reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Hejka !!!
Łukaszek zasnął, więc mam czas dla Was. Gabiszonek się bawi a reszta nie ucieknie.

Domicela
ja też daję Łukaszkowi nutramigen, tyle, że ze dwa razy dziennie po 60ml. Tak leczniczo. Młodego coś sypało, brzuch bolał i kupki zielonkawe były a teraz jakby wszystko wróciło do normy.
Z początku pluł tym, potem ładnie pił a później znowu przez trzy dni zastój a teraz ładnie pije. Dziecko musi się poprostu przyzwyczaić do nowego smaku, to tak jak z wprowadzaniem nowego jedzenia. A że cholerstwo jest niedobre to fakt.

reklama
Majka tez udaje że śpi
Dziewczyny czy alergia po szpinaku może się objawiać krostaki przu usteczkach i na szyjce za uszkami ???

gaga chyba musisz poczekać na żużaczka, ja tam tylko wiem jak wygląda wysypka uczuleniowa u Roksi, ale przede wszystkim to odstaw zielsko i zobacz czy zniknie, mogę ci tylko poradzić że jak raz dziennie np. wieczorem po kąpieli przemyjesz buzie i te krostki wodą z KMnO4 / aby tylko lekko różowy/ to szybko schodzą te krostki

Pamiętam jak pierwszy raz miałam dać małej Nutramigen i spróbowałam go to bleeeeeeeeeee i stwierdziłam że dam jej moje zamrożone mleczko, więc odmroziłam i spróbowałam i mało się nie porzygałam bllleeee i fuj fuj normalnie miałam cofke, stweirdziłam że są jednak rzeczy gorsze od Nutramigenu : :laugh:

spróbuje z nadmanganianem jak jej nie znikną do wieczora krostki, a dziś dostanie dynię sprawdzoną i juz

Gaga Wysypka wokól ust może być od śliny, jeżeli dziecko się bardzo ślini.
Na szyjce mogą być też potówki.
A za uszkami raczej to objaw alergii. Jeżeli jest dodatkowo wysuszona skóra to na 100% objaw alergii.
Odstaw szpinak, podawaj srawdzone rzeczy a za jakiś czas ponownie spróbuj.
Nie koniecznie może być to coś co zjadła np. wczoraj. Alergia może się ujawnić dopiero po dłuższym działaniu alergenu.
Resztę pewnie dopowie żużaczek.

Witam w południe :laugh:
Gaga - gratulujemy przespanych nocek.

Goga ja nie wiem ale u mnie konieczność posiadania wanny jest strasznie "silna", to samo moi rodzice. Planują remont łazienki i z jednej strony chcieliby brodzik ale z drugiej strony ta wanna - no właśnie. Cały czas się wahają i nie wiedzą co robić. Ale też nie ma sensu inwestować w mieszkanie jeżeli nie jest docelowe. poza tym awarie wodne są raczej nieczęsto się zdarzają więc nie ma co przesadzać.

A moje dziecie obudziło się ok 6 rano !!!! Strasznie wcześnie ale też o 22 już spała co się jej bardzo dawno nie zdarzyło. Szczęśliwie po pół godzinnym ssaniu piersi usnęła a ja oczywiście razem z nią. Ale spała tylko do 9. Teraz padła.
Ostatnio nie kładę jej spać jak widzę pierwsze oznaki zmęczenia bo jest tylko krzyk. Przetrzymuję ją maksymalnie i do łóżka. Zasypia w ciągu 3-5 minut bez problemu. Wiąże się to co prawda z marudzeniem, ale krzyki przez pół godziny i wiszenie nad łóżkiem też nie należą do przyjemności :p.  
A dzisiejsza noc tylko umocniła mnie w przekonaniu, że przeprowadzka do drugiego pokoju była słuszna. W nocy mój men siedział w necie i ok 2 usłyszał że mała nie śpi. Poszedł do niej a ona bawiła się smoczkiem. Dał jej go do budzi a ona zasnęła. Ja nic nie słyszałam (tzn. nie obudziłam się) i gdyby mąż spał też pewnie nie obudził się a Marysia pewnie sama by usnęła jakby nikt się nią nie zainteresował. Już tak było jak mówiłam do siebie że już wstaję i zasypiałam a jak budziłam się i szłam do małej to ona spała. Jakbym spała obok niej to pewnie brałabym ją do karmienia :p.

Ale się rozpisałam.

Dziewczyny szukam spacerówki. Przewertowałam różne sklepy internetowe i znalazłam Graco Ultima Plus. Wyobrażcie sobie różnica cen to 150zł ! Calineczka jest najtańsza 429 zł, a Swiat dziecka prawie 600! Może Wy znacie jeszcze jakieś sklepy internetowe? Z góry dziękuję :)

Cześć Dziewczyny.

My po wizycie u neurologa. Ale na szczęście wszystko dobrze, najgorzej wkurzają mnie te kolejki u lekarzy i nikt Cię nie wpuści mimo że widzą że Ty z dzieckiem małym. Normalnie koszmar.

A ja jakaś chora jestem, nie wiem co jest. Mam straszny katar i boli mnie głowa.
A co do wanny to ja też bez niej żyć nie potrafię.

Moje Julka miała suchą skórę i wysypki nie było widac tylko czuć pod palcami taki grysik na ramionkach i na nóżkach na udach.Także jedziemy na nutramigenie ale dopiero jedna miarka i mieszam z bebilonem.zobaczymy czy będzie poprawa i nie sądze żeby to było po słoiczkach bo to pojawiło się juz wcześniej.
Słowiczek w końcu się przelogowałam na Windowsa i moje gg 4781184 zazwyczaj używam susła a tam nie ma gadu tylko kadu i musze go rozgryźć.

reklama
I powiem Wam dziewczyny ,że moja Julka się wypasła na tych słoiczkach , była taka magiczna data - 5 miesięcy i jak zaczęla jeść fiu fiu , przestała dbać o linię

Do góry