reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Wczoraj nie umiałam z postem nic zrobić dziś z tel. piszę i jest ok.

sagaa wiesz ja myślę, że obojętnie po jakim czasie zostawiamy dzieci to zawsze będzie trudno. Chyba lżej byłoby gdybym wiedziała, ze mogą być z moją mamą, ale ona pracuje. Mi druga ciąża też szybko zleciała.

Pflaume u Was tak jak u nas, zazwyczaj na katarku się kończy naszczęście.

reklama
Zawsze jest ciężko zostawić Malucha, niezależnie od wieku.

Karola, ja od dłużej czasu korzystam z internetu przez telefon. Laptopy poszły w odstawke. Przez telefon łatwiej, szybciej i zawsze pod ręką. Z laptopa mogła bym korzystać tylko wieczorem jak Kasia śpi bo tak by mi nie dała, a z komórką nie ma problemu ;-)

Kasia jak dostaje katar i jak Jej nie przechodzi to Jej spływa i ma kaszel. Na szczęście płuca, oskrzeli i gardło czyste. Zwykle przeziębienie.

Karolaola- u nas znów nieciekawie , Agata podwyższona temperatura i katar a ja załapałam ospę ( nie przechodziłam wcześniej a jak byłam u lekarza weszła dziewczynka z ospą ), teraz zobaczymy czy Agata załapie ode mnie czy nie - była w sierpniu szczepiona przeciw ospie. więc czeka nas kolejny tydzień w domu - w tym miesiącu Agata była 7 dni tylko w przedszkolu :-( no i mam nadzieję , że u mnie obejdzie się bez powikłan po ospie - bo im człowiek starszy tym gorzej tą ospę znosi . mam nadzieję , że do swiąt wyjdziemy na prostą ....

Agula, oj to faktycznie u Was nie ciekawie ze zdrowiem :-( Mam nadzieję, że szybko będzie ok. Dużo zdrówka dla Was, Dziewczyny ;-)

taycia - z odzwyczajaniem MIkusia spać z Tobą to może poczekaj aż te ząbki pzrestaną go męczyć tak
Pflaume, agulaula, karolaola - chyba taki etap wstydzenia sie w pierwszej chwili u nas to samo a pozniej to ledwo da sie opanowac lobuziare
Pflaume- widzialas kiedy nastolatka chodzącego w pampersie? :D Kasia też się oduczy spokojnie
saga - gratki drugiego chłopczyka!
agulaula - nigdy nie ma "dobrego" momentu ani na pierwsze ani na drugie jak sie przelicza koszty ale rodzenstwo to piękna rzecz; my śpimy w takim normalnym lozku bez zabezpieczen zadnych - zwykla wersalka a ze szeroka to nawet nierozlozona na wszelki wypadek ma poduchy rozlozone na pdolodze ale jakos nie spada, wczesniej dlugo spala w lozeczku z wyciagnietymi szczebelkami' zdrówka dla Agatki!Karo byla szczepiona na ospe i jak szalala u niej w zlobku to nie zlapala
karolaola - jak napletek? z kolankami to niech jak najwiecej siedzi po turecku

u nas wszytsko w porządku, czekamy n a Gabrysię, Karo chodzi do nowego pzredszkola (niesttey prywatne wiec kasy sporo no ale trudno), w weekendy zwiedzamy Warszawę i spedzmay razem czas (mamy super basen 150m od bloku i przepiekny Park z rzeczka i kaczkami)
My Karolince zakładamy pampka na noc ale jest tak że chodzi w jednym przez miesiac nawet bo suchy i co sie przypierzymy do sciagniecia to zasika - moze jakby faktycznie nie miala to by zawolala? no nic musze kupic ceratke jakas i sciągamy!
ostatnio Karolinka ma w przedszkolu "incydenty" z popychaniem dzieci i zastanaiwam sie co jest tego powodem: czy taki etap buntu 2latka, czy rozchwianie emocjonalne po tylu zmianach, czy moze tak robila i wczesniej tylko w panstwowym przy wiekszej ilosci dzieci Panie nie zwrocily na to uwagi
wprowadzilismy tablice z plusami i minusami zobaczymy czy to coś pomoże

Folwer, no jeszcze nie widziałam nastolatka w pampersie :-D Mam nadzieję, że Kasia się oduczy i nie będzie pierwszą ;-)

W kwestii wstydzenia się teraz to jest tak, że na początku Kasia nie podejdzie do danej osoby, a jak dłużej z nią przebywa to zaczyna się popisywać. To też zależy od tego czy ta dana osoba Kasi się spodoba ;-)

Gratuluję serdecznie drugiej Córeczki, Folwer. Piękne imię ;-) A tak w ogóle to jak się czujesz? Jak Wam się żyję w stolicy?

Co do zachowania Karolinki, to nie masz czym się przejmować. Myślę, że to normalnie na tym etapie. Kasia też nie raz popycha i nawet bije dzieci mojej Siostry. Tłumacze, że tak nie można i jest coraz lepiej. Przejdzie Im ;-)

Ostatnia edycja:
Flower garulacje córeczki ;-)
u nas chorób ciąg dalszy , Agata ma napady kaszlu w w nocy i podszas drzemki - czyli jak jest w poziomie :-( do tego ciągły katar , dziś kolejna wizyta u lakarza , zapewne w poniedziałek znów nie pójdzie do przedszkola . ja też dziś na kontrolę i zobaczymy czy będę dalej musiała zostać w domu przez tą ospę.
ale dzięki temu , że nie chodzę do pracy - Agata ma zrobioną sesję świąteczną ( robimy zdjęcia a później z tego kartki na święta) , pozamawiane już część prezentów a część już nawet jest w domu czekają na zapakowanie :tak: jak ja się cieszę , że istnieje internet - teraz mamy też u nas opcje robienia zakupów w tesco on line i dostarczają mi do domu - jak u nas panuja choroby i nie mozemy wyjść z domu to zbawienie :-D

Agula, strasznie długo trzymają się Was te horóbska :-( Przynajmniej masz więcej czasu dla Agatki, więc nie ma tego złego... Tak czy siak dużo zdrowia dla Was ;-)

Nie wiedziałam, że w Tesco można zrobić zakupy online.

Tesco ma taka opcje w niektórych miastach - u nas niedawno dopiero wprowadzili a ja już z tego z 10 razy korzystałam i jestem zachwycona ;) mniej czasu zakupy mi zajmują , nie stoje w korkach , mniej kasy wydaję i nie latam za Agatą między regałami ;))))

reklama
Świetny sposób na szybkie robienie zakupów bez wychodzenia z domu :-) Muszę zobaczyć czy taka opcja dostępna u nas w mieście. Nawet jeśli nie, to prędzej czy później powinna się pojawić - nam taką nadzieję ;-)

Do góry