reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Taycia, ja też ledwo dałam. Najgorsze było to wymuszanie. Kasia też ma drzemki.
Wstaje po 6, wypiję mleczko i śpi ze mną do 7.30-8. Później12-12.30 idzie drugi raz spać i tu zależy 1h-2h śpi. Na noc idzie spać 19 czasami wcześniej.
Dzisiaj usnęła normalnie o 12 :-) Ale zrobiła nam pobudkę o 4.30…

Mama, na to wychodzi, że to nasz pociechy weszły w taki wiek. Nic innego nie zrobimy jak tylko musimy zacisnąć żeby i przejść ten okres. Ja staram się tłumaczyć Kasi co Jej wolno, a czego nie. Są dni, że słucha, są, że nie i mam wtedy wrażenie, że jakbym mówiła do ściany. Mimo tego staram się być konsekwentna, może z czasem to mi się opłaci.

Tonya, no dzisiaj już jest o wiele lepiej. Ja nie już po godzinie odpuściłam sobie usypianie bo stwierdziłam, że to nie ma sensu. A każda próba lulania i śpiewania itp doprowadzała Kasie do jeszcze większego „nakręcanias ię” tak jak piszesz. Moja mama oczywiście, „że jak to spać nie będzie i że nie wytrzyma do wieczora” Ja się uparłam i mówię, że wytrzyma i pójdzie spać jak będzie zmęczona. Miałam rację Kasia przed 18 zaczęła sama upadać ze zmęczenia. O 18 (zwykle jest myta) umyłam Ją dałam mleczko i usnęła w 5 minutbez płaczu i marudzenia :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Karola, dokładnie. W takiej sytuacji nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. Wczoraj jak już mi cierpliwości zaczęło brakować to poprostu wyszłam ochłonąć do sypialni i po chwili wracałam.

Widzę, że wszystkie przeżywamy chwile słabości. Pozdrawiam i zycze nam duzzo siły i cierpliwości. Ostatnio z wyczerpania zaczełam czepiać się męża, że powinien mi bardziej pomagać. Nic mi się nie podoba, a mały buntuje się i nie chce spać w łóżeczku ;-((((((((((((((((

Moniek, dla Ciebie też dużo siły i cierpliwości ;-)
Ja do swojego M nie mogę mieć pretensji, że mi nie pomaga bo pracuje od 7 do 23. Ostatnio jak Niunia przez ząbkowanie obudziła się 22.50 i nie spała do 1h i póżniej od 3h znowu, to mój M dzielnie razem ze mną przy Niej czuwał mimo, że kazałam mu iść spać bo przed 6 musi wstać.

Karola, stara się i to bardzo ;-) Ale żeby nie było, że jest taki fajny i idealny, to też czasami potrafi być bardzo wkurzający :dry: Więc się równoważy :-D

Alez cisza..nic sie nie dzieje! to ja chociaz cos napisze :tak: zostalo mi 9 tygodni i zaczynam sie stesowac. Za 3 tyg pakuje torbe,bo dzidziol chyba nisko lezy,bo czesto mnie podbrzusze boli ( a moze to od noszenia Szymcia)? Szymusiowi wychodzi dolna dwojka,wiec zebow mamy juz 7. Poza tym chodzi sam :-)
Pozdrawiam Was Babinki serdecznie!

Taycia, jejku jak to zleciało...:-) Jeszcze trochę i będziesz miała drugiego Synka przy sobie.
Szymcio ma już sporą kolekcje ząbków. U nas nadal dwa, ale "pchają" się górne jedynki... Kasia już też chodzi zaczęła jak miała równe 11 miesięcy:-)

Zdrowka dla Was ;-)

reklama
Plaufme jak dobrze słyszec że nie tylko u nas są jak narazie dwa zębolki heheh, tez górne już lada moment wyjdą;-)
Taycia ale super ze u ciebie to juz zaraz hehe, ja jeszcze troche mam wiec pewnie zaczne sie stresowac pozniej;-)

Pozdrawiam

Do góry