reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

Boszszsz jaka tu dzisiaj cisza, wszystkie chyba papiloty kręcą :-)

Dzisiaj znowu sprzątaliśmy w naszym domku, a teraz szykuję jeszcze u mamy sylwestrową kolacyjkę.

Dziewczyny, wszystkiego najlepszego na Nowy Rok.

reklama
Hej dziewczyny! Rzeczywiście cichutko dzisiaj na naszym forum :-) Mart81, jeszcze raz serdeczne gratulacje!
Młody udał sie na ostatnią drzemkę a potem jedziemy na trochę do znajomych. Lila w lutym zostanie mamą więc będzie bezalkoholowo :-) No i też mają psa więc mogę zabrać mojego sierściucha, który już dyszy bo zaczęły się wystrzały.... Mam nadzieję że będzie chciał wyjść z domu, wiadomo że bez niego nie pojedziemy.

Wszystkiego najlepszego dla Was w Nowym Roku! Niech się sierpniowe dzieci zdrowo chowają, mamy niech będą szczęśliwe i uśmiechnięte, los niech sypnie groszem sowicie! Do usłyszenia w nowym roku!

Moje kochane maleństwo kończy dzisiaj 5 miesięcy, nie do wiary jak czas leci :-)

Ostatnia edycja:
Summerbaby, wszystkiego NAJ dla Bruna :-).
Ja już rozsiadłam się na łóżku, czipsy, chrupki, paluszki i ciasteczka pod ręką, Tymka wyekspediowaliśmy do pokoju obok, żebyśmy mogli puścić tv. Mam nadzieję, że się nie obudzi, bo go nie usłyszę dopóki się porządnie nie rozedrze :baffled:. Maryla szaleje, a my się będziemy obżerać. Żyć nie umierać. Już dawno takiej chemii nie wciągaliśmy :-).
A ja już myślałam, że dzisiaj zrobię interes życia. Natrafiłam przypadkiem w Praktikerze wielką promocję na skrzydła drzwiowe. A że my przed odbiorem nowego mieszkania, to się napaliłam, bo drzwi, które mi się bardzo podobają a normalnie kosztują ok. 370zł, na promocji w Praktikerze za 99zł. No i pełno innych też dużo taniej. Napaliłam się, pojechałam po Mka i z Tymkiem pojechaliśmy. Niestety taka wyprzedaż, że ho ho :dry:. Pojedyncze drzwi, żadne nam nie podpasowało; albo prawe a nie lewe, albo pokojowe a nie łazienkowe, a jak już było lewe i łazienkowe, to w innym kolorze. Kurcze, tak mi się przykro zrobiło :-(. Przyjdzie dalej polować na promocje :-(.

Dziewczyny, życzę Wam dobrego Nowego Roku, niech spotyka Was tylko szczęście, niech Wam się układa z Mkami, rodzicami i teściami, Dzieciątka rosną zdrowo i radośnie, niech na koncie rosną cyfry przed przecinkiem a zdrowie Was nie opuszcza.

Edit:
No to się zaczyna. M już naszą psinę zamknął w spodach, bo jak poszedł w piecu napalić to za nim do pieca właziła - tak się już boi :-(. A potem już nie chciała z kotłowni wyjść. Wkurza mnie to strzelanie petardami. Tak jakby nie mogli na wiwat o 24:00 a potem i przedtem święty spokój...:dry:
Kij z Marylą i Kayah. Na Polsacie Enej :-).

Ostatnia edycja:
no to Kochane mamy Nowy Rok, jest super, porzućmy wszystko co stare, zwietrzałe, zacznijmy wszystko od nowa, w lepszych nastrojach, strojach czy czym tam chcecie, znową siłą, nasze dzieci jaby nie było starsze o rok, może będą już choć trochę b samodzielne, dadzą nam spokojnie wypić herbatkę, pójść do sklepu, na spokojnie wziąśc prysznic, ale i będą nas bardziej świadomie kochać, co jest super, dużo dużo miłości w tym roku

a ja śmierdzę szampanem, ja z przyjaciółką z podstawówki i sąsiadką jednocześnie wylałyśmy na swoje głowy szampana, chrzcząc się :rofl2: tak by zmyć wszystkie niejasności między nami, ale też był to poprostu spontan
nie wiem jak jutro pójdę w tej śmierdzącej kurtce polanej tez tym szampanem
Zosia super śpi w pokoiku,przed chwilą dostała cyca, ale dlatego, bo mi leciało już mleko samo;a na dole mama z tatą bawią się przy głośnej muzie, wraz z 3 parami i przyszłym chrzestnym Zosi
idę wcinać spageti

