reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

z tymi sms-ami to pomyślałam, że głowy do tego mogę nie mieć do kogo wysłałam a do kogo nie. do najważniejszych z ważnych zadzwonię reszta smsy i wyłącze komórkę na dwa dni :-p

reklama
Agula dobrze a co;-) a jaka tresc sobie wpisalas???
w ogole chciala poczytac o porodach majowek i reszty bo czerwcowki juz opanowalam i nie wiem gdzie przeniesli ich fora bo na przyszlych mamach juz ich nie ma;/

a ja mam tylko takie myśli że jak wrócimy z maluszkiem do domu to nie chce nikogo widzieć z rodziny, gości i tak co najmniej kilka dni, tylko mąż i dzieci, bardzo bym chciała żebyśmy się nacieszyli maleństwem i sobą i żeby było ciepło i intymnie tylko nasze gniazdzko, już myśle jak to rodzinie oświadczyć żeby sie nie zlecieli muchy

Lana- a te becikowe to nadal obowiązują, czy każda kobieta po porodzie dostaje? podpowiedz jakie dokumenty potrzebne będą

Hej!

Maggie, nie jesteś sama z mega opuchliznami. U mnie przede wszystkim nogi - balony, mega cellulit na udach, w ogóle strasznie grube, twarde, bolą. Przez noc trochę mi schodzi, ale w stopy i bolą jak cholera, że nie mogę stanąć na nich. Lepiej jest jak wieczorem wymoczę w specjalnej soli. Polecam rossmanowską, taką cytrynową.:tak:

A ja mam trochę schizę, bo mała jakoś ostatnio mniej intensywnej się rusza:baffled: I nie wiem, czy coś nie tak, czy po prostu ma mało miejsca, bo brzucha to jakoś ogromnego nie mam:baffled: I nie wiem:-(

Saaga, pewnie przeniesione do działu Dzieci urodzone w maju 2011 czy jakoś tak. To niżej chyba trza szukać.

Dobry. Mucha wylądowała w wariatkowie. Termin porodu przenosi na za rok :-D.

od końca?
cokies, mi moja mama zapewniła 'schron' po porodzie zadzwoniła do całej rodziny i powiedziała że mają się wypchać na miesiąc. Dać mi święty spokój i jak się ogarnę, to dam znać że jestem gotowa do spotkań :-D.
saga, one na pewno zostały przeniesione do 'dzieci urodzone w ...'
maggie, współczuje puchnięcia, to wspominam najgorzej:-D
LANA, a z tym becikowym to nie są jakieś jazdy że trzeba mieć pesel dziecka żeby złożyć papiery? Bo coś kojarzę, że czekałam na pesel i jak dostałam to poszłam dopiero do ośrodka.

I byłam taka mądra że od końca, więcej nie pamiętam :-D.

prcowalam w GOPSIE9gminny osrodek pomocy spolecznej) do becikowego potrzebny jest pesel ale wniosek mozna zlozyc a jak sie dostanie pesel to sie dzwonilo i podawalo albo przynosilo bynajmniej u nas, obowiazuje kazdego 1000 zl <jeszcze> a dodakowy 1000 przysluguje rodzinom w ktorej dochod nie przekracza 504 zl na osobe ...wiem ze beda zmieniac znowu cos, ale dokladnie nie wiem kiedy poki co jest caly czas tak jak pisze i trzeba miec zaswiadczenie z MOPS GOPS ktore musi wypisac lekarz do becikowego i to sie sklada z wnioskiem, a do zlozenia wniosku i zaswiadcznia potrzebny jest akt urodzenia i dowody matki i ojca dziecka to wsio...
dzieki dziolszki za odpowiedz;-)

Cześć kobietki!
Tak jak Lana bałam się tu zajrzeć i przeczytać, że kolejne wcześniaczki na świecie są...oby już reszta po 37tyg. się rodziła, nie inaczej.

Jeszcze do niedzieli się oszczędzam, a od poniedziałku szaleję, żeby poród wywołać...choć powiem Wam, że łatwo się to planuje, ciekawe jak będzie z realizacją...

Lana też sobie czasem myślę, co będzie jak mi wody odejdą gdzieś w centrum handlowym :szok: ale się chyba wtedy będę tym martwić...nie ma co na zapas się wkręcać.

Agulalula co tam naskrobałaś w swoim smsie? Podziel się ;-)

Maggie, Sagaa współczuję tego puchnięcia. Mi trochę stopy puchną od niedzieli, ale nie za mocno, przynajmniej nie bolą na razie...

Asiacur to może tak się dziać, że ma coraz mniej miejsca i dlatego mniej się rusza. Może zjedz trochę słodkiego i poobserwuj co się będzie działo.

W niedzielę zwieźliśmy z M. dwa kartony i dwa wielkie wory ciuchów dla małego od mojej siostry i od poniedziałku nic nie robię tylko piorę....nie mam pojęcia kiedy ja go zdążę w to wszystko ubrać ;-) Chyba po porodzie nie będę musiała prać :-D Eh, nie mogę się już doczekać chwili kiedy będę go w to wszystko ubierać :-)

Taycia mąż już wrócił do Ciebie?

A co słychać u Szuszu?

Saga wpisałam taki stantard - "na świat przyszła oczekiwana przez długie tygodnie Agatka, jest oczywiście najpiekniejsza na świecie , jej pierwsze wymiary to ..."
dziś robię porządek z moimi ciuchami w szafie - i znalazłam sobię koszulkę do porodu - koszulkę kiedyś dostałam od mojej przyjaciółki - na niej widnieje napis "jestem dziewicą" i małymi literkami podpisane "ale ta koszulka jest już stara". Myślicie że zrobię furorę na sali porodowej w szpitalu ? :-D

reklama
Saaga- trudno tak samemu- rozumiem cię. Już niedługo nie będzie mowy o samotności:d jak nasze Wiktorki się urodzą.
Agulaula-koszulka rozwali pół oddziału:D hehe- przynajmniej rozbawisz towarzystwo, które zapewne jest mega zestresowane tam
Dziewczyny
realmad2.gif
chyba wróciły mi mdłości poranne- od wczoraj wymiotuję... oby to tylko chwilowe. Jezu ja tyle się męczyłam na początku do 4,5 miesiąca i znowu muszę to przechodzić! RATUNKU. Na pewno nie zatrułam się niczym... bo bym się inaczej czuła.

Do góry