reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

ja jak na razie do lekarza z Hanka sie nie wybieram, choc dzis wieczorem byl moment ze spanikowalam, bo plakala ze ja boli zab i ucho:dry:

w kazdym razie mysle, tzn mam nadzieje ze to od gradla i kataru

ma masakryczny katar i tez jest problem ze smarkaniem, tzn kiedy chce to super smarka nos, a jak ma focha to mowi ze nie ma sily i koniec:no:

nafaszerowalam ja lekami i zasnela

a mnie gardlo boli straszliwie

gaga gratuluje jazd, super ze ci sie podoba

trzymam kciuki za zuzaczka:blink:

reklama
hej !!!
my pojechaliśmy do Brennej i wróciliśmy !!! śnieg walił non stop zaspy po pachy wiec średnio byłoby spacerować z wózkiem ! co innego z samą Liwią ! woleliśmy wrócić niż siedzieć w pokoju ! szkoda bo znajomi zostali i super młody uczył sie jeździć na nartach itd zjedliśmy obiad z nimi posiedzieliśmy i wróciliśmy do domku ! wczoraj byliśmy w jaskini solnej z dziewczynami a dziś Liwcia miała pierwszą jazde na łyżwach na początku podobało sie potem histeria ze nie umie sie utrzymać my z Pawłem tez do wytwornych łyżwarzy nie należymy wiec wizja gleby całą trójką była ale udało sie jakoś nie narobić obiachu :-D dalismy jej po 20 min spokój i w szatni Liwia stwierdziła że ja tu mam czekać a ona jeszcze raz idzie z tatą :szok: koza !

u nas ferie super śnieg, nie za duży mróz a my w domu siedzimy

a czemu w domu Majutek gorączkuje ???

Liwuś dalej w domu ! w przedszkolu tak hyrlają podobno, wiec nie poszła bo Lenka ma szczepienie a poza tym zaraz po antybiotyku taka wyjałowiona jak pójdzie to zaś jakieś dziadostwo przywlecze !!!!

a u nas 2 tyg chodzenia do przedszkola i jakis gil sie zaczyna pojawiac....!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no: ochoooo i slysze ze zaczyna pokaslywac przez sen:no::crazy:
ja jestem dziś tak padnięta, że lecę się kąpac i wskakuje do łóżeczka

bibi dietka dla Ciebie

Dzień 1:

Śniadanie: grejpfrut lub jabłko, jedna grzanka, szklanka czarnej kawy.

Obiad: dwie łyżki tuńczyka lub innej chudej ryby, jedna grzanka, szklanka czarnej kawy.

Kolacja: plaster chudego, gotowanego mięsa, filiżanka warzyw gotowanych na parze (buraczki, marchewki, selery).

Dzień 2:

Śniadanie: jajko na twardo, jedna grzanka, pół banana, szklanka czarnej kawy.

Obiad: pół filiżanki chudego twarożku z pięcioma krakersami, szklanka czarnej kawy.

Kolacja: dwie parówki, dwie marchewki uduszone na parze.

Dzień 3:

Śniadanie: cienki plasterek żółtego sera, pięć krakersów, małe jabłko, szklanka czarnej kawy.

Obiad: jajko na twardo, jedna grzanka, szklanka czarnej kawy.

Kolacja: dwie łyżki tuńczyka lub innej chudej ryby morskiej, pół
filiżanki gotowanych na parze buraczków, jedna filiżanka kalafiora.

A teraz najważniejsze: przed każdym posiłkiem należy wypić dwie
szklanki przegotowanej wody. To konieczne. Niezbędne jest również
przestrzeganie ścisłej diety- absolutnie żadnych zmian. Działa tu
współzależność chemiczna składników. Nie wolno używać cukru ani soli,
nawet śladowo. Dieta jest rygorystyczna , ale- do wykonania.

To tylko trzy dni! Kto przez trzy dni nie potrafi wyrzec się tego czy owego, aby zrzucić 5 kg?

