reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Dolargan??? o mój Boże... lek narkotyczny , pochodny morfiny. Można się mega szybko uzależnić... aż takie masz bóle głowy?? jestem w szoku!!!!:szok:
Moja mama pracowała x lat w aptece i ja na wszystkie leki jestem na NIE. No chyba,że zwijam się z bólu i prawie umieram :baffled: póki co uważam,że połowa Polaków to lekomani ( u Nas w IE apteki to jak małe kioski,gdzie na każdy ból stosowany jest paracetamol) :-)

Ale ja nie biorę Dolarganu na ból głowy:confused:
Ja lekomanką na pewno nie jestem, jedyne leki jakie biorę to czasem przeciwbólowe, a antybiotyku nie widziałam na oczy od długiego czasu..

reklama
Ale ja nie biorę Dolarganu na ból głowy:confused:
Ja lekomanką na pewno nie jestem, jedyne leki jakie biorę to czasem przeciwbólowe, a antybiotyku nie widziałam na oczy od długiego czasu..

A Ketonal bierzesz? bo on z tej samej grupy leków pochodzi. Ja bym się bała tych leków ze względu na szybkie uzależnienie i potrzebę zwiększenia dawek .... :-( Ja tam nie mówię,że Ty ... tylko tak mi się skojarzyło patrząc na moich dziadków : tu jedna tabletka na ciśnienie, druga na wątrobę, trzecia na bóle krzyżowe... szok... :-(

A mi nie dali:-( Ledwo się o Dolargan doprosiłam. Kurde na pooperacyjnej od razu leżysz z dzieckiem i wymagają od Ciebie po operacji, żebyś maluchem się zajmowała, a w bólu nie chcą ulżyć..
A jak Ci się podobało badanie czy macica się kurczy:-D? Masakra, myślałam że pielęgniarkę strzelę:-D
no masakra, w ostatniej chwili się powstrzymywałam ,żeby jej nie przywalić:) I ściąganie opatrunku też było super....

a co do przeciwbólowych to u nas dawali co chciałaś... a najlepsze było to,że Ci przynieśli dziecko i nie pozwolili głowy podnosić. Ciekawe co bym zrobiła z tym dzieckiem jakbym była sama....

Taycia w Irlandii to widzę jak w Anglii. Na wszystko paracetamol:-D

Shadow - właśnie nie mam jeszcze syneczka w rękach... cała ta akcja porodowa to był chyba tylko wstęp... póki co nadal w dwupaku :-(

A ja już z dobre 3 tygodnie mam problemy z kupkaniem :-( piję Activię, jem 7zboż i nic mi nie pomaga... :-( ma któraś z Was też tak?

Wydawało mi się, że gdzieś czytałam Twój wpis, że to już, ale widocznie pomyliło mi się.

A co do problemów z kupcią to mój gin polecił mi czopki glicerolowe. Polecam :)

Wydawało mi się, że gdzieś czytałam Twój wpis, że to już, ale widocznie pomyliło mi się.

A co do problemów z kupcią to mój gin polecił mi czopki glicerolowe. Polecam :)

Shadow,bo lekarz badając mnie żegnał się mówiąc,że pewnie zobaczymy się na porodówce,a potem skurcze ustały, krwawienie ustało no i wczoraj wróciłam do domu... nadal z brzusiem :-( czopki mówisz? ciekawe czy będą mieli je tutaj w aptekach :-D dziękuję...

A Ketonal bierzesz? bo on z tej samej grupy leków pochodzi. Ja bym się bała tych leków ze względu na szybkie uzależnienie i potrzebę zwiększenia dawek .... :-( Ja tam nie mówię,że Ty ... tylko tak mi się skojarzyło patrząc na moich dziadków : tu jedna tabletka na ciśnienie, druga na wątrobę, trzecia na bóle krzyżowe... szok... :-(

Ketonal biorę w przypadku dużego bólu, jak porządny ból głowy, zęba lub tak jak teraz kręgosłupa. Po CC Apap niestety nie wystracza..
Dolargan dostałam dwa razy po porodzie, bo nie byłabym w stanie wstać do dziecka, a położna zaglądała do sali raz na dobę. A że to lek narkotyczny to wiem, dlatego taki fajny:-D

reklama
Shadow,bo lekarz badając mnie żegnał się mówiąc,że pewnie zobaczymy się na porodówce,a potem skurcze ustały, krwawienie ustało no i wczoraj wróciłam do domu... nadal z brzusiem :-( czopki mówisz? ciekawe czy będą mieli je tutaj w aptekach :-D dziękuję...

Spytaj jakąś farmaceutke i chyba najlepiej w bootsie

Do góry