reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Boszszsz jaka tu dzisiaj cisza, wszystkie chyba papiloty kręcą :-)

Dzisiaj znowu sprzątaliśmy w naszym domku, a teraz szykuję jeszcze u mamy sylwestrową kolacyjkę.

Dziewczyny, wszystkiego najlepszego na Nowy Rok.

reklama
Hej dziewczyny! Rzeczywiście cichutko dzisiaj na naszym forum :-) Mart81, jeszcze raz serdeczne gratulacje!
Młody udał sie na ostatnią drzemkę a potem jedziemy na trochę do znajomych. Lila w lutym zostanie mamą więc będzie bezalkoholowo :-) No i też mają psa więc mogę zabrać mojego sierściucha, który już dyszy bo zaczęły się wystrzały.... Mam nadzieję że będzie chciał wyjść z domu, wiadomo że bez niego nie pojedziemy.

Wszystkiego najlepszego dla Was w Nowym Roku! Niech się sierpniowe dzieci zdrowo chowają, mamy niech będą szczęśliwe i uśmiechnięte, los niech sypnie groszem sowicie! Do usłyszenia w nowym roku!

Moje kochane maleństwo kończy dzisiaj 5 miesięcy, nie do wiary jak czas leci :-)

Ostatnia edycja:
Summerbaby, wszystkiego NAJ dla Bruna :-).
Ja już rozsiadłam się na łóżku, czipsy, chrupki, paluszki i ciasteczka pod ręką, Tymka wyekspediowaliśmy do pokoju obok, żebyśmy mogli puścić tv. Mam nadzieję, że się nie obudzi, bo go nie usłyszę dopóki się porządnie nie rozedrze :baffled:. Maryla szaleje, a my się będziemy obżerać. Żyć nie umierać. Już dawno takiej chemii nie wciągaliśmy :-).
A ja już myślałam, że dzisiaj zrobię interes życia. Natrafiłam przypadkiem w Praktikerze wielką promocję na skrzydła drzwiowe. A że my przed odbiorem nowego mieszkania, to się napaliłam, bo drzwi, które mi się bardzo podobają a normalnie kosztują ok. 370zł, na promocji w Praktikerze za 99zł. No i pełno innych też dużo taniej. Napaliłam się, pojechałam po Mka i z Tymkiem pojechaliśmy. Niestety taka wyprzedaż, że ho ho :dry:. Pojedyncze drzwi, żadne nam nie podpasowało; albo prawe a nie lewe, albo pokojowe a nie łazienkowe, a jak już było lewe i łazienkowe, to w innym kolorze. Kurcze, tak mi się przykro zrobiło :-(. Przyjdzie dalej polować na promocje :-(.

Dziewczyny, życzę Wam dobrego Nowego Roku, niech spotyka Was tylko szczęście, niech Wam się układa z Mkami, rodzicami i teściami, Dzieciątka rosną zdrowo i radośnie, niech na koncie rosną cyfry przed przecinkiem a zdrowie Was nie opuszcza.

Edit:
No to się zaczyna. M już naszą psinę zamknął w spodach, bo jak poszedł w piecu napalić to za nim do pieca właziła - tak się już boi :-(. A potem już nie chciała z kotłowni wyjść. Wkurza mnie to strzelanie petardami. Tak jakby nie mogli na wiwat o 24:00 a potem i przedtem święty spokój...:dry:
Kij z Marylą i Kayah. Na Polsacie Enej :-).

Ostatnia edycja:
no to Kochane mamy Nowy Rok, jest super, porzućmy wszystko co stare, zwietrzałe, zacznijmy wszystko od nowa, w lepszych nastrojach, strojach czy czym tam chcecie, znową siłą, nasze dzieci jaby nie było starsze o rok, może będą już choć trochę b samodzielne, dadzą nam spokojnie wypić herbatkę, pójść do sklepu, na spokojnie wziąśc prysznic, ale i będą nas bardziej świadomie kochać, co jest super, dużo dużo miłości w tym roku

a ja śmierdzę szampanem, ja z przyjaciółką z podstawówki i sąsiadką jednocześnie wylałyśmy na swoje głowy szampana, chrzcząc się :rofl2: tak by zmyć wszystkie niejasności między nami, ale też był to poprostu spontan
nie wiem jak jutro pójdę w tej śmierdzącej kurtce polanej tez tym szampanem
Zosia super śpi w pokoiku,przed chwilą dostała cyca, ale dlatego, bo mi leciało już mleko samo;a na dole mama z tatą bawią się przy głośnej muzie, wraz z 3 parami i przyszłym chrzestnym Zosi
idę wcinać spageti

