reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
a ja wróciłam już z KRK i nawet mam juz wyniki badań przez net! - fosfataza ciągle za wysoka no i leukocyty podniesione ale poza tym wszytsko w normie.
torby wczoraj nie przepakowałam - mechanizm wyparcia zadziałał widocznie i nie urodziłam w nocy
wink2.gif
myślę że to było na tle nerwowym z powodu siostry(te kłucia, temperatura, bóle pachwinowe).

udało mi się po badaniach wpaść do niej na 15 min - mały Jasiu jest śliczniutki ale faktycznie cały czas płacze i chyba też bym dostawała do głowy - oj jak mi żal maluszka i siostry! po wizycie pediatry jeżeli nic nie wyniknie to idą do domu. Mały ma bardzo silny odruch ssania i uspokaja się tylko jak ma cyca, butelkę, smoka i chyba głodomorek a siostra pokarm jeszcze ma tak sobie po cc. Mój M stwierdził że nasza to będzie gzreczniutka i nie będzie płakać to go położna wyśmiała że naiwny jest
laugh.gif

w szoku jestem jakiego brzucha ma
shocked.gif
wiem że to nie zniknie tak od razu ale wyglądała jakby tam jeszcze jedno dziecko miała schowane!!

flower wyczuwam po Twoim poście, że nastrój już o wiele lepszy, chyba wszystko wkrótce wróci do normy i bedzie dobrze. trzymam kciuki!

Co do brzuchów po porodzie to roznie bywa, ja widziałam szwagierke po 11 dniach i juz fajnie wygladala, chodzila w jeansach sprzed ciazy :) Ciekawe jak to u mnie bedzie. No ale coz troche czasu trzeba sobie dac zeby wrocic do dawnej formy :)

Devi - z piersiami nie pomogę...ja jedynie zauważyłam jakby miałe białe kropeczki na sutkach...a może były wcześniej,ale nie zwracałam na nie uwagi?
Agula - biedna się nastresujesz...mam nadzieję,ze w końcu dowiesz się co i jak... no i spójrz na swój suwaczek... jeszcze troszkę Ci zostało :-)
Flower - mały płaczek z siostry syna... :-( oby wszystko ustało jak wrócą do domu

Ja właśnie umówiłam się z dwoma hotelami dla kotów na wizytę. Zamierzamy lecieć do Pl w listopadzie i chcę sprawdzić warunki jakie w nich panują,ale już dzisiaj mi się serce kraja. Rok temu zostawiliśmy ją na tydzień to wróciła taka znerwicowana i wystraszona,że przepłakałam 2 dni... :-( a nie mam nikogo kto by się nią zaopiekował + ona bardzo się boi obcych ludzi... już mnie to dołuje :-(

DZIEN DOBRY...
Oli milej wycieczki pakownia itd...
Co do dziecaiczkow nie wypowiadam sie bo nie mam poki co innych poza tym w brzuszku...
Devi mam tak czesto dziwne wiem ale ponoc normlane;-)
Agula przykro mi ze masz takie jazdy... neipewnosc najgorsza rzcza..;/3 mam kciuki zeby wsio sie dobrze ulozylo...
Flower macica ma czas na zmniejszenie do 6 tyg mam kolezanki ktre pociazy wygladaly dalej jak w ciazy i takie ktore brzuch wciagla po porodzie c kobieta to inaczej nie ma co sie zamartwiac na zapas;-)ciesze sie ze samopoczucie u Ciebie lepsze a juz nie odpisalam bo sie wylaczylam stres nie wiem czemu jest we ...
Lana ja mialam moskitiere w wozku sa ogolnie tanie do dokupienia, a w oknach tez mam i komara poki co nie uraczylam na szczescie mucha wleci ale prze zdzrwi wejsciowe to zaraz ja zabijam....
Nadzieja zycze lepszego samopoczucia ale wiem co czujesz mam od rana taki bol brzucha na dole i pachwin ze masakra w nocy kilka skurczy i duzo dzis sluzu takiego ani zoltego ani zielonego nie wiem czy cos sie zacznie w koncu bo tez podle sie czuje fizycznie bo psychicznie ok;-)
Nadziejka milego wypoczynku;-)
Taycia ja wygotowywalam butelki.....
Akutan bez sesnu babka jakas beznadziejna zawsze jak cos zamawiam u kogos patrze cz ma negatywy i to w 90% zawaza na decyzji zakupu danej osoby...i poki co nie zawiodl zaden....
czesc Pflaume;-)
Malgosia pralam w loveli plukalam raz pozniej zmieniam na normlany proszek i w 40 stopniach...

Devi no fizycznie nie najlepiej w glowie mi sie jakos tak dziwnie robi dol brzsucha boli od rana i pachwiny targaja chodze jak kaczka w nocy kilka skurczy i mialam dzis dziwy sluz i duzo czekam co dalej bedzie jakod na zoladku mi tez nie tak eh nie wiem czy to ta poogda czy cos zaczyna sie dziac...???
psychicznie ok;-) a Ty ???

ja tylko na chwilke, maz juz do nas jedzie :-)
musze troche ogarnac mieszkanko
moze pranie wstawie
co do pranie- pralam w lovelli, temp- patrzylam na metki, niektore ciuszki byly do prania na 30stopni
lece papa

reklama
saga - ja myślę że u Ciebie to może być dziś lub jutro. weź sobie może ciepłą kąpiel to Cię jakoś odpręży troszkę (a jeżeli to JUŻ to przyśpieszy rozwój sytuacji)

ja obserwując syt u mojej siostry z pokarmem zaczełam podpijać herbatkę laktacyjną hippa na przemian z bawarką, inką i rooibosem (zależnie na które mam ochotę). chyba już najwyższy czas też się pzrepakować - muszę to zrobić w weekend ale może z tymi wynikami nie każą mi zostać w szpitalu jeszcze...

Igasia chyba jednak zaczynała poród wtedy bo się nie odzywa w ogóle...

Do góry