reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Dziewczyny, po dzisiejszej wizycie u rehabilitantki, która zwróciła uwagę na "brzoskwiniową" skórę Mikołaja zaczęłam się zastanawiać czy nie ma "żółtaczki karotenowej". Wcale nie żartuję. Młody jest taki jakby lekko opalony. Ja tego tak bardzo nie widzę -dopiero jak jest z innymi dziećmi, a czasem ktoś mówi, ze ma ładny kolorek...Cholerka, czy można dostać "karotenówki" od słoiczków? Sądziła, że tam ilość karotenu jest jakoś przemyślana. Młody nie zjada dużo obiadu - ok 130gram, ale na etykietkach prawie wszędzie marchewka...po 22%, 38% - najwięcej w gerberach, które Mikołaj lubi najbardziej. Kit z kolorem skóry, ale to podobno bardzo obciąża wątrobę. Czy któraś z Was ma jakąś wiedzę na ten temat???

Blackberry, beta-karoten podawany w zbyt dużych ilościach może spowodować osłabienie lub wręcz utratę apetytu, a przy długotrwałym przedawkowaniu obciążać delikatną wątrobę dziecka. Jednym z objawów nadmiernej ilości beta karotenu w diecie dziecka jest pomarańczowy odcień skóry. Zaleca się, aby do czasu, kiedy skóra dziecka nie odzyska naturalnego wyglądu (co może trwać nawet kilka tygodni), ograniczyć spożywanie nie tylko marchewki, ale także innych warzyw i owoców bogatych w beta-karoten m.in. dyni, pomidora, moreli, brzoskwini, nektarynki, groszku zielonego, szpinaku i fasolki szparagowej. Zachęcam Cię, byś spróbowała zredukować liczbę posiłków zawierających beta-karoten, w zamian podając np. Kurczaka w kremie z jasnych warzyw Gerber, Ziemniaczki z gotowaną rybką i natką pietruszki Gerber bądź Delikatnego kurczaka z ziemniaczkami Gerber. Zastanów się też, czy nie podajesz dodatkowej dawki karotenu pod postacią soczków przecierowych. Wówczas, mogłaby wystarczyć zmiana soku.

Ekspert.Nestlé
---
Ekspert.Nestlé, udziela porad i odpowiada na pytania związane z produktami NESTLÉ, a także kwestiami dotyczącymi żywienia. Zapraszam do dyskusji.

reklama
Hej dziewczynki kochane!
Jagienka, Renatka dzięki za troskę, już mi lepiej. To był jakiś wirus żołądkowy. Po południu już było ok. Byliśmy u znajomych, mała nie spała całe popołudnie a wieczorem padła o 19, nawet nie zdążyłam jej wykąpać. Za to dziś wstała o 5.:szok:
Jagienka-Ty to masz dobrze! Facet romantyczny, pomysłowy i jeszcze erotoman!:-)Chociaż to ostatnie to i mojemu niczego nie brak!:-DUdanych zakupów!
Renatka- No właśnie szkoda że nie mieszkasz gdzieś bliżej to mogłabym Ci służyć za modela;-)Ale mnie to pewnie by i makijaż nic nie pomógł:-D
Pflaume-co do prezentu to ja też nigdy nie wiem. Ale kolacja przy świecach to na pewno będzie mile widziana.
Patisa- synuś śliczny!
A drzemki to u nas wyglądają tak:około 8:30 jest pierwsza i tak około 1,5 h czasem nawet do 2h, potem jeszcze dwie ale to max. do godzinki. A wieczorem po 19 kąpiel i zazwyczaj o 20 śpi. Tylko w nocy częste pobudki, ale to może dlatego że karmię cycem?

Jagienka, że Wam się jeszcze chce.....:szok::-D:tak:;-):-)
Przy trójce dzieci.... Podziwiam.

Ja tylko przyłożę głowę do poduszki i już mnie ogarnia senność. Albo mam słabą kondycję, kiepskie libido, albo te moje tabletki tak działają.

Właśnie dlatego nie cierpię się zabezpieczać hormonami. Człowiek jest bezpieczny, ale co z tego jak na sex ochoty nie ma. Bez tabletek ochota jest, zwłaszcza w dni płodne, ale zbyt duże ryzyko:szok::no: A ja już fabrykę dzieciaków zamknęłam z dniem przyjścia na świat mojej córy.

