reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Ja też nie chcę kupować sterylizatora,bo nie zamierzam karmić butelką,więc pewnie ją wygotuję tak jak mi radziłyście :-) dziękuję :-D

reklama
mal-gosia- ja tez praleam w tym persilu, 40 stopni podwójne płukanie

Dziewczyny, dziś z rana zauważyłam że po nocy mam spuchnięte wenetrzne części brodawek...dziwnie to wygladało choc po chwili zeszło. Spotkala sie ktoras z czyms takim??

akutan a myslalam ze tylko ja mam takiego lenia :) Teraz mama bedzie gotowac, a mezus musi sam o siebie zadbac :)

tycia ja tez nie kupuje sterylizatora bo szkoda miejsca i kasy, a nie wiadomo czy bede butelki uzywac (wolalabym nie). Nasze mamy wygotowywaly i bylo ok wiec tez tak zamierzam robic :)

Witam sie i ja :-)
Nudno, szaro, buro i ogólnie do d..py :-( ale w sierpniu maja wrocic upaly ;-)
devi, ja czegos takiego nie zauwazylam, ale to moze tylko dlatego, ze biorac poranny prysznic unikam kierwania wzroku na moje mankamenty :-D a jest ich coraz wiecej..
mal-gosia ja pralam w tym persilu, co dziewczyny i tylko takie spiochy uzywane wypralam w 60 stopniach, reszta w 40 i podwojne płukanie.
dominic jak Dominis zacznie jesc wiecej to i szybciej bedzie przybieral, poczekaj tylko jak sobie troszke wiecej zoladek rozciagnie :-)
A wiecie, ze zołądek noworodka ma pojemnosc 5ml ?? :szok: to tyle co łyzeczka od herbaty.

Witam się z WAMI!!
Dawno mnie tu nie było i napewno nie nadrobie zaległosci ale pewnie też mało kto zauwazył ,że mnie tu nie ma!!
Brak czasu na kompa i neta, remont w domu, złe samopoczucie i nastrój do bani-deprecha mnie dopadła!!
Zdrówko też nie za dobrze, przepływy bez poprawy, cukier skacze i ciśnienie też zaczeło, coraz częściej brzuch się napina a w srode na ktg wyszły skurcze i cały dzień przeleżałam bo nie miałam siły sie ruszać ale w czwartek przeszło! Tydzien temu miałam wizyte kontrolna u ordynatora, któy stwierdził, że ciąża z górki (był 34t+5d), mały żadnych cech cukrzycowych nie odziedziczył i rozwija sie ok -waga 2182g! Za to mamuska zaczeła chudnąc już 1,5kg mniej mam! Stwierdził, że najlepiej by było jakbym urodziła przed terminem ze wzg na to ze pierwszy poród miałam poprzez vacum i może mam cos nie tak z budowa czego oni nie są w stanie sprawdzić ani rozponac.Jednak to wcale nie wskazuje na cesarke za która on nie jest wiec raczej poród wywoływany!! no i stres od tygodnia u mnie na maksa! Ale decyzje poztsawił dla lekarza prowadxacego a z tym widze sie dopiero 29.07 wiec tydzien niepewnosci jeszcze a jak mi nie powie konkretnie co i jak z tym moim porodem to go chyba rozniose w gabonecie bo mam juz dość tej niepewnosci i ich gadania ogródkami od 20.06 samo zbywanie człowieka zero konkretów!!!!!!!!!!!!!!wrrrrrrrrrrr..... dobija mnie ta sytuacja!!

Dziewczyną które już sie cieszą swoimi maluszkami i mają je przy swoich serduszkach Wielkie Gratulacjie i niech rosną zdrowo!!! powodzenia!!
pozdrawiam wszystkie

reklama
agu_la wszystko będzie dobrze, juz jesteś na końcówce ciąży, dziecko ma bezpieczną wagę. Wytrzymaj jeszcze trochę a z maluszkiem na rękach na pewno świat nabierze kolorów. Trzymam kciuki za kolejne badania i żeby wizyta 29-go była satysfakcjonująca !!!

Do góry