reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

No jak była ropa, to rzeczywiście raczej nie resekuje się korzeni w w\zębach wielokrzeniowych ale 1 czy 2. Mogli jeszcze robić kanałowe leczeni, antyb i zobaczyć czy zmiana samotnie się nie cofnie po usunięciu chorej miazgi, mojemu M tak się cofnęła i uniknął rwania. Mój chirurg by to pewnie robił ale to by kosztowało z 1500 lekko.
Mostu nie ma jak zrobić bo nie masz zębów obok, jakaś protezka albo implany. Współczuje ja mam nawet za dużo zebów, ale wszytkie połatane, dwie resekcje za mną i wszytko inne, kamień mi się tak zbiera, że co 3 m- ce muszę 200 stówy zostawić. Dziwczyny dlatego tzreba robić raz na rok minimum panoramę to, że nie ma próchnicy to nie znaczy, że ząb zdrowy.

Byliśmy u okulisty, nie ma niedrożności raczej to stany alergiczne ale było strasznie nawet ja twarda sztuka się poryczałam a mój M trzymał, Trzeba zawinąć dziecko w taki kokon i trzyma je pielęgniarka i mój M, a lekarka bada oczy, boże jak ona płakała:no:

reklama
Asia jak nie mam zębów obok, mam 4 i 7, a u góry nie będę mieć tylko 6, moja mama ma zrobione chyba mosty, że ma trójki i 7 spiłowane i na to nałożone te co brakowało, jakoś się dało, więc nie panikuję, a to są zęby już po kanałowym leczeniu, więc nie miał co kombinować, ważne, że świństwo z organizmu mi wywaliło i nie truje dalej :tak:

A il e u Was kosztują mosty, w Krakowie za jedną korone 1500. Chodziło mi o powtórne leczenie kanałowe, ropa tam podeszła bo zapewne kanały były żle wypełnione, albo jakiś nie był w ogóle wypełniony. Powtórne leczenie ma na celu ponowne ich udrożnienie i wtedy często zmiany się cofają, ale jak już pierońską boli to się wyrywa.

Ostatnia edycja:
Mama za 10 zębów dawała 2,5tys. ale to było z 10 lat temu, myślę, że w 2tys. się zmieszczę, chociaż teraz co to ma za znaczenie nawet jakby mnie 5 tys. kosztowało, to i tak coś zrobię :tak: kwestia kiedy:confused2:

a co z Ulą, będziecie robić testy na alergię?

Nie raczej nie, powiedziała, że to może alergia, a może przesadzamy. Czasami ma troszkę rano zaschniętej ropy może to być i pewnie jest zupełnie normalne.

Aguś kochana jestem z Wami całym sercem!!!
A gdzie można oddać krew?? Jak w Warszawie to pewnie że oddam i mąż pewnie też! Ja mam 0Rh+ więc chętnie biorą.

Cześć mamuśki :),

Wpadam szybciutko się przywitać. Zasypało nas, masakra, niech ta zima się już skończy. To kutanie w kombinezony mnie zabije:wściekła/y:
Dzisiaj "bladym świtem" w śnieżną zawieruchę brnęłam z dzieciakami do kościoła na rekolekcje - przemokłam. Wróciłam, liczyłam, że przestanie sypać, bo musiałam wyjść z psem i wziąć Manię oczywiście, bo mąż w pracy do późna i guzik. Znowu przemokłam, przedpokój - pandemonium:confused2:
Wiosno!!!

irisson współczuję zębowych przebojów:no: Ja się po ciąży wzięłam za swoją paszczękę i mam żelazne postanowienie regularnie stan rzeczy kontrolować coby nie dopuścić do degrengolady...Bo kasa leci jak woda z dziurawej beczki wartkim potokiem:szok: Jedno dobre, że na NFZ się leczę, to przynajmniej część zabiegów darmowa jest, bo byśmy dawno zbankrutowali :baffled:

Agnieszka jestem z Wami całym sercem. Postaram się namówić brata na oddanie krwi, on krwiodawca, więc pewnie nie będzie problemu. Prześlij tylko proszę dane na PW:tak: Może mi też się uda wreszcie. Przed ciążą za niskie ciśnienie miałam...
Będzie dobrze:tak:!!! Tyle kciukasów zaciśniętych, że nie ma innej opcji:-D

asia biedna Uleńka:no: Mi też serce się kroi jak widzę gdy Mania płacze...A jeszcze w kaftanie, brrr. Dobrze, że nie było potrzeby zabiegu. Mam nadzieję, że to nie alergia, tylko ten typ tak ma:tak:

Miłego wieczoru :*

Ostatnia edycja:
Dziękuję, jesteście kochane

Milionka,
krew można oddać w każdym punkcie krwiodawstwa. Trzeba tylko poprosić o wydanie zaświadczenia, że jest to krew dla konkretnej osoby. Ja te zaświadczenia pokażę w szpitalu i dzięki temu nie będzie kłopotów, nawet w razie jakiegoś kryzysu z zapasami krwi. Wysyłam Ci dane na priv

reklama
Aga my forumowiczki jednak nie możemy bo w przeciwwskazaniach jest 9 miesięcy po porodzie :(
Ale mój mąż powiedział, że odda :) osobiście przypilnuje!

Do góry