reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Raz na jakiś czas twardnieje, ale nie za często. Bardziej to jest taki ciągły ból. Dzisiaj w nocy to nawet zapomniałam, że w ciązy jestem i poszłam sprawdzić czy okresu nie dostałam. Zupełnie nie znam tego z pierwszej ciąży. Tam miałam przedwczesne skurcze i byłam od 23 tygodnia na fenoterolu, a tu od początku mam obniżoną szyjkę i macicę. Zobaczymy. Czekam spokojnie, jeżeli to można nazwać spokojem, na zadziałanie leku

reklama
Ja po fryzjerze, włosy wyszły... rude, ale ruda jeszcze nie byłam, więc zmiana jest :)
Kupiłam mamie spodnie na urodziny, cholera mieści się w XS, nienawidzę jej!
Zakupy obiadowe zrobione, będzie fasolka szparagowa z bułeczką, młode ziemniaczki i kotleciory z indyka.

Z szyjka w miare ok, niestety mnie kurczy i to porzadnie. Myslalam ze na tabletkach sie skonczy, a wyladowalam na wlasnym oddziale pod dozylna tokoliza...
Domi, jesli czujesz bol w dole brzucha to nigdzie nie dzwon tylko jedz na izbe przyjec do szpitala bo trzeba zobaczyc szyjke w usg i lozysko i nawet sie nie zastanawiaj!

domi, no taki ból to bym od razu wyjaśniła na IP. Moja pierwsza kolonia była w wieku lat 7, 300 km od domu, 3 tyg ale z siostrą, z która zawsze się kłóciłyśmy. Popłakałam raz jak rodzice przyjechali w odwiedziny, w kibelku żeby nikt nie widział:-) Byłam maskotką koloni i jestem wdzięczna rodzicom, że nas tak wszędzie wypychali, Twój synek też kiedyś będzie.

irisson, a moja szkoda gadać:-), ma z 50 par butów! Ja jestem zakupoholiczka, ale rzeczy do kuchni, domu, ciuchów nienawidzę kupować. W tyłek nie można, bo musisz uchwycić fałd skórny, żeby przypadkiem w mięsień nie trafić.

No to ja się teraz zmartwiłam... bo mi od kilku/klkunastu dni conajmniej brzuch twardnieje jak nie wiem co, albo tak bez niczego albo po krotkim spacerku, no i bóle kilka razy dziennie takie jak przy miesiączce, krótkie, przeszywające...ale w sumie myślałam, że to może te skurcze przepowiadające... :(

Ostatnia edycja:
hej hej, witam nowe sierpniówki :)

ja siedzę i pogrążam się w nieróbstwie... cały dzień prawie przed kompem. tyle co zmyłam podłogi i nastawiłam pranie no i umyłam gary. pranie w pralce bo na wieszaku wisi poprzednie i nie chce mi się go zdjąć. Zaraz będę dawać Natalii obiadek, potem może ruszę tyłek i zrobię coś z tym praniem i siądę do prasowania... mam nadzieję że Natalia będzie siedzieć grzecznie w kojcu bo jak jest deska i żelazko to innego wyjścia nie ma. Znów się nie ruszyłam nigdzie na spacer... masakra, siedzi to dziecko biedne w domu, i psy... choć dziś zimno no ale nie leje i wyjść by można... teraz już nie pójdę bo wszystkie cieplejsze bluzy Tituni w pralce mokre...
wczoraj byłam na treningu z psem, przygotowujemy się do pokazów, pozorant wymyślił sobie różne scenariusze, że np. mój pies waruje w oddali a ja spaceruję z pozorantem, nagle pozorant atakuje mnie a mój pies wtedy rusza i łapie pozoranta... mało się nie porobiłam w majty :p mimo że pies bezbłędnie atakował rękaw, ale bałam się że stojąc tak blisko mogę przy okazji oberwać :p potem pozorant zawołał innego kolegę który miał go gonić razem z moim psem, i mój pies bezbłędnie wymijał tego kolegę i łapał pozoranta, ciekawe jak tam majty kolegi przy tym :p wesoło było, nie powiem :) w dodatku odkryłam że mój pies o wiele lepiej pracuje jak się wydaje komendy słodziutkim wysokim głosem, i fajnie to wyglądało - groźny stafford powalał człowieka a ja do niego piszczałam: "dobry piesek! ślicznie! kochany Jumperek!" :D
taka fotka z treningu ;)

dsc3355kopia.jpg

Asia moja siostra, to wszystko kupuje, mam tyle ubrań dla Laury po Blance (różnica 1 roku), siostra stwierdziła, że musi tyle kupować, bo kupuje dla 3 :-D:-D gorzej bo mi frajdę zabiera, no ale ma super gust :sorry2:

Katie mówiłam, że z nami się nie będziesz nudzić :-)

Olga ty to masz super te swoje psy, ale widząc zdjęcie, ehh bałabym się pogłaskać :sorry2:

Ostatnia edycja:
Irrison, ciesze sie bo pracy brakuje mi jak niczego na swiecie;) gdyby nie te skurcze nadal pewnie moglabym operowac...
niestety tez za duzo sie na codzien naogladalam dramatow zwiazanych min z porodami przedwczesnymi dlatego wszystkie dziewczyny namawiam zeby nie ignorowaly zadnych objawow i zglaszaly sie do szpitala ( jesli nie moga szybko byc zbadane przez swojego lekarza ) szpital pracuje 24h i ludzie tam pracujacy sa tam dla Was!

reklama
Cześć dziewczynki.Trochę mnie nie było ale to wszystko przez stres,coraz więcej się niestety boję i dlatego nie mam nastroju na nic ani na pisanie ani na wyjścia. Nic tylko bym leżała i ruchy liczyła odkąd wyszłam ze szpitala. Na wizytach wszystko ok dziś byłam na USG no i lekarz drugi raz potwierdził,że to dziewczynka .Hmm ...piąta!! chyba jestem stworzona do córeczek:) Aga jak twoje bóle ,przechodzi troszkę??
Mam coś dla dziewczyn które mają trochę wolnego czasu i chcą go spędzić na miłym spotkaniu.
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hpho...26259_174510765970333_664330_2058116272_n.jpg

Do góry