reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
hej,
dziś już troszkę lepiej , wyniki ma wszystkie ok , oprocz jakiś Aspat - ma podwyższone ale niby to może być od leków przeciwgorączkowych i może mieć obciążoną wątrobę. dziś już temp nie podeszla wyżej niż 37,5 więc od wtorku to najlepszy wynik,. Cały czas się slini i jak się pytam gdzie ją boli to pokazuje na ząbki :-( sama już nie wiem co mysleć- temperatura od wtorku i tylko to - zadnych innych oznak choroby ....

zdrowka dla Agatki

Maja jeszcze nie umie powiedziec swojego imienia, raz powiedziala tylko "aja"- juz niebawem hehe

a ja wczoraj po pracy bylam na zakupach, kupiilam sobie dwie pary butow, no to wiosna moze juz na calego przyjsc, maz tez sobie kupil, teraz tylko dla Mai trzeba kupic

Biedna Agatka, ale dobrze, że chociaż gorączka spadła.

Karola, no to zaszalałaś z zakupami ;-)

Taycia, dostałaś moją wiadomość - ostatnią?

dzieki za trzymanie kciuków , jest troszkę lepiej tzn temp 37 , wczoraj byliśmy 2 razy u lekarza i u dentysty , upierają się, że temp jest od ząbkowania, osłuchowo czysta, gardło czyste, wyniki moczu i krwii ma ok, zapalenia ucha też nie ma, miała krawiaczek na dziąsełku który jej przebiłam przez przypadek przy szotkowaniu w sobotę i trysnęła jej z tego krew - widok masakryczny bo buzie miała zalaną krwią :-( jedyne co nam zalecili to bobodent na dziąsła i język - na języku ma jakąś rankę ( kropkę wielkości paznokcia od kciuka) i myślałam, że może ma zapalenie jamy ustnej ale niby nie. już mi się pomysły kończą - ale jeśli to jest ząbkowanie to temperatura od tygodnia , brak apetytu (je tylko danio, kaszkę, mleko) jest bardzo płaczliwa, ślini sie , pcha rączki do buzi, nocki to jakiś koszmar pobudki co godzine. w dzien wczoraj spała 4 razy po 20-30 minut , dzis raz pół godzinki - gdzie norma było 1,5 - 2 h. brak mi sił i mam ogromną chęć wystrzelenia się w kosmos i wrócenia jak będzie już zdrowa :zawstydzona/y:

Pflaume - moze cos ominelam,ale wiadomosci ostatniej nie widzialam?! :-(

Agulaula - straszne jest to,jak dzieci choruja...i zabkuja takze. U mnie moj Aniolek Mikulek stal sie taki drazliwy,ze szok i juz nie wiem czy przez wprowadzanie nowych produktow czy ma skok rozwojowy,bo masakrycznie duzo rzeczy sie juz nauczyl i spac po nocach nie moze,bo ma czerwone poliki i smaruje mu bobodentem i tez czasami mam ochote wyjsc z domu i trzasnac drzwiami. Kurde, 13 miesiecy to naprawde zadna roznica wiekowa.... Jedyne o czym marze to spaaaaaanie ;-) trzymam kciuki za Agatke. Niech te zeby juz wychodza...

A jak nasze podwojne Mamusie Tonya i Karolaola?

Bishopka daj znac jak juz bedziesz miec corcie w ramionach.

My do Pl za 10 dni,a slyszalam,ze u was zima :-:)-(

Witajcie!:-)

agulalula
też pomyślałam, że to 5 dają Agatce tak popalić! I dobrze, że to nic gorszego i szkoda, że nie wiadomo konkretnie co!
taycia a no zima u nas! Cholera wie po co, ale zawitała znów, na szczęście ponoć tylko na chwilę i ma być WIOSNA:-)

karolap jak mi się marzą zakupy, ale na razie wracam do formy no i nie w głowie mi wychodne na kilkugodzinne zakupy. Najszybciej na chrzciny czyli w połowie/ końcówce kwietnia:)

I za nami pierwszy mały sukces (choć patrząc na okoliczności to chyba MEGA sukces) Igorek zasnął w łóżeczku bez niczyjej asysty w pokoju. Powiedziałam mu, że idę kąpać dzidzię i zajrzę niedługo, a on po dwukrotnym zawołaniu i mojej wizycie u niego spokojnie zasnął. Choć jak usłyszał, że idę dzidzię kąpać to usiadł na łóżeczku i wpatrywał się w drzwi, utuliłam go i jutro już nie usłyszy, że mama idzie do dzidzi. Strasznie dzielnie sobie radzi z obecnością siostry! Kocham go strasznie i codziennie chcę zacałować!

A Marcelinka obudziła się o 19.20 i spokojnie czekała w łóżeczku na swoją kolej czyli 50 min :happy: ona jest naprawdę mega spokojna!

Tonya
a co u Was?

Aaa i chciałam się Was poradzić: w sobotę przychodzą znajomi 'opić' małą. No i jedna para ma 14miesięczną córeczkę, która chodzi do złobka. No i boję się, żeby razem z małą nie przyplątało się coś do nas co by zagrażało Marcelince. Dziewczyny czy ja przesadza? Może nie ma się czego bać? A może powiedzieć koleżance o moich obawach? Dodam tylko, że spotykamy się koło 19 gdzie moje maluchy śpią koło 20 i mimo, że koleżanka wie, że jej córka zostanie 'sama' to zawsze ciąga ją na takie wieczorne imprezy ...

Agulalula, może to faktycznie ząbki, skoro wszystkie wyniki są dobre. I dobrze, że temperatura spadła.

Taycia, no właśnie bo nie byłam pewna czy zdążyłam ją wysłać(net się zawiesił).

Dla mnie też 13 miesięcy, to żadna różnica, dla tego nie chciałam mieć tak od razu drugiego maleństwa bo było by mi bardzo ciężko.
U nas zima na całego :-( Ja chcę wiosne!!

Karolaola,no super. Masz mądre Maluchy :-)

Możesz spytać koleżankę czy mała jest zdrowa (nie ma kataru itp.) Jeśli nie to ok. Twoje maluchy będą już spały więc i tak nie będzie miała z nimi większego kontaktu. A jeśli się boisz, że mimo wszystko Marcelinka może coś podłapać, to może koleżanka zostawi córkę z kimś z rodziny w domu.

reklama
Karolaola - wybacz,ale ja bym tej kolezance powiedziala,ze albo przychodzisz sama albo wybacz przyjdz z dzieckiem,ale za miesiac. Marcelinka jest za mala,a wiem ile wirusow mozna zlapac w zlobku,bo Szymek i Mikolaj nachorowali sie na caly rok...

Do góry