Cóż za pogoda..................:confused2:

Witam was kochane mamusie dawno mnie tu nie było:tak::tak: Chciałam się wam pochwalić moja córcia ma już 4 zabki:-) wyszły jej bezboleśnie nic nie odczuła :-) Wklejam fotkę jak wygląda ma łatwo mowę juz mówi mama ,tata, baba, daj :-D SP_A1011.jpg

Patisa,już pisałam w wątku galerianym-Twój synuś złamie niejedno damskie serce!!
Oj oby nie ... bede sie bardzo starała wychowac go na prawdziwego mężczyzne... czyli takiego, ktory potrafi zadbac o kobiete :laugh2:

Właśnie dlatego nie cierpię się zabezpieczać hormonami. Człowiek jest bezpieczny, ale co z tego jak na sex ochoty nie ma. Bez tabletek ochota jest, zwłaszcza w dni płodne, ale zbyt duże ryzyko:szok::no: A ja już fabrykę dzieciaków zamknęłam z dniem przyjścia na świat mojej córy.

Padłam jak to przeczytałam... :-D
ja fabryki nie zamknęłam, jedynie zawiesiłam w działaniu chwilowo... i poki co bronie sie przed hormonami rekami i nogami. :sorry:

Jagienka-Ty to masz dobrze! Facet romantyczny, pomysłowy i jeszcze erotoman!:-)

No,żeby nie było,chodzący ideał to on nie jest ale nie narzekam i póki co nie analizuję wad-tak jest łatwiej i przyjemniej ;-)

Jagienka, że Wam się jeszcze chce.....:szok::-D:tak:;-):-)
Przy trójce dzieci.... Podziwiam.

Kochana,ja mam to samo,też często mi się nie chce bp padam na pysk... ale nie ma dla mnie nic gorszego niż rutyna,poza tym lubię go zaskakiwać ;-)

No i po np miesięcznej rozłące seks smakuje podwójnie dobrze :-p:tak:

Świeczka do masażu...., że niby tą świeczką się masuje????:szok::confused:

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=2266713505

Oj oby nie ... bede sie bardzo starała wychowac go na prawdziwego mężczyzne... czyli takiego, ktory potrafi zadbac o kobiete :laugh2:

Ale jedno z drugim się nie wyklucza :tak: będzie wzbudzał szybsze bicie serca wielu kobiet a wybierze tylko tę jedną,jedyną,reszta będzie niestety miała złamane serduszka-o to mi chodziło :-)

Ja dzisiaj padam na pyszczek,zakupy z małym dzieckiem są zdedycydowanie czymś czego nie lubię :no: kupiłam tylko absolutne minimum....

reklama
Jagieńka, na pewno nadwyrężyłam..:-(

Dziewczyny prezent mam z głowy bo już kupiony. Kolacja przyświecach pomyślę.

Dzisiaj byłam u weterynarza z suczka i w czwartek bedzie miała wyrwane zęby pod narkozą, strasznie się denerwuje i mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze:-(

U nas drzemki wyglądają różnie zazwyczaj są dwie w dzień takod 30 min do 1,5h i na noc kładziemy Niunie przed 19 i śpi tak do 3 daje mlekoi budzi się później po 6.

Jagienka, że Wam się jeszcze chce.....Przy trójce dzieci.... Podziwiam.Ja tylko przyłożę głowę do poduszki i już mnieogarnia senność. Albo mam słabą kondycję, kiepskie libido, albo te mojetabletki tak działają.Właśnie dlatego nie cierpię się zabezpieczać hormonami.Człowiek jest bezpieczny, ale co z tego jak na sex ochoty nie ma. Bez tabletekochota jest, zwłaszcza w dni płodne, ale zbyt duże ryzyko A ja już fabrykędzieciaków zamknęłam z dniem przyjścia na świat mojej córy.

Jagieńka też podziwiam. Ja mam jedną pociechę i brak ochoty na cokolwiek… (niezawsze oczywiście) i jak przychodzi wieczór to usypiam na stojąco. My używamytylko prezerwatyw i uważamy. A właśnie największą ochotę na przytulanie mamw dni płodne, a tu lipa… później to mi się odechciewa. My planujemy za kilkalat mieć jeszcze jedną dzidzię.

Anka, witaj śliczną masz Niunie i gratulację ząbeczków:-)

Kochana,ja mam to samo,też częstomi się nie chce bp padam na pysk... ale nie ma dla mnie nic gorszego niżrutyna,poza tym lubię go zaskakiwać
No właśnie, a u nas wkradła się rutyna i chciała bym jąwypędzić…:-( A świeczka interesująca...

Ostatnia edycja:
Do góry