reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowa mama

ja jak na razie do lekarza z Hanka sie nie wybieram, choc dzis wieczorem byl moment ze spanikowalam, bo plakala ze ja boli zab i ucho:dry:

w kazdym razie mysle, tzn mam nadzieje ze to od gradla i kataru

ma masakryczny katar i tez jest problem ze smarkaniem, tzn kiedy chce to super smarka nos, a jak ma focha to mowi ze nie ma sily i koniec:no:

nafaszerowalam ja lekami i zasnela

a mnie gardlo boli straszliwie

gaga gratuluje jazd, super ze ci sie podoba

trzymam kciuki za zuzaczka:blink:

reklama
hej !!!
my pojechaliśmy do Brennej i wróciliśmy !!! śnieg walił non stop zaspy po pachy wiec średnio byłoby spacerować z wózkiem ! co innego z samą Liwią ! woleliśmy wrócić niż siedzieć w pokoju ! szkoda bo znajomi zostali i super młody uczył sie jeździć na nartach itd zjedliśmy obiad z nimi posiedzieliśmy i wróciliśmy do domku ! wczoraj byliśmy w jaskini solnej z dziewczynami a dziś Liwcia miała pierwszą jazde na łyżwach na początku podobało sie potem histeria ze nie umie sie utrzymać my z Pawłem tez do wytwornych łyżwarzy nie należymy wiec wizja gleby całą trójką była ale udało sie jakoś nie narobić obiachu :-D dalismy jej po 20 min spokój i w szatni Liwia stwierdziła że ja tu mam czekać a ona jeszcze raz idzie z tatą :szok: koza !

u nas ferie super śnieg, nie za duży mróz a my w domu siedzimy

a czemu w domu Majutek gorączkuje ???

Liwuś dalej w domu ! w przedszkolu tak hyrlają podobno, wiec nie poszła bo Lenka ma szczepienie a poza tym zaraz po antybiotyku taka wyjałowiona jak pójdzie to zaś jakieś dziadostwo przywlecze !!!!

a u nas 2 tyg chodzenia do przedszkola i jakis gil sie zaczyna pojawiac....!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no: ochoooo i slysze ze zaczyna pokaslywac przez sen:no::crazy:
ja jestem dziś tak padnięta, że lecę się kąpac i wskakuje do łóżeczka

bibi dietka dla Ciebie

Dzień 1:

Śniadanie: grejpfrut lub jabłko, jedna grzanka, szklanka czarnej kawy.

Obiad: dwie łyżki tuńczyka lub innej chudej ryby, jedna grzanka, szklanka czarnej kawy.

Kolacja: plaster chudego, gotowanego mięsa, filiżanka warzyw gotowanych na parze (buraczki, marchewki, selery).

Dzień 2:

Śniadanie: jajko na twardo, jedna grzanka, pół banana, szklanka czarnej kawy.

Obiad: pół filiżanki chudego twarożku z pięcioma krakersami, szklanka czarnej kawy.

Kolacja: dwie parówki, dwie marchewki uduszone na parze.

Dzień 3:

Śniadanie: cienki plasterek żółtego sera, pięć krakersów, małe jabłko, szklanka czarnej kawy.

Obiad: jajko na twardo, jedna grzanka, szklanka czarnej kawy.

Kolacja: dwie łyżki tuńczyka lub innej chudej ryby morskiej, pół
filiżanki gotowanych na parze buraczków, jedna filiżanka kalafiora.

A teraz najważniejsze: przed każdym posiłkiem należy wypić dwie
szklanki przegotowanej wody. To konieczne. Niezbędne jest również
przestrzeganie ścisłej diety- absolutnie żadnych zmian. Działa tu
współzależność chemiczna składników. Nie wolno używać cukru ani soli,
nawet śladowo. Dieta jest rygorystyczna , ale- do wykonania.

To tylko trzy dni! Kto przez trzy dni nie potrafi wyrzec się tego czy owego, aby zrzucić 5 kg?

