reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Asia oj tam zakupoholiczka :-p ja żyję od 2 miesięcy wizja ikei i co tam sobie kupię, hahah ja chyba byłam w niej jakieś 10 lat temu.. a z czego ten twój mąż robi doktorat, też z prawa?

Domi mi powiedział lekarz, twardy brzuch, biegunka, bóle menstruacyjne są zawsze do konsultacji, może warto do kogoś zadzwonić? a dzięki za pocieszenie, trochę musiałam po marudzić, bo mój mąż to jest okropny optymista i się z mojego narzekania śmieje, on to zawsze ze wszystkim da sobie radę, a ja wiem ile mnie kosztowała pierwsza ciąża i powrót do normalności po niej, a widzę że teraz wcale nie jest łatwiej, ale damy radę, silne baby jesteśmy :-D a ile ten twój synek ma lat? a u dziadków zostawał na noc?

Marcia odpoczywaj po tej glukozie, a wynikiem nie ma co się martwić, jak będzie złe to wprowadzą leczenie, ważne żeby zdrowo urodzić.. tak sobie tłumaczę codziennie :sorry2:

reklama
Kilka slow o sobie:) jestem z Gdanska, to nasza pierwsza ciaza 25 tydzien. Mysle, ze moge pomoc rozwiazac wiele trapiacych Was problemow zwiazanych z ciaza bo akurat jestem lekarzem ginekologiem:) mam chwilowo strasznie duzo czasu z powodu zagrazajacego porodu przedwczsnego i wynikajacego z tego lezenia plackiem 24 h na dobe:/ pozdrawiam nowe kolezanki:)

Witam się i ja :) byłam z rana ale taka cisza tu była, że nie chciałam przeszkadzać a teraz tyle do nadrobienia ;)

Katjusza to będzie dwóch Wiktorków na wątku :) super :) ja bym bardzo chciała urodzić w lipcu, bo w 6 sierpnia przylatuje mojej mamy najmłodsza sioistra z Grecji ze swoją córeczką i bardzo chcą już zobaczyć Wiktorka. Fajnie by było jakby mały miał juz wtedy z 2 tyg żebym mogła spokojnie na dworek wychodzić z nim :) no ale jak będzie to się okaże :)

Bejbi pozazdrościć takiej położnej przy pierwszym porodzie. Chyba marzeniem każdej kobiety jest urodzić bez nacinania i popękania! Zazdroszczę :)

Asia.85 ściskamy kciuki za męża. Oby te dolegliwości były spowodowane przemęczeniem i żeby wyniki były dobre :)

Irrison ja ekspertem do dzieci nie jestem ale pamiętam jak mój dużo młodszy brat przechodził bunt 2-3 lata. Robił dokładnie to samo co Twoja córcia. Jak coś mu się nie podobało, to bił mnie, kopał, pluł... coś okropnego. Więc to na pewno nie chodzi o to, że jesteś złą matką, tylko Twoja Laura to mały złosnik. Musisz jej jakoś stanowczo wytłumaczyć, że na starszych się ręki/nogi nie podnosi i nie może tak robić, bo inaczej wejdzie Ci na głowę jak będzie starsza.

Marcia331 też ostatnio robiłam test obciążenia glukozą. Strasznie się bałam o wyniki, bo ja jestem taka pazerna na słodycze, że szok. Ale było wielkie moje zdziwienie jak poszłam odebrać wyniki i się okazało, że glukozę na czczo mam poniżej poziomu. A te po godzinie i dwóch mam super jak na ciężarną. Moja gin powiedziała, że wyniki są naprawdę super :) więc się nie przejmuj, na pewno wszystko będzie OK :)

Domi78 trzymam kciuki za synka. Oby dzielnie zniósł pierwszą noc bez rodziców :)

Katie29GD witaj :) sama wczoraj dopiero dołączyłam do grona forumowiczek :)

Mój młody jakiś nadpobudliwy dzisiaj jest. Skacze mi pupcią po pęcherzu, nogami wali w prawy bok a rączkami przesuwa w okolicy pępka. Cały brzuch podskakuje :p
A wczoraj wieczorem miał 3 razy czkawkę :D
U nas pogoda też do d*** nic się nie chce tylko spać. Ja obiad mam z wczoraj, posprzatałam z rana i teraz siedzę i się nudzę. Szukam na all łóżeczka z materacykiem i kompletem pościeli. Może któraś z Was już kupowała i może polecić coś fajnego?

Aha mialam iść od jutra do szkoły rodzenia ale u nas w Gliwicach przy szpitalu jest płatna i kosztuje 300zł. W mieście obok jest darmowa i się przepisałam :) ale zajęcie dopiero się zaczynają w czerwcu. No ale 300zł w kieszeni :) a czy któraś z Was chodzi już do szkoły rodzenia albo zamierza?

I takie pytanko jeszcze jedno, ile macie już kg na plusie? ja mam równo 10kg :/

Katie, no pewnie będziesz mieć co robić:-), a czemu musisz leżeć, coś z szyjką pewnie?

irisson, nieeee to chyba już bym była po rozwodzie:tak: Jest po mechanice i budowie maszyn i projektuje maszyny do przemysły ciężkiego głównie dla górnictwa. Oj 10 lat to Ty tam sobie cały dzień zarezerwuj:-)

katjusza, Ty kujesz się heparyną w udo? bo ja nie mam już co na brzuchu złapać(znaczy M). Dziś M mówi, że próbujemy w udo, a ja się boję że w mięsień trafi:-(, może tam na boczkach, tam mam mało bo mało ale jest trochę tłuszczyku do złapania?

Wiolcia, ja mam na plusie ok. 4, 5 kg.

Ostatnia edycja:
Irisson no właśnie telefon do ginki wykonany, ale i tak się jakoś martwię, bo Młody dzisiaj mało ruchliwy. Pomyslałam, że jak nie przejdzie to IP podjadę.
A starszy jest w pierwszej klasie i ma skończone 7 lat. U dziadków zostawał, ale wiesz to babcia przytuli, to dziadek rozśmieszy. A tu koledzy i Pani, a jak mu się zacznie tęsknić to czy nie zaczną się śmiać. Ach, dylematy 7 latka.;-)
A na bunt dwulatka to jasne pokazywanie co nam się w zachowaniu dziecka nie podoba i konsekwencja. Najtrudniejsza, dla mnie, rzecz na świecie w stosunku do dizecka. ALe skutkuję, to wiem i z życia i z pracy;-)

Katie
to Ty, aby nie wypaść z rytmu pracy, może praktyki u nas rozpocząć. Każda by pewnie miała wiele pytań;-)

Asia no jeszcze z siostra jadę, a ona zakupoholiczka masakryczna :-D dzieci zostawiamy u jej teściowej i obciążamy konta, hahah jesu jak ja się na to cieszę, jak na gwizdkę :-pno a teraz skojarzyłam, jak napisałaś o tym górnictwie, to masz mądrego faceta :-)

wypiłam niedozwoloną kawkę, do tego z cukrem ! humor 100% lepszy, mam dzwoniła, że za 2 h będzie na dworcu :-D:-D

Asia w tyłek nie można? :sorry2:

Zadzwoniłam jeszcze raz do lekarza. Mam wziąć luteinę i jak nie przejdzie jechać na IP, oby przeszło

reklama
Do góry