reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Witaj Wiolcia, u mnie oba w miednicowym. A co do terminu porodu to niby mam na sierpień, ale w moim przypadku na bank wcześniej poród. A dzieci z USG są mniejsze, dokładnie będę wiedziała 30 maja.

Paulina czkawka jest niesamowita, śmiać mi się chce jak to czuję :-D
Dzag82 zaciskaj tam nogi żeby Tymek nie wyszedł. Też się zastanawiałam ile kroplówki jest w stanie wejść w żyłę.Ale póki się nie wylewa uszami powinno być ok.:-p

Mąż dziś na piwie z kolegami, a ja zrobiłam porządki w gazetach, bo jakoś się uzbierało. Zrobiłam też listę jakie leki do kiedy mi wystarczą i o które poprosić jutro na wizycie. Znowu się wysiedzę na super wygodnych krzesłach w poczekalni szpitalnej...extra :-(

reklama
o to widzę, że nie tylko mój łobuziak przekręcić się nie chce.
Sopelek to Twoja pierwsza ciąża? ja kiedyś marzyłam o bliźniakach ale teraz jakoś tego sobie nie wyobrażam. Ale coś ostatnio dużo bliźniąt się rodzi :D
a czkawka super sprawa :d śmieszne uczucie i smiesznie jak tak brzuszek podskakuje :) mój od jakiegoś tygodnia ma codziennie czkawkę :)

Ostatnia edycja:
sopelek ja juz kiedyś pytałam,ale przypomnij mi do jakiego lekarza i szpitala chodzisz?

Myśle,że to narazie nie ma wiekszego znaczenia jak dzieci są ułożone w sumie jeszcze mają kilka tyg na to,żeby zmienić swoje połozenie.Prawda??

Paulina00 moja gin twierdzi, że wg niej w pierwszej ciąży dziecko do 30tc powinno sie odwrócić na dół bo później ma mało miejsca i są bardzo małe szanse.
Ale czytałam w necie że spokojnie do 36tc dziecko może się jeszcze odwrócić.

Ja na razie się nie nastawiam ani na cc ani na poród sn, co ma być to będzie. Zawsze powtarzam, że ja dle tego brzdąca zniosę wszystko oby tylko był zdrowiuśki :)

sopelek ja juz kiedyś pytałam,ale przypomnij mi do jakiego lekarza i szpitala chodzisz?

Chodzę do Madurowicza, ale chodzę też prywatnie, bo na NFZ wszędzie muszę na wszystko czekać...ehhh

Wiolcia to moja pierwsza ciąża, i raczej ostatnia :-Dnie wiem czy to ogarnę, ale będę się starała :-D i faktycznie bliźniaków jakoś ostatnio dużo się narobiło.Pewnie przez pigułki hormonalne..sama nie wiem

Witam, dawno sie nie odzywalam dobrych kilka miesiacy, mam termin na 25sierpnia i jakby nie patrzec mam nadzieje ze tez zostane sierpniowa mamusia. Co do przekrecenia sie w mojej poprzedniej ciazy w 32 tygodniu moj maluszek byl ulozony poprzecznie, tez sie polozna troche zmartwila ale okazalo sie ze juz w 36tyg byl glowkowo niestety kregoslupem do mojego kregoslupa grozil mi dluugi porod i to kleszczowy porod faktycznie byl dlugi ale naturalny bo maluszek juz w czasie porodu sie obrucil wiec jeszcze nic nie wiadomo
pozdrawiam:happy2:

dzien dobry Kochane! ja wczoraj wrocilam z pracy i padlam, zrobilam tylko kanapki M.do pracy i prosto do lozka. Podczas pracy wczoraj zaczal mnie pobolewac brzuch, zaczelam wolniej chodzic i dotrwalam :) dzis juz lepiej sie czuje, nic mnie nie kluje, nie boli i nie strzyka :)
dzis znowu mam do pracy
ogladajcie tvn, mowia o kosmetykach w ciazy

witajcie porannie, witaj Wiolcia - ja też będę już raczej na pewno lipcową mamą i mój - też Wiktorek - ułożony był ostatnio poprzecznie z tendencją do obracania się w pozycję pośladkową ale na tym etapie to jeszcze o niczym nie swiadczy. Jeśli chodzi o malutkie dzieci - powiem Ci, że Natka urodziła się z wagą 2620, była w porównaniu do innych dzieciaczków dużo mniejsza (chudsza) ale instynkt macierzyński to takie cudo że nie miałam żadnych, zupełnie żadnych problemów od samego początku żeby ją wziąć na ręce, przewinąć, przebrać itd. To się po prostu jakimś cudem umie i już ;-)

Witam wszystkich pochmurnie dziś niestety w Łodzi,ale pocieszmy sie ze juz od piątku znow zawita u nas słoneczko.Cisza tu dzisiaj straszna,pozdrawiam i mimo wszystko życze miłego Dnia:-)

reklama
hejka, mi gin i z usg wyliczyli na ten sam termin, więc nic nie powinno się zmienić, jak urodze w lipcu to mi z ubezpieczenia nie zwrócą, bo za późno się zorientowałam, że w pracy mnie już grupowo nie odchaczają, mąż mnie dołączył do swojego Aliansa i tam trzeba być pół roku minimum, a właśnie mi wychodzi w sierpniu to pół roku, ale co ma być to i tak będzie

tak patrzę na tą listę sierpniowych bejbisiów, to zwątpiłam, że u mnie będzie ta dziewczynka, bo na 4 sami chłopcy, a u mnie w końcu nic nie widzieli, tylko ja sobie ubzdurałam

brzuch mam jak ogromny arbuz, ale to właśnie też dlatego, że dzidzia leży poprzecznie, no i głową do dołu, to mogę rodzić

śniła mi się dziś cesarka i jak doti pisałą o tej skórze, że mi ją wycieli przy okazji:-D , ale to ni:-De realne

jak rodziłam Agatkę, to położna mi bardzo głęboko włożyła w krocze, całą rękę, żeby przekręcić ją kręgosłupem tak, żeby mi krocza nie rozharatała wychodząc, ta położna to prawdziwe powołanie, zapytała czy może tak zrobić, bo ja się uparłam i wcześniej jej powiedziałam, że jak będzie można to chcę bez nacięcia krocza rodzić, no i tak właśnie urodziłam, potem to rewelka, mżna bez niczego chodzić przy dziecku, ale teraz to nie licze na cud, bo babeczka odeszła na emeryturę

ja też antyfejsbókowa:-)

całuję mocno

Do góry