reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

Asia oj tam zakupoholiczka :-p ja żyję od 2 miesięcy wizja ikei i co tam sobie kupię, hahah ja chyba byłam w niej jakieś 10 lat temu.. a z czego ten twój mąż robi doktorat, też z prawa?

Domi mi powiedział lekarz, twardy brzuch, biegunka, bóle menstruacyjne są zawsze do konsultacji, może warto do kogoś zadzwonić? a dzięki za pocieszenie, trochę musiałam po marudzić, bo mój mąż to jest okropny optymista i się z mojego narzekania śmieje, on to zawsze ze wszystkim da sobie radę, a ja wiem ile mnie kosztowała pierwsza ciąża i powrót do normalności po niej, a widzę że teraz wcale nie jest łatwiej, ale damy radę, silne baby jesteśmy :-D a ile ten twój synek ma lat? a u dziadków zostawał na noc?

Marcia odpoczywaj po tej glukozie, a wynikiem nie ma co się martwić, jak będzie złe to wprowadzą leczenie, ważne żeby zdrowo urodzić.. tak sobie tłumaczę codziennie :sorry2:

reklama
Kilka slow o sobie:) jestem z Gdanska, to nasza pierwsza ciaza 25 tydzien. Mysle, ze moge pomoc rozwiazac wiele trapiacych Was problemow zwiazanych z ciaza bo akurat jestem lekarzem ginekologiem:) mam chwilowo strasznie duzo czasu z powodu zagrazajacego porodu przedwczsnego i wynikajacego z tego lezenia plackiem 24 h na dobe:/ pozdrawiam nowe kolezanki:)

Witam się i ja :) byłam z rana ale taka cisza tu była, że nie chciałam przeszkadzać a teraz tyle do nadrobienia ;)

Katjusza to będzie dwóch Wiktorków na wątku :) super :) ja bym bardzo chciała urodzić w lipcu, bo w 6 sierpnia przylatuje mojej mamy najmłodsza sioistra z Grecji ze swoją córeczką i bardzo chcą już zobaczyć Wiktorka. Fajnie by było jakby mały miał juz wtedy z 2 tyg żebym mogła spokojnie na dworek wychodzić z nim :) no ale jak będzie to się okaże :)

Bejbi pozazdrościć takiej położnej przy pierwszym porodzie. Chyba marzeniem każdej kobiety jest urodzić bez nacinania i popękania! Zazdroszczę :)

Asia.85 ściskamy kciuki za męża. Oby te dolegliwości były spowodowane przemęczeniem i żeby wyniki były dobre :)

Irrison ja ekspertem do dzieci nie jestem ale pamiętam jak mój dużo młodszy brat przechodził bunt 2-3 lata. Robił dokładnie to samo co Twoja córcia. Jak coś mu się nie podobało, to bił mnie, kopał, pluł... coś okropnego. Więc to na pewno nie chodzi o to, że jesteś złą matką, tylko Twoja Laura to mały złosnik. Musisz jej jakoś stanowczo wytłumaczyć, że na starszych się ręki/nogi nie podnosi i nie może tak robić, bo inaczej wejdzie Ci na głowę jak będzie starsza.

Marcia331 też ostatnio robiłam test obciążenia glukozą. Strasznie się bałam o wyniki, bo ja jestem taka pazerna na słodycze, że szok. Ale było wielkie moje zdziwienie jak poszłam odebrać wyniki i się okazało, że glukozę na czczo mam poniżej poziomu. A te po godzinie i dwóch mam super jak na ciężarną. Moja gin powiedziała, że wyniki są naprawdę super :) więc się nie przejmuj, na pewno wszystko będzie OK :)

Domi78 trzymam kciuki za synka. Oby dzielnie zniósł pierwszą noc bez rodziców :)

Katie29GD witaj :) sama wczoraj dopiero dołączyłam do grona forumowiczek :)

Mój młody jakiś nadpobudliwy dzisiaj jest. Skacze mi pupcią po pęcherzu, nogami wali w prawy bok a rączkami przesuwa w okolicy pępka. Cały brzuch podskakuje :p
A wczoraj wieczorem miał 3 razy czkawkę :D
U nas pogoda też do d*** nic się nie chce tylko spać. Ja obiad mam z wczoraj, posprzatałam z rana i teraz siedzę i się nudzę. Szukam na all łóżeczka z materacykiem i kompletem pościeli. Może któraś z Was już kupowała i może polecić coś fajnego?

Aha mialam iść od jutra do szkoły rodzenia ale u nas w Gliwicach przy szpitalu jest płatna i kosztuje 300zł. W mieście obok jest darmowa i się przepisałam :) ale zajęcie dopiero się zaczynają w czerwcu. No ale 300zł w kieszeni :) a czy któraś z Was chodzi już do szkoły rodzenia albo zamierza?

I takie pytanko jeszcze jedno, ile macie już kg na plusie? ja mam równo 10kg :/

Katie, no pewnie będziesz mieć co robić:-), a czemu musisz leżeć, coś z szyjką pewnie?

irisson, nieeee to chyba już bym była po rozwodzie:tak: Jest po mechanice i budowie maszyn i projektuje maszyny do przemysły ciężkiego głównie dla górnictwa. Oj 10 lat to Ty tam sobie cały dzień zarezerwuj:-)

katjusza, Ty kujesz się heparyną w udo? bo ja nie mam już co na brzuchu złapać(znaczy M). Dziś M mówi, że próbujemy w udo, a ja się boję że w mięsień trafi:-(, może tam na boczkach, tam mam mało bo mało ale jest trochę tłuszczyku do złapania?

Wiolcia, ja mam na plusie ok. 4, 5 kg.

Ostatnia edycja:
Irisson no właśnie telefon do ginki wykonany, ale i tak się jakoś martwię, bo Młody dzisiaj mało ruchliwy. Pomyslałam, że jak nie przejdzie to IP podjadę.
A starszy jest w pierwszej klasie i ma skończone 7 lat. U dziadków zostawał, ale wiesz to babcia przytuli, to dziadek rozśmieszy. A tu koledzy i Pani, a jak mu się zacznie tęsknić to czy nie zaczną się śmiać. Ach, dylematy 7 latka.;-)
A na bunt dwulatka to jasne pokazywanie co nam się w zachowaniu dziecka nie podoba i konsekwencja. Najtrudniejsza, dla mnie, rzecz na świecie w stosunku do dizecka. ALe skutkuję, to wiem i z życia i z pracy;-)

Katie
to Ty, aby nie wypaść z rytmu pracy, może praktyki u nas rozpocząć. Każda by pewnie miała wiele pytań;-)

Asia no jeszcze z siostra jadę, a ona zakupoholiczka masakryczna :-D dzieci zostawiamy u jej teściowej i obciążamy konta, hahah jesu jak ja się na to cieszę, jak na gwizdkę :-pno a teraz skojarzyłam, jak napisałaś o tym górnictwie, to masz mądrego faceta :-)

wypiłam niedozwoloną kawkę, do tego z cukrem ! humor 100% lepszy, mam dzwoniła, że za 2 h będzie na dworcu :-D:-D

Asia w tyłek nie można? :sorry2:

Zadzwoniłam jeszcze raz do lekarza. Mam wziąć luteinę i jak nie przejdzie jechać na IP, oby przeszło

reklama
Do góry