To też zależy od tego czy ta dana osoba Kasi się spodoba ;-)

Gratuluję serdecznie drugiej Córeczki, Folwer. Piękne imię ;-) A tak w ogóle to jak się czujesz? Jak Wam się żyję w stolicy?

Co do zachowania Karolinki, to nie masz czym się przejmować. Myślę, że to normalnie na tym etapie. Kasia też nie raz popycha i nawet bije dzieci mojej Siostry. Tłumacze, że tak nie można i jest coraz lepiej. Przejdzie Im ;-)

Ostatnia edycja:
Flower garulacje córeczki ;-)
u nas chorób ciąg dalszy , Agata ma napady kaszlu w w nocy i podszas drzemki - czyli jak jest w poziomie :-( do tego ciągły katar , dziś kolejna wizyta u lakarza , zapewne w poniedziałek znów nie pójdzie do przedszkola . ja też dziś na kontrolę i zobaczymy czy będę dalej musiała zostać w domu przez tą ospę.
ale dzięki temu , że nie chodzę do pracy - Agata ma zrobioną sesję świąteczną ( robimy zdjęcia a później z tego kartki na święta) , pozamawiane już część prezentów a część już nawet jest w domu czekają na zapakowanie :tak: jak ja się cieszę , że istnieje internet - teraz mamy też u nas opcje robienia zakupów w tesco on line i dostarczają mi do domu - jak u nas panuja choroby i nie mozemy wyjść z domu to zbawienie :-D

Agula, strasznie długo trzymają się Was te horóbska :-( Przynajmniej masz więcej czasu dla Agatki, więc nie ma tego złego... Tak czy siak dużo zdrowia dla Was ;-)

Nie wiedziałam, że w Tesco można zrobić zakupy online.

Tesco ma taka opcje w niektórych miastach - u nas niedawno dopiero wprowadzili a ja już z tego z 10 razy korzystałam i jestem zachwycona ;) mniej czasu zakupy mi zajmują , nie stoje w korkach , mniej kasy wydaję i nie latam za Agatą między regałami ;))))

reklama
Świetny sposób na szybkie robienie zakupów bez wychodzenia z domu :-) Muszę zobaczyć czy taka opcja dostępna u nas w mieście. Nawet jeśli nie, to prędzej czy później powinna się pojawić - nam taką nadzieję ;-)

Do góry