reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Hejka !!!
Łukaszek zasnął, więc mam czas dla Was. Gabiszonek się bawi a reszta nie ucieknie.

Domicela
ja też daję Łukaszkowi nutramigen, tyle, że ze dwa razy dziennie po 60ml. Tak leczniczo. Młodego coś sypało, brzuch bolał i kupki zielonkawe były a teraz jakby wszystko wróciło do normy.
Z początku pluł tym, potem ładnie pił a później znowu przez trzy dni zastój a teraz ładnie pije. Dziecko musi się poprostu przyzwyczaić do nowego smaku, to tak jak z wprowadzaniem nowego jedzenia. A że cholerstwo jest niedobre to fakt.

reklama
Majka tez udaje że śpi
Dziewczyny czy alergia po szpinaku może się objawiać krostaki przu usteczkach i na szyjce za uszkami ???

gaga chyba musisz poczekać na żużaczka, ja tam tylko wiem jak wygląda wysypka uczuleniowa u Roksi, ale przede wszystkim to odstaw zielsko i zobacz czy zniknie, mogę ci tylko poradzić że jak raz dziennie np. wieczorem po kąpieli przemyjesz buzie i te krostki wodą z KMnO4 / aby tylko lekko różowy/ to szybko schodzą te krostki

Pamiętam jak pierwszy raz miałam dać małej Nutramigen i spróbowałam go to bleeeeeeeeeee i stwierdziłam że dam jej moje zamrożone mleczko, więc odmroziłam i spróbowałam i mało się nie porzygałam bllleeee i fuj fuj normalnie miałam cofke, stweirdziłam że są jednak rzeczy gorsze od Nutramigenu : :laugh:

spróbuje z nadmanganianem jak jej nie znikną do wieczora krostki, a dziś dostanie dynię sprawdzoną i juz

Gaga Wysypka wokól ust może być od śliny, jeżeli dziecko się bardzo ślini.
Na szyjce mogą być też potówki.
A za uszkami raczej to objaw alergii. Jeżeli jest dodatkowo wysuszona skóra to na 100% objaw alergii.
Odstaw szpinak, podawaj srawdzone rzeczy a za jakiś czas ponownie spróbuj.
Nie koniecznie może być to coś co zjadła np. wczoraj. Alergia może się ujawnić dopiero po dłuższym działaniu alergenu.
Resztę pewnie dopowie żużaczek.

Witam w południe :laugh:
Gaga - gratulujemy przespanych nocek.

Goga ja nie wiem ale u mnie konieczność posiadania wanny jest strasznie "silna", to samo moi rodzice. Planują remont łazienki i z jednej strony chcieliby brodzik ale z drugiej strony ta wanna - no właśnie. Cały czas się wahają i nie wiedzą co robić. Ale też nie ma sensu inwestować w mieszkanie jeżeli nie jest docelowe. poza tym awarie wodne są raczej nieczęsto się zdarzają więc nie ma co przesadzać.

A moje dziecie obudziło się ok 6 rano !!!! Strasznie wcześnie ale też o 22 już spała co się jej bardzo dawno nie zdarzyło. Szczęśliwie po pół godzinnym ssaniu piersi usnęła a ja oczywiście razem z nią. Ale spała tylko do 9. Teraz padła.
Ostatnio nie kładę jej spać jak widzę pierwsze oznaki zmęczenia bo jest tylko krzyk. Przetrzymuję ją maksymalnie i do łóżka. Zasypia w ciągu 3-5 minut bez problemu. Wiąże się to co prawda z marudzeniem, ale krzyki przez pół godziny i wiszenie nad łóżkiem też nie należą do przyjemności :p.  
A dzisiejsza noc tylko umocniła mnie w przekonaniu, że przeprowadzka do drugiego pokoju była słuszna. W nocy mój men siedział w necie i ok 2 usłyszał że mała nie śpi. Poszedł do niej a ona bawiła się smoczkiem. Dał jej go do budzi a ona zasnęła. Ja nic nie słyszałam (tzn. nie obudziłam się) i gdyby mąż spał też pewnie nie obudził się a Marysia pewnie sama by usnęła jakby nikt się nią nie zainteresował. Już tak było jak mówiłam do siebie że już wstaję i zasypiałam a jak budziłam się i szłam do małej to ona spała. Jakbym spała obok niej to pewnie brałabym ją do karmienia :p.

Ale się rozpisałam.

Dziewczyny szukam spacerówki. Przewertowałam różne sklepy internetowe i znalazłam Graco Ultima Plus. Wyobrażcie sobie różnica cen to 150zł ! Calineczka jest najtańsza 429 zł, a Swiat dziecka prawie 600! Może Wy znacie jeszcze jakieś sklepy internetowe? Z góry dziękuję :)

Cześć Dziewczyny.

My po wizycie u neurologa. Ale na szczęście wszystko dobrze, najgorzej wkurzają mnie te kolejki u lekarzy i nikt Cię nie wpuści mimo że widzą że Ty z dzieckiem małym. Normalnie koszmar.

A ja jakaś chora jestem, nie wiem co jest. Mam straszny katar i boli mnie głowa.
A co do wanny to ja też bez niej żyć nie potrafię.

Moje Julka miała suchą skórę i wysypki nie było widac tylko czuć pod palcami taki grysik na ramionkach i na nóżkach na udach.Także jedziemy na nutramigenie ale dopiero jedna miarka i mieszam z bebilonem.zobaczymy czy będzie poprawa i nie sądze żeby to było po słoiczkach bo to pojawiło się juz wcześniej.
Słowiczek w końcu się przelogowałam na Windowsa i moje gg 4781184 zazwyczaj używam susła a tam nie ma gadu tylko kadu i musze go rozgryźć.

reklama
I powiem Wam dziewczyny ,że moja Julka się wypasła na tych słoiczkach , była taka magiczna data - 5 miesięcy i jak zaczęla jeść fiu fiu , przestała dbać o linię

Do góry