reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Cześć Dziewczyny.
Ja jestem z Wami cały czas, tylko niestety siadł nam net i dzisiaj jakoś mąż mi podłączył, żebym mogła zobaczyć o u Was i pewnie jutro znowu mnienie będzie.

My dzisiaj byliśmy na morfologii  i z Anią byłam u lekarza, bo coś pokasłuje strasznie brzydko, ale wszytsko oki. A jutro jeszcze czeka nas wizyta u neurologa. Mam nadzieje, ze bedzie dobrze.
Gaga, jak tam waga Majeczki?? My zawsze byłyśmy najmniejsze. A tu dzisiaj się okazało, że Ala waży 6600. Więc chyba przegoniła Majcie. Ania waży 5850. Trzyma dziewczyna linię:)
Ja spadam spać, bo dziewczyny nam dały straszny wycisk dzisiaj w nocy. Budziły się co 10-20 minut i płacz. I tak chodziłam w tą i spowrotem i dzisiaj jestem ledwo żywa. A kawy nigdy nie lubiłam i nie lubię dalej.

Spokojnej nocki:)

reklama
Hej my dzisiaj byliśmy na szczepieniu i Jula super zniosła , okazało się ,ze nawet dobrze waży - 7590 a ja sie tak martwiłam.No ale i tak mam problem DZIEWCZYNY HELP
Okazało się ,ze Julka chyba ma alergię na mleko i ma dostawać Nutramigen , ato jest świństwo. Jak wróciliśmy ze szczepienia to była taka głodna ,ze się rzuciła na butle w której był Nutramigen no i trochę wypiła . Ale jak się zorientowała ,ze to nie jej mleczko to nie chciała pić , pomieszałam jej z Bebilonem ale też nie, tego smaku nie idzie zabić - czy jest coś innego co można dać dziecku niż Nutramigen ?

no to łądnie pogoniła Ala, Majcia ostatnio ważyła 6500 idziemy w czwartek na szczepienie to ją zważą i po cichu licze na 7kg ;D no zobaczymy,
agata co do kawy bezkofeinowej to jest bardzo niezdrowa, przez jeden z procesów przy jej przygotowywaniu, zdrowsza jest (o ile tak można powiedzieć) zwykłą kawa albo zbożowa
Goga bez wody to jak bez ręki, tragedia
idę kimac, małą ozywiście nie śpi tylo gada z ojcem :)

Justyna, dobrze, że Tobie nic się nie stało. Brrr. Jak uslyszałam o tym wypadku, pomyślałam, że mamy jedną Ślązaczkę na forum...
Domicela, ja mieszałam dwa miesiące chyba nutramigen z bebilonem. najpierw 4 miarki bebilonu i 2 nutramigenu, potem pół na pół, na koniec już 5 nutramigenów i 1 bebilon. Jest jeszcze bebilon pepti, ale nie wiem, czy można go stosować wymiennie z nutramigenem.
A Maras waży ok. 9500 g. Bylam dziś w pracy i jedna z koleżanek mówiła, że jej dwuletnia córka waży 10,5 kg. Drobna różnica, co nie?  ;D Znalazłam też dziś w szafie pampersy, które mi zostały jak odzwyczaiłam Michała sikania w pieluchę (miał dwa lata i cztery miesiące) - i na Marasa są na styk. I jak tu nosić tego kloca? Na szczęście on lubi się turlać. A dziś jak posadziłam go na kolanach i zaczęłam hopsasać, to on mi zaczął PROSTOWAĆ NOGI I PRÓBOWAĆ WSTAWAĆ. Szalone to moje chłopisko. Coś mi się zdaje, że tak jak Michał ominie etap raczkowania.

Anikawi co za preferencje ma twoja córka dla mnie to sorry ale ŚCIERWO - w smaku słone i trochę gorzkie ale pediatra powiedziała że dzieci to lubią ....

Lecę spać

Gaga - to już nie wiem która kawa lepsza???

U nas 7 kg na pewno nie ma. Przez próby wprowadzania nowego jedzonka  :p.

Co do wody to za dwanych czasów normą był brak wody , np w wigilię :o. Jak urządzaliśmy mieszkanie to wiedziałam że musi być wanna bo jeżeli braki wody były zapowiedziane to w wannie gromadziło się wodę.

mąż wygania mnie od komputera  >:D
Dobranoc  :-*

Domicela - nutramigen wprowadziliśmy, bo przy zmianie bebilonu 1 na 2 Marek zaczął ulewać strasznie i sypnęło go na szyi, a do tego doszły zieloniaste kupy (jak posiekana trawa). Jak pomieszaliśmy bebilon z nutramigenem, to przestał ulewać. Potem złagodniała wysypka. A jak dostał sam nutramigen, to zrobił żółtą kupę - pierwszą od chyba półtora miesiąca.
Anika - nasza rodzinna właśnie mówiła, że jak się dzieci przyzwyczają do nutramigenu, to niczego innego nie chcą pić, tylko kochaja swoje mleczko ;D
Agata - u nas wody nie ma gdzie gromadzić, bo wanny niet, a brodzik malutki. Pomijając to, że wanny nie byłoby gdzie wstawić, to i mieszkanie nie nasze, tylko uniwersyteckie, więc nie będę tu nic zmieniać, poczekam na swoje. Ale za wanną tęsknię.
Dobrej nocki. Uciekam i ja...

reklama
witam z ranka i muszę pochwalić moją córeczkę, od kilku nocy je o 23 a potem koło 4 i 7 ;D WYSYPIAM SIę, jeszcze żeby zasypiałą trochę wcześniej, ale spoko, my i tak chodzimy spać koło 23 więc małą przynajmniej dłużej rano śpi, teraz jeszcze kima ;)

Do góry