reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowa mama

reklama
wow fajna ta kanapa....
a ja jutro do pracy bleeeeeee ale tylko na 2 tygodnie.....
Agata Ty tez się załapiesz na wydłużony o 2 tyg macierzyński. No i teraz nareszcie zrobili tak że ciężarna może bez przerwy przebywać na zwolnieniu lekarskim 270 dni a więc cała ciążę a nie w połowie latać do ZUS i załatwiać jakieś zasiłki itp...

Anecik - to jest jakoś dziwnie zrobione, ja juz mam 20 tygodni bo przy drugim dziecku od razu tyle przysługiwało, tyle że to dziwne, że mamom, które rodzą pierwsze dziecko zwiększyli wymiar urlopu a mamom, które rodzą kolejne już nie :dry:, chyba że teraz przepisy nie przewidują rozróżnienia :dry:

cześć laseczki.
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. :tak::tak:

U nas jak zwykle - chorobowo.
Łuki przez święta a mąż i Gaba po sylwestrze. Ja się jeszcze trzymam.

Mężuś jutro do pracy, po dwóch tygodniach laby, dzieci do przedszkola, a ja będę znów miała więcej czasu na net. Choć ostatnio coś innego mi zaprząta głowę.
Ale obiecuję poprawę ( któryś to raz już :baffled:, wiem...)
Pozdrawiam

dzień dobry??
pamięta mnie tu ktoś jesczze?:-):-):-)

przepadłam na długo.. i poprawy nie obiecuję..:-(budowa domu na głowie (agata jak sobie radzisz z dwójeczka maluchów i z decyzjami budowlanymi??), a do tego choróbska wstrętne się nas trzymają i dzieciory marudne jak nigdy..

ale zaglądam do was coby życzyć wszystkim SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!! noo kochane.. i już jestesmy mamami czterolatków;-)

justynko, żanetko bardzo spóźnione gratulacje!! :-):-):-):-)

Skaba - my większość decyzji podjeliśmy jak byłam w ciąży więc o wiele łatwiej nam było :tak::tak:

Właśnie otworzyłam pocztę a tam info z przedszkola że były przypadki szkarlatyny :baffled: a dziecko poszło pierwszy dzień do przedszkola :dry:

Agata a u nas we wrześniu wisiała informacja w przedszkolu, że panuje ospa. Wszystkie dzieci wokoło już zachorowały a moje do tej pory nie :-).

Mój Łuki dziś od rana zrobił mega histerię. Zaczął w domu a skończył w przedszkolu. Mąż miał jazdę niesamowitą. Później się dowiem jak się zachowywał w przedszkolu.
A wiecie co było przyczyną mega histerii??? Nie chciał ubrać szalika, więc zapakowałam mu do worka z ubraniami na zmianę i to mu się nie spodobało....a potem już jak leciało....a to coś mu nie pasuje, coś gdzieś go ciśnie, a to za luźne, a to za ciasne...
Normalnie z igły robi widły. Tysiąc powodów jest dobrych aby zrobić histerię.
W Święta jak byliśmy na pogotowiu, bo zachorował ( zapalenie oskrzeli) to nie dał się rozebrać. We dwójkę z mężem go rozbieraliśmy do badania a jak go lekarz badał to w trójkę go trzymaliśmy. A wiecie dlaczego....bo On nie chciał. I tyle!!! I zrobił wszystko aby nam skomplikować wizytę. Dla zasady.
Takich histerii i różnych powodów do buntu jest dużo i często. Czasem zastanawiam się czy nie pójść do jakiegoś psychologa dziecięcego, bo już na prawdę nie wiemy jak z młodym postępować...
Jak się zaprze to KONIEC. Ani prośba, ani groźba, ani przekupstwo nie działa.

A to tak się wyżaliłam na początek roku.
:-);-)

Słowiczku - awantury jak u nas, np. Maria nie lubi nosić spodni i co zrobić jak na dworze -5, ma kombinezon i na razie działa :sorry2:, ubieranie się - tu ciśnie tam za małe, za duże a rajstopy muszą być idealnie dopasowane na stopie bo histeria :wściekła/y::wściekła/y:, księżniczka na ziarnku gorchu mi się trafiła :sorry2:

reklama
Do góry