Ostatnia edycja:
KOchane, witajcie Noworocznie. Ja już od 1,5 godziny na nogach, bo Stanley się wyspał i ani myśli spać dalej. Siedzimy sobie więc w dużym pokoju, oglądamy (głównie ja) tv, piję kawkę i jem na śniadanie kokosowo-kawowy tort mojej mamy. Taki sobie luksus zafundowałam od rana, a co :-)

Dziękuję za wszystkie gratulacje :-)

Usiedliśmy sobie wczoraj do kolacji o 22:30, obejrzeliśmy koncert Edyty Górniak na HBO (nie jestem fanką ale z powodów osobistych ;-), skończył się tuż przed północą, potem dosłownie powąchałam szampana i Staś obudził się od tych wszystkich strzałów na cyca. MIałam zamiar nakarmić go i wrócić do stołu, ale obudziłam się o 2, totalnie nieprzytomna, poszłam tylko zjeść tort i położyłam się spowrotem. Oczywiście nie żałuję że tak się stało, bo teraz jestem wyspana i super się czuję. Wstaje ładne słońce i niedługo wyjdziemy sobie na spacerek. A potem pojedziemy do domu na dalsze działania przygotowawcze. Może jutro już zanocujemy.

Buziaki dziewczynki, miłego dnia Noworocznego. Oby głowy nie bolały.

edit 9:44 - oj chyba był wczoraj niezły balunek, wszystkie śpią ???

Ostatnia edycja:
halo halo skacowane jakieś są? :-)

Marta ja też dzisiaj jak Młody Bóg ! :-)

udał nam się wieczór niesamowicie, szynka mi wyszła fajna, chociaż to jednak nie moje smaki, mąż zjadł prawie połowę, Młoda chciała z nami przywitać nowy rok i w ogóle spać nie chciała, więc trochę nam plany pokrzyżowała, nasz mały antyseks :rofl2::rofl2: do 2 w nocy oglądaliśmy komedie romantyczne, świetny polski film "Listy do m.", aż dziwne że grali tam wszyscy co grają wszędzie, a i tak im fajnie wyszło :tak:

a jakie postanowienia macie? u mnie ostro trzeba się zabrać do pracy nad sobą, plan schudnąć minimum 15kg, więc dzisiaj wraca orbitrek do łask, ostatnio jechałam w czwartek, no i lżej jeść, więcej nie mam postanowień, bo podobno to nie zdrowo :sorry:

Oby ten rok dla nas wszystkich był rokiem samych pozytywnych emocji :-)

Melduję się w Nowy Rok po śniadaniu, spacerze itp.
Maciej oczywiście cydny w nocy jak zawsze. poszedł spać o 7, pobudka o 23 i 3 jedzonko. Znajomi się śmiali, ze nawet go nie zobaczyli.
Irisson Nina dba, zeby rodzeństwa już nie mieć;-)

Irisson moje postanowienie noworoczne chyba podobne do Twojego, wziąć się za siebie, zacząć biegać i jeść dietetyczniej. Mam plan schudnąć 7kg. No ale mam też smaka na następną ciążę pod koniec roku, no zobaczymy :-)

reklama
Ja tylko na chwilę - chciałam się z Wami noworocznie przywitać i życzyć wszystkiego, co najlepsze w 2013 r. Lilcia chyba trochę podłapała przeziębienie, bo kicha co chwilę. Czy mogę jej coś dać? Czy Wy coś dawałyście maluchom jak były przeziębione i zakichane?

A tak poza tym, to nasz nowy rok zaczął się smutno - dziś o 4 nad ranem zmarł mój dziadek - tato mojego taty. Wszystko się w sumie nagle zaczęło i nagle skończyło. W wigilię dziadek upadł, złamał biodro, wczoraj miał operację, po której jeszcze żył. Ale niestety się nie udało :( Rodzice byli z nami na sylwestra, a teraz pojechali do babci, żeby jej pomóc. Tak więc jest mi dosyć smutno dziś :(

Do góry