reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

No jak była ropa, to rzeczywiście raczej nie resekuje się korzeni w w\zębach wielokrzeniowych ale 1 czy 2. Mogli jeszcze robić kanałowe leczeni, antyb i zobaczyć czy zmiana samotnie się nie cofnie po usunięciu chorej miazgi, mojemu M tak się cofnęła i uniknął rwania. Mój chirurg by to pewnie robił ale to by kosztowało z 1500 lekko.
Mostu nie ma jak zrobić bo nie masz zębów obok, jakaś protezka albo implany. Współczuje ja mam nawet za dużo zebów, ale wszytkie połatane, dwie resekcje za mną i wszytko inne, kamień mi się tak zbiera, że co 3 m- ce muszę 200 stówy zostawić. Dziwczyny dlatego tzreba robić raz na rok minimum panoramę to, że nie ma próchnicy to nie znaczy, że ząb zdrowy.

Byliśmy u okulisty, nie ma niedrożności raczej to stany alergiczne ale było strasznie nawet ja twarda sztuka się poryczałam a mój M trzymał, Trzeba zawinąć dziecko w taki kokon i trzyma je pielęgniarka i mój M, a lekarka bada oczy, boże jak ona płakała:no:

reklama
Asia jak nie mam zębów obok, mam 4 i 7, a u góry nie będę mieć tylko 6, moja mama ma zrobione chyba mosty, że ma trójki i 7 spiłowane i na to nałożone te co brakowało, jakoś się dało, więc nie panikuję, a to są zęby już po kanałowym leczeniu, więc nie miał co kombinować, ważne, że świństwo z organizmu mi wywaliło i nie truje dalej :tak:

A il e u Was kosztują mosty, w Krakowie za jedną korone 1500. Chodziło mi o powtórne leczenie kanałowe, ropa tam podeszła bo zapewne kanały były żle wypełnione, albo jakiś nie był w ogóle wypełniony. Powtórne leczenie ma na celu ponowne ich udrożnienie i wtedy często zmiany się cofają, ale jak już pierońską boli to się wyrywa.

Ostatnia edycja:
Mama za 10 zębów dawała 2,5tys. ale to było z 10 lat temu, myślę, że w 2tys. się zmieszczę, chociaż teraz co to ma za znaczenie nawet jakby mnie 5 tys. kosztowało, to i tak coś zrobię :tak: kwestia kiedy:confused2:

a co z Ulą, będziecie robić testy na alergię?

Nie raczej nie, powiedziała, że to może alergia, a może przesadzamy. Czasami ma troszkę rano zaschniętej ropy może to być i pewnie jest zupełnie normalne.

Aguś kochana jestem z Wami całym sercem!!!
A gdzie można oddać krew?? Jak w Warszawie to pewnie że oddam i mąż pewnie też! Ja mam 0Rh+ więc chętnie biorą.

Cześć mamuśki :),

Wpadam szybciutko się przywitać. Zasypało nas, masakra, niech ta zima się już skończy. To kutanie w kombinezony mnie zabije:wściekła/y:
Dzisiaj "bladym świtem" w śnieżną zawieruchę brnęłam z dzieciakami do kościoła na rekolekcje - przemokłam. Wróciłam, liczyłam, że przestanie sypać, bo musiałam wyjść z psem i wziąć Manię oczywiście, bo mąż w pracy do późna i guzik. Znowu przemokłam, przedpokój - pandemonium:confused2:
Wiosno!!!

irisson współczuję zębowych przebojów:no: Ja się po ciąży wzięłam za swoją paszczękę i mam żelazne postanowienie regularnie stan rzeczy kontrolować coby nie dopuścić do degrengolady...Bo kasa leci jak woda z dziurawej beczki wartkim potokiem:szok: Jedno dobre, że na NFZ się leczę, to przynajmniej część zabiegów darmowa jest, bo byśmy dawno zbankrutowali :baffled:

Agnieszka jestem z Wami całym sercem. Postaram się namówić brata na oddanie krwi, on krwiodawca, więc pewnie nie będzie problemu. Prześlij tylko proszę dane na PW:tak: Może mi też się uda wreszcie. Przed ciążą za niskie ciśnienie miałam...
Będzie dobrze:tak:!!! Tyle kciukasów zaciśniętych, że nie ma innej opcji:-D

asia biedna Uleńka:no: Mi też serce się kroi jak widzę gdy Mania płacze...A jeszcze w kaftanie, brrr. Dobrze, że nie było potrzeby zabiegu. Mam nadzieję, że to nie alergia, tylko ten typ tak ma:tak:

Miłego wieczoru :*

Ostatnia edycja:
Dziękuję, jesteście kochane

Milionka,
krew można oddać w każdym punkcie krwiodawstwa. Trzeba tylko poprosić o wydanie zaświadczenia, że jest to krew dla konkretnej osoby. Ja te zaświadczenia pokażę w szpitalu i dzięki temu nie będzie kłopotów, nawet w razie jakiegoś kryzysu z zapasami krwi. Wysyłam Ci dane na priv

reklama
Aga my forumowiczki jednak nie możemy bo w przeciwwskazaniach jest 9 miesięcy po porodzie :(
Ale mój mąż powiedział, że odda :) osobiście przypilnuje!

Do góry