reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

A ja myślę o 3 dziecku:tak:Mój mąż mówi że zwariowałam całkowicie:-D

O proszę! Ale zawsze planowałaś trójeczkę? Mój mąż też tak mówił a teraz się śmieje że rodzina wielodzietna jesteśmy :laugh2:

Jagienka-ach ci lekarze. Miejmy nadzieję że maść pomoże:tak:

Szczerze wątpię...ale smaruję grzecznie ;-)

Ja też uważam że nie ma co dziecka pod jakiekolwiek schematy podpinać,niektórzy niepotrzebnie stresują matki,jakby mało zmartwień na głowie miały :dry: To samo z centylami,mój młodszy synek na przykład zawsze był w górnych granicach albo nad siatką centylową,wzrostem,wagą i obwodem główki,Laura "skacze" po centylach,wagą jest na wyższych,wzrostem środkowo a główką nisko...ile ja się namartwiłam przez to ale niejeden lekarz powiedział-taka jej uroda i tyle,każde dziecko jest inne,pod każdym względem :tak: (tak mądrze piszę a nadal zdarza mi się o tym myśleć...:sorry:)

Ostatnia edycja:
reklama
Jeszcze przed ślubem to mówiliśmy o trójce. Ale jak mieliśmy już synia to na drugie trudno było się zdecydować:-DA teraz ja często myślę o 3. Ale te chole.....ne finanse.:tak:

Jeszcze przed ślubem to mówiliśmy o trójce. Ale jak mieliśmy już synia to na drugie trudno było się zdecydować:-DA teraz ja często myślę o 3. Ale te chole.....ne finanse.:tak:
Wow, podziwiam, pod każdym względem:tak:
blackberry, moja mleko tylko na śpiocha, kaszki tylko na wodzie.

Ostatnia edycja:
Blackberry, moim zdaniem nie je wcale mało. Kasia waży około 9kg (30 maja dowiem się dokładnie bo chcemy iść na kontrole) i ma 75cm. Może jak Mikołaj poznał nowe smaki, to Mu się mleko „odwidziało”, albo się przejadło. Kasia w dzień w ogóle nie ruszy mleka. Wieczorem wypija sama leżąc w łóżeczku (250ml), jestem w szoku bo wcześniej było tylko na śpiąco. W nocy jeszcze pije tak o 3 też 250ml i to na tle. W dzień jada jogurt, zupki, owoce i mięsko itp.
Co do zębów, nadal brak! Szczerze mówiąc / pisząc to mam wrażenie, żeto się już nie zmieni… :-(

Karola, też jestem niecierpliwa i tym bardziej podziwiam ;-) Chociaż odkąd jestem mamą mam dużo więcej cierpliwości:-)

Nikos, współczuję takie cierpiące i marudzące Maleństwo potrafi „dać w kość”.. Musimy przejść jakoś ten okres i pomoc naszym Szkrabom jak tylko się da. Trzymajcie się ;-)

Mama, planujesz trzecią dzidzia, super :-) Ja myślę o 2 dzidzi (będzie to moja 3 ciąża bo w 1 poroniłam :-(), ale właśnie główna przyczyna to te ch....ne finanse i dlatego poczekamy przynajmniej 2 lata, może się ustatkuje ;-) Jeśli się uda to na dwójce zakończymy:tak: Ze spaniem u nas jest ok. Od dwóch dni Kasia zasypia sama w łóżeczku bez lulania na rękach :szok:

Lęcę spać, kolorowych snów i do jutra :-)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny!
Ale mi Hanka dała popalić. Wczoraj jak poszłam do sypialni ok. 22.30 patrzę a ona siedzi zadowolona i wyspana. Jak zaczęłam ją karmić, usypiać to nam zeszło do 24. A dziś już przed 6 wstała a ja padam na pysk:tak:.Co to się porobiło?

Witajcie ;-)

Moja wstała wczoraj o 4.30, a dziś już normalnie po 6. Od rana marudzi, mam nadzieję, że Jej przejdzie bo czuje się jakby ktoś udrzerzył mnie w głowę patelnią… :eek:

Zapowiada się dzisiaj u nas piękna pogoda :-)

mama80,mi wczoraj tak głowę rozsadzało,cały dzień...ból był tak nieznośny że wzięłam 4 apapy...:zawstydzona/y: w przeciągu 2h...nie pomogły :no:
Wczoraj stomatolog rozebrała mi zęba...dzisiaj wyglądam jak chomik...spuchła mi częśc twarzy po tej stronie co ząb...miała go ratować,obawiam się że dzisiaj będzie kwalifikował się do usunięcia :dry:

reklama
Do góry