reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Justyna - trzymaj sie i daj znać po lekarzu co się dzieje.

Marzena - a może Sarze też jest źle ale głupio jej się odezwać :confused:

Żużaczku - a ty się pod nóż wybierasz?

Atol - w zeszłym roku robiłam pierniki z Marysią i jej koleżanką, najciekawsze dla nich było zjadanie dekoracji :-D:-D a my miałyśmy niezłą zabawę.

Gaga - to jaki macie ten piernikowy przepis?

reklama
przepis zaraz zapodam na przepisowy wątek, pierniczki super, dzis jeszcze lepsze, Majka je zezre zapewne i świąt nie ujrzą, jeszcze raz zrobimy je bo inaczej nie będzie na święta :-)
zuzaczku no właśnie co ty sie kroic idziesz???

marzenaalicja a ja na twoim miejscu zdzwoniłabym do młodej, na tyle ile miałam kontaktu z młodzieżą, to podejrzewam że chocby miała tego żałować do końca życia do nie zadzwoni, głupio jej i tyle, a to ty jestes mamą i jestes starsza, mądrzejsza, powinnaś spróbować, ale na zasadzie "co tam słychać, jak w nowym miejscu, a jaka pogoda" nie płakać w słuchawkę, nie wypominać, tylko o pierdołach pogadać,

bibi sieroto :-):-):-):-):-):-) ja współczuje twojemu małżowi :baffled: ma teraz z toba przegwizdane :happy2:

a ku ku

justyna trzymaj sie, moja rana dlugo sie saczyla, plus mam bliznowiec, masakra:no:

marzenaalicja zgadzam sie z dziewczynami, zadzown, pogadaj o pierdolach, a co tam, mlodziez to glupia troszku jest i uparta:blink:

bibi fajna taka strzelnica, zazdroszcze:tak:

moje dziewczyny a szczegolnie Helena doprowadzi mnie chyba do zawalu, od czwartku placze ze boli i boli, zeby plus ucho, po panadolu przestaje, albo jak sie czyms zajmie, noce sa najgorsze

dzis to doslownie rano padalam,

teraz jest pelna humoru i rozrabia ze hej, nurofen dostala o 14, strasznie plakala ze boli, nie mam pojecia czy zeby tak bardzo bolec moga?

z Hanka nie mialam takich akcji

hej u nas masakra, Olek w przeciągu trzech miesięcy ma wlasnie trzeci antybiotyk, siedzi w domu.......z gorączką, noc byla koszmarna, nie dosc ze goraczka, strasznie się męczył to jeszcze skarżyl sie na ucho, nic nie je......ja juz nie mam sily :dry:
bibi a ja nie zwalam na pogode bo przez wczesniejsze 3 lata pogoda tez bywala rozna a on mi zupelnie nie chorowal, moze 2 razy w przeciagu trzech lat mial antybiotyk czy goraczke...za to teraz nadrabia z nawiazka :confused::baffled:
a przy okazji mnie tez cos pobiera, mialam miec czwartek piatek wolny i isc do biblioteki wziac sie w koncu za pisanie pracy, no i bede miala wolny z tym ze spedze go w domu z chorym, jeczacym dzieckiem;-)super.....
zdrowka dla wszystkich

No ja też bym sobie postrzelała, kiedyś czasami jeździłam z kolegą na strzelnicę :tak::tak:

Atol - kurka nie znam się ale juz mam przeczucie, że ząbkowanie u Ani będzie gorsze niż u Mery :baffled:. A ostatnio Maria miała bóle wzrostowe.

Marysia właśnie się kąpie w nowym kostiumie kąpielowym :-D

Hania ma bole wzrostowe dosc czesto:baffled:

ale zabkowanie przechodzila jakos bezobjawowo prawie

Helena do tej pory wlasciwie tez, a teraz zostaly jej trojki i piatki wszystkie i zaczela sie masakra:no:

juz zaczynam miec paranoje ze to jednak ucho, ale tak bez temperatury? :confused:

od 14 jak dostala nurofen jest spokoj, wiec sie pocieszam ze przy zapaleniu ucha tak dlugo przeciwbolowy by nie dzialal

fak szlag mnie trafi z ta klawiatura bezprzewodowa, jednego posta pisze pol godziny:angry::angry::angry:

hej !!!!

lekarz miał niewyraźną mine jak zobaczył moją rane :baffled: to moze byc wywołane przez tego gównianego paciorkowca :wściekła/y: no i do tego zapalenie piersi jak rozmasuje to ok ale przepisał mi antybiotyk i antybiotyk w maści do tego kompletu jeszcze tabletki na wstrzymanie laktacji tzn zeby była mniejsza i żeby ten zastój ustąpił ale boje sie że to bedzie koniec karmienia :zawstydzona/y: stwierdził że czasami tak jest lepiej i to nie koniec świata karmić butlą a dla mnie własnie koniec :wściekła/y:
no i pech parami chodzi Liwia dzis katarzy wiec została ze mną ja jak zombi wyglądam i mam dosć !!!

