reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Dzięki Tonya za odpowiedź.

A jakie są te ćwiczenia? Mogłam się wcześniej ogarnąć, bo teraz to już chyba trochę późno na ćwiczenia. :))
Fajnie by było jakby mnie nie nacieli i jakbym nie popękała :)- takie marzenia mam :p

reklama
Dzięki Tonya za odpowiedź.

A jakie są te ćwiczenia? Mogłam się wcześniej ogarnąć, bo teraz to już chyba trochę późno na ćwiczenia. :))
Fajnie by było jakby mnie nie nacieli i jakbym nie popękała :)- takie marzenia mam :p

NIgdy nie wiadomo, może masz jeszcze 2-3 tygodnie przed sobą więc warto. One są bardzo krótkie i można je powtarzać 2 razy dziennie.
1. Siedzisz po turecku, ale stopa do stopy, dłonie wkładasz pod stopy i próbujesz przyciągnąć czoło do stóp (powinny naciągać się wewnętrzne strony ud). Przytrzymujesz chwilę tą pozycję i parę razy powtarzasz.
Do następnych jest już potrzebny mąż :)
2. Leżysz na plecach z poduszką pod głową, kolana zgięte, stopy i kolana razem. Mąż próbuje "otworzyć" Twoje kolana, a Ty się nie dajesz. Powtarza się to 10 razy.
3. Pozycja ta sama co wyżej, ale tym razem Ty próbujesz kolana "otworzyć" a on Ci nie pozwala. (10 razy)
4. Pozycja ta sama, stopy razem, kolana rozwarte - mąż naciska z góry pulsacyjnie Twoje kolana, a Ty przy nacisku oporujesz a przy zwolnieniu nacisku rozluźniasz mięśnie.

Mam nadzieję, że opis jest zrozumiały :-)

Mucha może mieli w szpitalu jakieś pilne przypadki i się wszystko przesunęło w czasie....

akutan, ona chyba raczej miała w kręgosłup...
Tonya, też mi mówiła, że jakby był jakiś nagły przypadek to ją trochę przesuną ale bez przesady! 3 godziny? Mam nadzieję, że nie pisze bo jest tak zauroczona albo coś...
Będzie się smażyć w piekle za to że przez nią się stresuję :-D :-D

Karolap, nie smutaj sie, sporo moich postow tez przechodzi niezauwazona! O np. ten o sexie (czy to oby napewno bezpiecznie na tym etapie?), kompletnie zignorowany a dla mnie wagi panstwowej! :tak: A tak serio to tyle tu sie dzieje, ze czasem cos umknie ale postaram Ci sie odpisywac, jak tylko bede miala cos do powiedzenia. :-) Poza tym smutno Ci, bo maz wyjechal, znam dobrze to uczucie, pierwsze 2-3 dni sa najgorsze, potem wpadniesz w swoja rutyne i czas bedzie lecial.

Karolaola, poproscie polozna, zeby Wam powiedziala, ze moment sie zbliza, zeby mogl sie szybko wycofac albo chociaz odwrocic w strone okna :-) Moj M. chce byc przy calym porodzie, bo chce byc czescia tego wydarzenia i chce przeciac pepowine. Juz to obgadywal z kolegami i ponoc nie jest tak latwo przeciac. Nawet plan porodu pisalismy razem, strasznie sie przejmuje.

Myszka, tez mam takie obawy i dlatego bede miala koszyk z malym kolo siebie i mate monitorujaca oddech. To mnie moze choc troszke uspokoi.

A85, u mnie to samo, nic nie czuje :-(

A ja wczoraj mialam kryzys i mowie do M. ze juz chce, ze musze urodzic, a on do mnie z kamienna mina: “To musisz miec duzo orgazmow”! :-D:-D:-D:-D No myslalam, ze umre ze smiechu. Zawsze mogl mi zaproponowac mycie okien! :-D

I golenie mi codziennie proponuje ale jakos tak nie moge sie przekonac, krepujace chyba…

reklama
Megmarion, ale jakby tak długo czekała, to by mi chyba odpisała na eskę ? Pisałam o 9.30... Mam nadzieję, że ma mnie po prostu w nosie - ale pożałuje tego :-D

Do góry