reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Dzieki sagaa, mialam kiedys okres, ze opryszczke mialam non stop przez rok :baffled: i nigdy niz mi sie nie przenioslo a teraz oczywiscie sie sram, ze jak jestem 3 tygodnie przed data porodu to mi sie przeniesie :-(

edit.
sagaa, myc samochod??? Szalona, ty naprawde chcesz juz urodzic :-D jak nie urodzisz, to daj znac, na jutro podstawie Ci moj :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry Kochane moje:)

Saga Słońce dzięki za troskę, jestem jestem tylko ciągle coś do załatwienia i jak już dotrę do kompa i Was nadrobię to siły nie mam pisać:tak:paciorkowca odebrałam, nie ma, to już był ostatni wynik, więc jestem gotowa i już bym chciała bardzo urodzić, bo stopy mam jak balony a spojenie łonowe to mnie tak nawala, że :wściekła/y: samochód umyłam przedwczoraj, nie pomogło:-D

A dzisiaj trzymam kciuki za Ewę i Gabiczek, oby wszystko było dobrze:tak:
AAA jak byłam na porodówce to w pomieszczeniu gdzie jest miejsce do spacerowania położne mają kompa, więc jak się uda to wam zafunduję newsy z porodówki na żywo:szok::-D

sagaa ja swój też przywiozę:-D a potem z Malgoo odbierzemy poród i nie będziesz się czuć samotna:)

Malgoo to uważaj ,żeby jej nie przenieść i smaruj jakąś maścią..

a ja sama w domu, moja Julka u dziadków a synek niespodziewanie trafił na jedną noc do kolegi, taka cisza, nie ma co robić aż mężuś sie dzisiaj zmartwił rano i kilka razy pytał co ja dzisiaj będe robić:szok:

za oknem śliczna pogoda, pewnie będzie grzać dzisiaj

możecie z sagą wpaść do mnie posprzątać po sierściuchu :-D. Jedna zabije nudę druga może urodzi. A ja się poplażuję :-p

wiecie co dziewczyny
jak my wytrzymamy bez BB na porodówce wogóle w trakcie całego pobytu w szpitalu?????
ja już się martwię :eek:... ach te uzależnienia i jeszcze coca-cola oj ciężki ból będzie

ja chyba zabieram lapka ze sobą, b o jak ja was nadrobię po powrocie? :baffled:

Noc jak zwykle nieprzespana w calosci ale pierwsza polowa nawet nie byla najgorsza i tak do 4 nad ranem to sie moze tylko z 4 razy obudzilam, co jest super duper! Od 4 kon zaczal rzec i byla kupa. Wkurzyl mnie ale z drugiej strony szkoda mi biedaka zamknietego w tej szopie w malym ogrodku. Moze powinnam to gdzies zglosic?

A i mam pytanie; wyskoczyla mi opryszczka na ustach :wściekła/y: Wiem, ze to niebezpieczne w ciazy, mam czekac az zejdzie, czy zatryniac do lekarza?? Miala moze to ktoras z was dziewczynki?

Malgo może on na chwilę tam tylko :confused:. A może ktoś zgłosi , że u mnie kundel cały dzień na balkonie i centrum do spraw zwierząt go zabierze :sorry2:?? Hm to jest myśl.
A co do opryszczki, to jak nie przeniesiesz to luzik, więc żadnych lodów i osobny ręcznik. Jakiś specyfik i plasterki .... i będzie git

Flower - gratki ciociu

dobry.

I co ja będę robić przez pół dnia bez Bishopki? :-D

Przyrzekam, ta baba (opiekunka) mnie wykoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooończy. Ciśnienie mi mega właśnie skoczyło. Nawet nie podłączam ciśnieniomierza, bo kolejny zepsuję :-D

Oj nie nadrobię Was..
Flower, pogratuluj siostrze:-)
Moje dziecko miało kleszcza i po wezwaniu lekarza dostała antybiotyk na 4 tygodnie...nie wiem jak my to przetrwamy,a raczej jej brzuszek..
Oli, a Ty już spakowana?Bo ja dni odliczam do piątku;-) Można Cię jakoś w weekend odwiedzić?
A mi już lepiej, wyprawkę zaczęłam kompletować kilka dni temu, a zostało mi już tylko trochę rzeczy do zakupu, ogólnie nie ma tragedii;-)
Wózek kupię jak dostane becikowe, właśnie nie wiecie ile się czeka na wypłatę?

reklama
szuszu ja słyszałam ,że jak złożysz do 10 dnia miesiąca to dostaniesz becikowe do końca tego miesiąca a jak po 10 to do końca następnego miesiąca.

mucha jesteś pewna,że pesel potrzebny a nie tylko akt urodzenia???

ze str becikowe.com

Do wniosku o becikowe dołączamy następujące dokumenty:
dokument stwierdzający tożsamość osoby ubiegającej się o becikowe
skrócony odpis aktu urodzenia dziecka lub inny dokument urzędowy potwierdzający datę urodzenia dziecka;
pisemne oświadczenie, że na dziecko nie zostało wcześniej pobrane becikowe np. przez drugiego z rodziców).
zaświadczenie lekarskie o opiece medycznej od 10 tygodnia ciąży

Do góry