Wy tu o piernikach itd a mnie nic nie cieszy na te święta mogłoby ich w ogóle nie byc w tym roku !!! buuuuuu

Justyna no to się nazbierało :-(, a z karmieniem moze nie koniec, jak zmiejszysz laktację, zejdzie zastój to może wszystko wróci do normy.

Mam wyniki Ani na krew utajoną, jest ta krew :-:)-:)-( Jeżeli powodem jest dieta to przejdę na butlę nie chcę jej krzywdzić :-:)-:)-(

przepis zaraz zapodam na przepisowy wątek, pierniczki super, dzis jeszcze lepsze,

marzenaalicja a ja na twoim miejscu zdzwoniłabym do młodej, na tyle ile miałam kontaktu z młodzieżą, to podejrzewam że chocby miała tego żałować do końca życia do nie zadzwoni, głupio jej i tyle, a to ty jestes mamą i jestes starsza, mądrzejsza, powinnaś spróbować, ale na zasadzie "co tam słychać, jak w nowym miejscu, a jaka pogoda" nie płakać w słuchawkę, nie wypominać, tylko o pierdołach pogadać,

:happy2:

Co do pierniczków. W zeszłym roku piekłam z tego przepisu. Jeden raz na poczatku grudnia i poszły w trimiga a drugi raz z podwójnej porcji. Ale się narobiłam z ozdabianiem. oczywiście dzieci pomagały ale powiedziałam, ze z podwójnej porcji nigdy więcej. Choć wszystkie poszły....i były pyszne...

Co do Marzeny. Uważam, ze Gaga ma rację. Choć Ci cholernie ciążko, choć Cię zawiodła wiele razy, matki są starsze, mądrzejsze i odpowiedzialniejsze. Jak Cię poraz kolejny odtrąci to przynajmniej będziesz wiedziała, ze zrobiłaś wszystko aby było dobrze.
Wierzę, ze wszystko się dobrze skończy i tego Ci życzę.

hej u nas masakra, Olek w przeciągu trzech miesięcy ma wlasnie trzeci antybiotyk, siedzi w domu.......
Nic mi nie mówcie o chorobach. Łukasz już kończy brać 5 antybiotyk. A znów cherla.
Od wczoraj faszeruję dzieci tranem:baffled:
Chwytam się już brzytwy.

hej !!!!

lekarz miał niewyraźną mine jak zobaczył moją rane :baffled: to moze byc wywołane przez tego gównianego paciorkowca :wściekła/y: no i do tego zapalenie piersi jak rozmasuje to ok ale przepisał mi antybiotyk i antybiotyk w maści do tego kompletu jeszcze tabletki na wstrzymanie laktacji tzn zeby była mniejsza i żeby ten zastój ustąpił ale boje sie że to bedzie koniec karmienia :zawstydzona/y: stwierdził że czasami tak jest lepiej i to nie koniec świata karmić butlą a dla mnie własnie koniec :wściekła/y:
no i pech parami chodzi Liwia dzis katarzy wiec została ze mną ja jak zombi wyglądam i mam dosć !!!

Wy tu o piernikach itd a mnie nic nie cieszy na te święta mogłoby ich w ogóle nie byc w tym roku !!! buuuuuu

Bidulko!! Zdróweczka i trzymaj się!!!
Co do pierniczków to się nie przejmuj. Wszystkie zrobimy zrzutę i Ci prześlemy. Nie będziesz musiała nic robić.:-)

Bibi też chcesz??? I Ty też połamańcu;-) się trzymaj!!!

reklama
Ojojoj ale sie narobiło...
Justyna dasz rade trzymaj sie i niczemu sie nie daj,Pierniki to ja też chyba zrobie bo przeciesz dzieciaki mi nie przepuszczą.Wrazie czego ci podesle.:-) mysl teraz pozytywnie a reszta tak jak agata pisze ułoży sie i laktacja wróci do normy a jak nie to przecież świat sie nie zawali.
Agata oj nie dobrze że wyszła ta krew utajona,ale przynajmniej teraz wiesz na czym stoisz,no przynajmniej po konsultacji z lekarzem bedziesz wiedziała.Kiedy z wynikami do lekarza idziesz?
Gaga masz racje mój K już wychodzi z siebie i nawet zmyware mi chce sprawić(tyle że kasy brak):-)
No bo przecierz lewa reką da sie gary umyc,normalnie mnie trafia jak mam czekac z tymi garami na mojego jak on wróci z pracy i umyje,no to lewa pomywam:-p
Marzena nic sie nie martw zadzwoń do niej jak ci dziewczyny radzą i pogadaj nie o problemach waszych tylko o bzdetach,musicie znalezś z sobą nowy lepszy kontakt.wierze że bedzie dobrze.Zostawcie przeszłosć za sobą.....choc to trudne.
Mailen u mnie zwalam na pogode choć jak poszedł do przedszkola to też było:wrzesien antybiotyk,pażdziernik ,antybiotyk a już listopad obeszło sie bez tak że u nas to jednak pogoda.

Do góry