Po diecie należy zrobić dziesięciodniową przerwę i można ją
powtórzyć, zrzucając dalsze 5 kg. Ale na tym koniec! Dobrze byłoby na
stałe odzwyczaić się od soli i cukru albo znacznie ograniczyć ich
stosowanie. To ułatwia utrzymanie wagi.

ja nie musialam jej dziś stosować, bo w pracy mielismy audyt, wiec byla dieta naturalna, do 19 nic w ustach nie mialam oprocz szklanki wody, a dieta krotkotrwala na pewno nie czyli cudów, ale zawsze moze chodziaz brzuch bedzie mniejszy na ostatki;-) zawsze to moze lepsze samopoczucie, dobry i 1 kg i mniej w brzuchu:tak:
dziś Olek byl z babcia u laryngologa bo ja w pracy kiblowalam, przez to cale zamieszanie i dala mu skierowanie do warszawy na pstrowskiego na badanie kamerka podejrzewajac trzeci migdal...

a czemu masz mnie gonić do lekarza?? zuzaczek ci kazała :-)

u nas Majka też chora, dzis byłą na kontroli i niestety dalej rzęzi w oskrzelach, dostała antybiotyk dalej
u nas ferie super śnieg, nie za duży mróz a my w domu siedzimy

ja jeżdżę i normalnie jestem zachwycona, kurcze nie mogę się doczekać autka, no i szybko ten egzamin chcę zdać

Nio kazała :-p

atol - a czym faszerujesz Hankę, tj. jakimi lekami?

Ja idę z Marianną bo cały czas mówi, ze boli ją brzuch ale chwilami to wydaje mi się że powinnam iść z nią do psychologa :zawstydzona/y:

panadol, clemastyna, pyrosal, rutinacea junior, syrop z babki na wieczor i mucosolvan w dzien, plus rhinocort do nosa

Hanka tez mowi ze brzuch ja boli, ale juz sama nie wiem:confused:

jak sie czyms zajmie np wlacze jej stronke o barbie gdzie sa gry lub pollie pocket to jakos cudownie wszystko przestaje ja bolec:baffled:

a dieta miala byc dla arabelli, bo bibi juz przeciez nie potrzebna;-)
zdrówka dla chorowitków i sobie tez tego życze, zeby tylko młodego nie pobrało na dobre....bo cos kicha prycha, ale moze jakos go oszczedzi tym razem...
a chrapie ze az w drugim pokoju słychac:-:)sorry2:
żużaczku trzymamy kciuki i wracaj do nas szybko

panadol, clemastyna, pyrosal, rutinacea junior, syrop z babki na wieczor i mucosolvan w dzien, plus rhinocort do nosa

Hanka tez mowi ze brzuch ja boli, ale juz sama nie wiem:confused:

jak sie czyms zajmie np wlacze jej stronke o barbie gdzie sa gry lub pollie pocket to jakos cudownie wszystko przestaje ja bolec:baffled:

No własnie u Marii też ból przechodzi na bajkach, moi rodzice mówią o uzdrawiajacych właściwościach fall telewizyjnych :-D, ale nie zawsze i po tej jelitówce znacznie częściej niz kiedyś więc zaczynam się martwić :-(
A ta clemastyna to co to jest?, Kurka Maria nie chce pić pyrosalu, po eurospalu boli ją brzuch, w zasadzie teraz chce pić tylko rutinaceę :baffled:, mucosolvanu nie dawałam bo ona sama super odkaszluje, ale moze źle robię :dry:

Mailen, dzięki za dietkę. Nie umrę z głodu na niej??
Michalinka tez częśto na brzuch narzeka.

reklama
No własnie u Marii też ból przechodzi na bajkach, moi rodzice mówią o uzdrawiajacych właściwościach fall telewizyjnych :-D, ale nie zawsze i po tej jelitówce znacznie częściej niz kiedyś więc zaczynam się martwić :-(
A ta clemastyna to co to jest?, Kurka Maria nie chce pić pyrosalu, po eurospalu boli ją brzuch, w zasadzie teraz chce pić tylko rutinaceę :baffled:, mucosolvanu nie dawałam bo ona sama super odkaszluje, ale moze źle robię :dry:

a zamiast eurespalu moja lekarka Liwii przepisała pecto drill ponoć lepszy smak ! i na Liwie działa !

a jak Ania ???

Do góry