Po diecie należy zrobić dziesięciodniową przerwę i można ją
powtórzyć, zrzucając dalsze 5 kg. Ale na tym koniec! Dobrze byłoby na
stałe odzwyczaić się od soli i cukru albo znacznie ograniczyć ich
stosowanie. To ułatwia utrzymanie wagi.

ja nie musialam jej dziś stosować, bo w pracy mielismy audyt, wiec byla dieta naturalna, do 19 nic w ustach nie mialam oprocz szklanki wody, a dieta krotkotrwala na pewno nie czyli cudów, ale zawsze moze chodziaz brzuch bedzie mniejszy na ostatki;-) zawsze to moze lepsze samopoczucie, dobry i 1 kg i mniej w brzuchu:tak:
dziś Olek byl z babcia u laryngologa bo ja w pracy kiblowalam, przez to cale zamieszanie i dala mu skierowanie do warszawy na pstrowskiego na badanie kamerka podejrzewajac trzeci migdal...

a czemu masz mnie gonić do lekarza?? zuzaczek ci kazała :-)

u nas Majka też chora, dzis byłą na kontroli i niestety dalej rzęzi w oskrzelach, dostała antybiotyk dalej
u nas ferie super śnieg, nie za duży mróz a my w domu siedzimy

ja jeżdżę i normalnie jestem zachwycona, kurcze nie mogę się doczekać autka, no i szybko ten egzamin chcę zdać

Nio kazała :-p

atol - a czym faszerujesz Hankę, tj. jakimi lekami?

Ja idę z Marianną bo cały czas mówi, ze boli ją brzuch ale chwilami to wydaje mi się że powinnam iść z nią do psychologa :zawstydzona/y:

panadol, clemastyna, pyrosal, rutinacea junior, syrop z babki na wieczor i mucosolvan w dzien, plus rhinocort do nosa

Hanka tez mowi ze brzuch ja boli, ale juz sama nie wiem:confused:

jak sie czyms zajmie np wlacze jej stronke o barbie gdzie sa gry lub pollie pocket to jakos cudownie wszystko przestaje ja bolec:baffled:

a dieta miala byc dla arabelli, bo bibi juz przeciez nie potrzebna;-)
zdrówka dla chorowitków i sobie tez tego życze, zeby tylko młodego nie pobrało na dobre....bo cos kicha prycha, ale moze jakos go oszczedzi tym razem...
a chrapie ze az w drugim pokoju słychac:-:)sorry2:
żużaczku trzymamy kciuki i wracaj do nas szybko

panadol, clemastyna, pyrosal, rutinacea junior, syrop z babki na wieczor i mucosolvan w dzien, plus rhinocort do nosa

Hanka tez mowi ze brzuch ja boli, ale juz sama nie wiem:confused:

jak sie czyms zajmie np wlacze jej stronke o barbie gdzie sa gry lub pollie pocket to jakos cudownie wszystko przestaje ja bolec:baffled:

No własnie u Marii też ból przechodzi na bajkach, moi rodzice mówią o uzdrawiajacych właściwościach fall telewizyjnych :-D, ale nie zawsze i po tej jelitówce znacznie częściej niz kiedyś więc zaczynam się martwić :-(
A ta clemastyna to co to jest?, Kurka Maria nie chce pić pyrosalu, po eurospalu boli ją brzuch, w zasadzie teraz chce pić tylko rutinaceę :baffled:, mucosolvanu nie dawałam bo ona sama super odkaszluje, ale moze źle robię :dry:

Mailen, dzięki za dietkę. Nie umrę z głodu na niej??
Michalinka tez częśto na brzuch narzeka.

reklama
No własnie u Marii też ból przechodzi na bajkach, moi rodzice mówią o uzdrawiajacych właściwościach fall telewizyjnych :-D, ale nie zawsze i po tej jelitówce znacznie częściej niz kiedyś więc zaczynam się martwić :-(
A ta clemastyna to co to jest?, Kurka Maria nie chce pić pyrosalu, po eurospalu boli ją brzuch, w zasadzie teraz chce pić tylko rutinaceę :baffled:, mucosolvanu nie dawałam bo ona sama super odkaszluje, ale moze źle robię :dry:

a zamiast eurespalu moja lekarka Liwii przepisała pecto drill ponoć lepszy smak ! i na Liwie działa !

a jak Ania ???

Do góry