reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Irisson :szok: tyle zębów nie masz :szok: i co teraz tam coś wstawić musisz czy jak ?? bryy ja mam dwa zeby zatrute po ciąży z Maksem jeden i po Oli drugi i to koniec moich zębowych perypetii.
Boli Cię?? i tą czwórkę też wyrwą??

reklama
nie, to była cały czas 5 mi się porypało :-p ja miałam 2 zęby robione kanałowo w liceum, 5 co mi się złamała, co mi wyrwał i 6 co mam do wyrwania u góry, a tę 6 obok co mi dzisiaj też wyrwał, to załapała wszystko od chorej 5, więc ogółem 3 zęby stracę, myślę, że coś wstawię jak mi się pogoi, ogólnie mi dr mówiła przy leczeniu kanałowym, że martwe to loteria :confused2:
boleć boli, właśnie mi znieczulenie zeszło, ale mam antybiotyk i biorę paracetamol, mama była do 14 to mi z dziećmi pomogła, najchętniej bym poszła spać, ale do 17 muszę do męża dotrwać, jakoś..

Karolina najlepsze jest to, że ta 6 co mi została do wyrwania, nic mnie nie boli, jest ładnym białym zębem, ale w korzeniu stan ropny :szok: ogólnie jakbyś zobaczyła moją minę jak usłyszałam, ze 3 zęby do wyrwania, jak patologia co do dentysty nie chodzi, heh a ja byłam przed ciążą z Niną :no:a jeszcze nie mógł mi jednego wyrwać, bo mam korzenie jak haczyki, rwał 1,5h, serio cesarka to pikuś

Agnieszka trzymam kciuki za Kubusia.Wiem jaki to bedzie dla was ogromny stres ale jezeli jest taka koniecznosc i pomoze to Kubusiowi,to musicie jakos przetrwac ten trudny czas.Bedzie dobrze:tak:
Irisson bidulko.Przynajmiej masz juz to za soba.A ja tez mam do wyrwania 5 i dopoki nie da mi sie we znaki to jej nie wyrwe bo sie boje:zawstydzona/y: gdybym poszla na takie przeswietlenie to pewnie polowe zebow bym tam zostawila bo mam bardzo duzo martwych i zanosi sie ze kolejnego bede musiala zatruc:-(

Miemie no jeszcze ponad miesiac i tz przyjedzie na 2 tyg .potem jedzie na poltora mies jeszcze do finlandi.Nie moze byc tam dluze niz pol roku.Swoja droga .Kiedy to zlecialy te prawie 4 mies jak go nie ma.Tylko cos mu odbilo i juz mysli o wyjezdzie do Kanady na wiecej niz 2 lata:-(Mam nadzieje ze uda mi sie wybic mu z glowy ten pomysl
Lo matko!dopiero doczytalam.poltora godz siedziec z otwarta paszcza:szok:

Ostatnia edycja:
od niedzieli nie karmię, co ty, antybiotyku też bym nie mogła brać, ehh moja mama się śmiała dzisiaj, że zęby 3 razy powinny rosnąć :-p

Weszlam na ,,jedzeniowy watek i dopiero sobie przypomnialam ze jeszcze Asi mialam odpisac.Asia a konieczne jest takie udranianie kanalika?Na masaze juz za pozno?Moja Luizka miala niedrozny 1 kanalik ale ropy w nim nie bylo_Okulistka powiedziala ze jak nie pomoga masaze to po roku czasu udraznianie.Ale potem bylam u innego okulisty i co innego juz mowil.Co okulista to inna teoria.

reklama
irrison az mnie ciary przechodzą jak cyztam o twoich przeżyciach... Biedna jesteś, obyś nie cierpiała juz za bardzo!
ja nienawidzę dentysty, chodzę w miarę regualrnie ale zawsze mam cos do roboty. Tuż przed ciąża z Tymkiem miałam trutego zęba, na żywca, dla mnie to był ból porównywalny z porodem, serio. Myślałam że łbem o chodnik zacznę walić, brałam po 2ketonale forte naraz i nie przeszło, ale ten ząb był tak chory że jak mi go rozwieciła to normalnie ropa sama zaczęła wypływać, fuj. Byłam pewna że do wyrwania a mi go uratowała, cała ciążę mi go jeszcze leczyła, czyściła kanaly, po ciąży zorbiłam rtg i sie okazało że ząb uratowany. A dodam że chodzę na nfz więc mi sie udała lekarka.

Dobrze że już nie karmisz i możesz p/bólowe łykać, chociaż wydaje mi się że to w zupełności nie wystarczy

Do góry