Ostatnia edycja:
KOchane, witajcie Noworocznie. Ja już od 1,5 godziny na nogach, bo Stanley się wyspał i ani myśli spać dalej. Siedzimy sobie więc w dużym pokoju, oglądamy (głównie ja) tv, piję kawkę i jem na śniadanie kokosowo-kawowy tort mojej mamy. Taki sobie luksus zafundowałam od rana, a co :-)

Dziękuję za wszystkie gratulacje :-)

Usiedliśmy sobie wczoraj do kolacji o 22:30, obejrzeliśmy koncert Edyty Górniak na HBO (nie jestem fanką ale z powodów osobistych ;-), skończył się tuż przed północą, potem dosłownie powąchałam szampana i Staś obudził się od tych wszystkich strzałów na cyca. MIałam zamiar nakarmić go i wrócić do stołu, ale obudziłam się o 2, totalnie nieprzytomna, poszłam tylko zjeść tort i położyłam się spowrotem. Oczywiście nie żałuję że tak się stało, bo teraz jestem wyspana i super się czuję. Wstaje ładne słońce i niedługo wyjdziemy sobie na spacerek. A potem pojedziemy do domu na dalsze działania przygotowawcze. Może jutro już zanocujemy.

Buziaki dziewczynki, miłego dnia Noworocznego. Oby głowy nie bolały.

edit 9:44 - oj chyba był wczoraj niezły balunek, wszystkie śpią ???

Ostatnia edycja:
halo halo skacowane jakieś są? :-)

Marta ja też dzisiaj jak Młody Bóg ! :-)

udał nam się wieczór niesamowicie, szynka mi wyszła fajna, chociaż to jednak nie moje smaki, mąż zjadł prawie połowę, Młoda chciała z nami przywitać nowy rok i w ogóle spać nie chciała, więc trochę nam plany pokrzyżowała, nasz mały antyseks :rofl2::rofl2: do 2 w nocy oglądaliśmy komedie romantyczne, świetny polski film "Listy do m.", aż dziwne że grali tam wszyscy co grają wszędzie, a i tak im fajnie wyszło :tak:

a jakie postanowienia macie? u mnie ostro trzeba się zabrać do pracy nad sobą, plan schudnąć minimum 15kg, więc dzisiaj wraca orbitrek do łask, ostatnio jechałam w czwartek, no i lżej jeść, więcej nie mam postanowień, bo podobno to nie zdrowo :sorry:

Oby ten rok dla nas wszystkich był rokiem samych pozytywnych emocji :-)

Melduję się w Nowy Rok po śniadaniu, spacerze itp.
Maciej oczywiście cydny w nocy jak zawsze. poszedł spać o 7, pobudka o 23 i 3 jedzonko. Znajomi się śmiali, ze nawet go nie zobaczyli.
Irisson Nina dba, zeby rodzeństwa już nie mieć;-)

Irisson moje postanowienie noworoczne chyba podobne do Twojego, wziąć się za siebie, zacząć biegać i jeść dietetyczniej. Mam plan schudnąć 7kg. No ale mam też smaka na następną ciążę pod koniec roku, no zobaczymy :-)

reklama
Ja tylko na chwilę - chciałam się z Wami noworocznie przywitać i życzyć wszystkiego, co najlepsze w 2013 r. Lilcia chyba trochę podłapała przeziębienie, bo kicha co chwilę. Czy mogę jej coś dać? Czy Wy coś dawałyście maluchom jak były przeziębione i zakichane?

A tak poza tym, to nasz nowy rok zaczął się smutno - dziś o 4 nad ranem zmarł mój dziadek - tato mojego taty. Wszystko się w sumie nagle zaczęło i nagle skończyło. W wigilię dziadek upadł, złamał biodro, wczoraj miał operację, po której jeszcze żył. Ale niestety się nie udało :( Rodzice byli z nami na sylwestra, a teraz pojechali do babci, żeby jej pomóc. Tak więc jest mi dosyć smutno dziś :(

Do góry